9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

Απλούστευση διαδικασιών για αιολικά-φωτοβολταϊκά

Νομοσχέδιο βάζει τέλος στην ταλαιπωρία σύνδεσης των επενδυτών με τα δίκτυα ηλεκτρικού της ΔΕΔΔΗΕ

Δραστικές απλούστευσης για αιολικά και φωτοβολταϊκά δρομολογεί άμεσα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, τον επόμενο μήνα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο που θα απλοποιεί και θα επιταχύνει τις αδειοδοτήσεις για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

- Advertisement -

Βασική πρόταση είναι η αντικατάσταση της υφιστάμενης άδειας παραγωγής από μια βεβαίωση καταχώρισης στο Μητρώο Παραγωγών ΑΠΕ. 

Στόχος είναι η καθιέρωση μιας σύντομης διαδικασίας εξέτασης για τις νέες αλλά και γκι τις 2.000 ήδη συσσωρευμένες αιτήσεις, με μείωση δικαιολογητικών και χρήση αυτοματοποιημένων ελέγχων. 

Παράλληλα, το υπουργείο θα προχωρήσει έως το καλοκαίρικαι σε περαιτέρω απλοποιήσεις των διαδικασιών για τις άδειες εγκατάστασης και λειτουργίας. 

Επίσης, τις αμέσως επόμενες ημέρες το ΥΠΕΝ θα εκδώσει την Υπουργική Απόφαση ώστε να εξορθολογίσει τις προτεραιότητες στο δίκτυο, που έχουν ταλαιπωρήσει τους επενδυτές, και να αποσυμφορήσει τις εκκρεμείς αιτήσεις για προσφορά όρων σύνδεσης στον ΔΕΔΔΗΕ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας στις ετήσιες εκδηλώσεις του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας, επανασχεδιάζεται και αναδιαμορφώνεται το πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταϊκών στις στέγες, ώστε να επιτευχθεί μεγαλύτερη διείσδυση των ΑΠΕ και αποφόρτιση του δικτύου.

«Δρομολογούμε την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ σε ποσοστό 49%, με ισχυρά δικαιώματα μειοψηφίας. 

Έτσι θα εκσυγχρονιστεί ο ίδιος ο ΔΕΔΔΗΕ και το δίκτυό του, ώστε να μπορούν να συνδέονται περισσότερα πάρκα. Ιδιωτικοποιούμε περαιτέρω τον ΑΔΜΗΕ, ώστε αντίστοιχος να έρθουν νέα κεφάλαια για την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων και να “ανοίξουν” νέες περιοχές εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σταθμών» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, προσθέτοντας ότι διασυνδέονταιμεγάλα τμήματα της επικράτειας, ιδίως στα νησιά, ώστε κι εκεί να μπορούν να κατασκευαστούν πολλοί νέοι φωτοβολταϊκοί σταθμοί.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ένσταση «ΑΜΑΖΟΝΩΝ» Μαΐστρου

Για την απ’ ευθείας άνοδο της ΓΑΙΑΣ Δράμας Ο...

Κρούσμα κορωνοϊού στον Έβρο

Θετικός στον COVID-19 εμφανίσθηκε συνοριοφύλακας – Ιχνηλατούνται οι επαφές του – Τεστ σε συναδέλφους του

Εισαγωγή στις σχολές Αξ/κων – Αστυφυλάκων

Προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός – Θα εισαχθούν 800 άτομα στις Σχολές Αστυφυλάκων και 70 στην Σχολή Αξιωματικών – Αιτήσεις μέχρι 12 Ιουνίου

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ Ε.Δ. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ

Θα κάνουν το λάθος οι Τούρκοι; - Είναι δεδομένο πως η Τουρκία έχει αποφασίσει να τραβήξει το σχοινί και το θέμα είναι...

Εμμανουήλ Μινωτάκης:Ο ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΟΥ… «ΧΑΡΙΣΕ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Η άγνωστη ιστορία του νεαρού στρατιωτικού, εκπροσώπου της Ελλάδας στην Επιτροπή Διαχάραξης Ελληνοτουρκικών Συνόρων. Πώς αποκάλυψε την πλαστογραφία των Τούρκων. Οι παράλληλες...

More Articles Like This