9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

Αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με Μιλάνο

Και δρομολόγια το καλοκαίρι με Βερόνα και Βουκουρέστι -Ενδιαφέρον και για νέους προορισμούς

 

Το Επιμελητήριο Καβάλας, μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων EnterpriseEuropeNetwork, σας ενημερώνει ότι την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε ειδική συνάντηση με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Αθανάσιο Τσώνη.

Στα πλαίσια ενδυνάμωσης και προβολής του τουρισμού στην Περιφέρεια ΑΜΘ αναφέρθηκαν οι τουριστικές εκθέσεις που θα συμμετέχει η Περιφέρεια ΑΜΘ σε συνεργασία με τον ΕΟΤ και στις οποίες δίνεται η δυνατότητα σε όποιες επιχειρήσεις το επιθυμούν να παρευρεθούν στον χώρο του περιπτέρου της Περιφέρειας χωρίς οικονομική επιβάρυνση και να συμμετέχουν σε επιχειρηματικές συναντήσεις με ξένους τουριστικούς πράκτορες –touroperator με σκοπό την προβολή του επιχειρηματικού προϊόντος τους και την σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών.

Συζητήθηκε επίσης η αεροπορική σύνδεση με απευθείας πτήσεις του Διεθνούς Αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης Καβάλας με προορισμούς του εξωτερικού καθώς και οι νέες προοπτικές που ανοίγονται με την απευθείας σύνδεση «Μιλάνο-Καβάλα» που θα λειτουργήσει το προσεχές διάστημα. Επισημάνθηκε το ενδιαφέρον για νέους προορισμούς όπως η Κίνα και το Ισραήλ καθώς και για τους υφιστάμενους όπως η Ουκρανία, η Πολωνία, η Γερμανία, η Αγγλία και οι Βαλκανικές χώρες.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης του θαλάσσιου τουρισμού, των ποδηλατικών διαδρομών στην Θάσο και νέων δυνατοτήτων δραστηριοτήτων στην περιοχή για την αξιοποίηση του τουρισμού. (Πηγή Ενημερωτικό Δελτίο Επιμελητηρίου Καβάλας)

Η Ryanair «έκοψε» το Πόζναν, συνδέει την Καβάλα με το Βουκουρέστι

Την ενίσχυση του πτητικού της έργου, από και προς την Ελλάδα, με 14 νέα δρομολόγια από το καλοκαίρι του 2020, ανακοίνωσε χτες ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, Ντέιβιντ Ο’ Μπράιαν, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του θερινού προγράμματος της εταιρείας.

Οι θερινές συνδέσεις του 2020 περιλαμβάνουν συνολικά 147 συνδέσεις, εκ των οποίων οι 14 νέες. Το νέο πρόγραμμα από Αθήνα περιλαμβάνει τέσσερις νέες συνδέσεις με Βαρκελώνη, Νυρεμβέργη, Μαδρίτη, Τουλούζη. Από Θεσσαλονίκη περιλαμβάνει τρεις νέες με Πράγα, Μπορντό, Αμμάν, από Χανιά μία νέα σύνδεση με Μασσαλία, από Ρόδο μία νέα με Πράγα, από Κεφαλονιά δύο νέες με Μπολόνια και Φρανκφούρτη, μία νέα σύνδεση από Καβάλα με Βουκουρέστι, από Καλαμάτα δύο νέες με Γκντάνσκ και Μιλάνο.

Η Ryanair, υπολογίζει πως με τα νέα της δρομολόγια θα εξυπηρετήσει 6,6 εκατομμύρια επιβάτες, ενώ θα προσφέρει περισσότερες από 5.000 θέσεις εργασίας.

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This