9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

Ετοιμασίες για το Καρναβάλι της Ορεστιάδας

Η Καρναβαλική παρέλαση «Τσικνομπουρμπούλης 2020» θα πραγματοποιηθεί την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

 Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας, διοργανώνει και φέτος την Τσικνοπέμπτη 20 Φεβρουαρίου, καρναβαλική παρέλαση στο πλαίσιο της αποκριάτικης εκδήλωσης: «Τσικνομπουρμπούλης 2020».

Η παρέλαση καρναβαλιστών θα ξεκινήσει στις 17:00 από το 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο με κατεύθυνση προς την πλατεία όπου στη συνέχεια σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα θα γίνει διαγωνισμός καλύτερης αμφίεσης – παρουσίασης στον οποίο  συμμετέχουν όλες οι ομάδες καρναβαλιστών που θα παρελάσουν. Ειδική πενταμελή επιτροπή θα βραβεύσει, την καλύτερη ομαδική παρουσία. Θα ακολουθήσει για πρώτη φορά ‘’χρωματοπόλεμος σε ρυθμούς καρναβαλιού’’ με ειδικά οικολογικά χρώματα.

Στην Καρναβαλική Παρέλαση μπορούν να συμμετέχουν ως οργανωμένα group:  Σύλλογοι, Σωματεία, Πολιτιστικοί Φορείς, Σχολεία ή μεμονωμένα Τάξεις Σχολείων, Νηπιαγωγεία, Παιδικοί Σταθμοί, Ομάδες Φοιτητών, Καταστήματα ή πρωτοβουλίες πολιτών.

Ώρα συγκέντρωσης των καρναβαλικών τμημάτων στο σημείο εκκίνησης (1ο Γυμνάσιο – Λύκειο) είναι στις 16:00.

Όλα τα καρναβαλικά τμήματα για να συμμετέχουν στην παρέλαση θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλουν Αίτηση Συμμετοχής και να συμφωνούν με τον Κανονισμό της Καρναβαλικής Παρέλασης (που επισυνάπτεται στο παρόν έγγραφο). Η Αίτηση Συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται από φωτογραφία της στολής. Θα πρέπει να συμπληρώνονται όλα τα πεδία που υπάρχουν σε αυτή για την καλύτερη προετοιμασία των διοργανωτών. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν την Αίτηση Συμμετοχής  είτε από τα γραφεία της Δ.ΗΚ.Ε.Π.Α.Ο.  σε εργάσιμες ημέρες από 9:00 έως 15:00, είτε από την επίσημη ιστοσελίδα της ΔΗΚΕΠΑΟ www.dikepao.gr. Η κατάθεση των αιτήσεων θα γίνεται από 22 Ιανουαρίου έως 13 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00.

Τα αμιγώς παιδικά group θα προηγούνται στην καρναβαλική παρέλαση. Για τη σειρά εμφάνισης των group ενηλίκων θα πραγματοποιηθεί κλήρωση στις 14 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΔΗΚΕΠΑΟ. Πρώτο γκρουπ της παρέλασης θα είναι η περσινή νικήτρια ομάδα του Εργαστηρίου Πολιτισμού Ν. Ορεστιάδας «ΤΟ ΓΕΝΝΗΜΑ».

Οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατίθενται με δυο τρόπους:

–  στο email: dkepao@orestiada.gr

  • στο γραφείο της ΔΗΚΕΠΑΟ, Κων/πόλεως 59, ώρες 9:00 – 15:00.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην παρέλαση με άρμα θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα παρακάτω:

1.Η κατασκευή του άρματος βαρύνει οικονομικά τον συμμετέχοντα και δεν επιχορηγείται.

2.Το όχημα μπορεί να είναι επιβατικό αυτοκίνητο ή αγροτικό φορτηγάκι (μεγαλύτερα οχήματα αποκλείονται).

3.Το όχημα θα πρέπει να καλύπτεται εξ ολοκλήρου από την κατασκευή του θέματος της ομάδας.

4.Το όχημα προηγείται της ομάδας καθ’ όλη τη διάρκεια της παρέλασης και απομακρύνεται αμέσως όταν φτάσει στην πλατεία.

5.Για την συμμετοχή του άρματος στην παρέλαση θα πρέπει να προηγηθεί έγκριση από την επιτροπή διεξαγωγής της εκδήλωσης. Σε αντίθετη περίπτωση το άρμα θα αποκλείεται της παρελάσεως.

Η δράση αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειάς για την καλύτερη και ουσιαστικότερη συμμετοχή των δημοτών στις καρναβαλικές εκδηλώσεις και στόχο έχει εκτός των άλλων και την προσέλευση επισκεπτών στην πόλη μας.

 

Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ

Βαρσαμακίδης Δημήτριος

 

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This