9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Απριλίου, 2020

ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΛΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ

Δεν είναι περαστικοί οι λοθρο-πρόσφυγες, που ήλθαν στην χώρα μας – Οι νόμιμοι μετανάστες ξεπερνούν τις 580.000 -Το 58% των Ελλήνων θεωρεί ότι αποτελούν κίνδυνο αλλοίωσης της Εθνικής μας ταυτότητος

 

Η παρουσία  χιλιάδων μεταναστών, η πλειονότης των όποιων δεν θέλουν νά μείνουν άλλο στην χώρα μας, έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία πού ανοικτά πλέον εκφράζει έντονη ανησυχία ακόμη και για την ίδια την εθνική ταυτότητά μας.

Μεγάλη έρευνα τής «διαΝΕΟσις» επικεντρώνεται στην στάση των Ελλήνων έναντι των προσφύγων και των μεταναστών πού πλέον είναι σαφές ότι έχουν έλθει για νά μείνουν μονίμως στην χώρα.

Το 58% των Ελλήνων θεωρεί ότι η παρουσία μεταναστών στην Ελλάδα «αποτελεί κίνδυνο αλλοιώσεως της εθνικής μας ταυτότητος», ενώ το 79% πιστεύει ότι η παρουσία τους δεν συμβάλλει στην επίλυση του δημογραφικού.

Αρνητική εικόνα ακόμη και για τον αντίκτυπο πού έχουν οι μετανάστες στην ελληνική οικονομία, έχει το 56% των ερωτηθέντων.

Επίσης, η πλειοψηφία (53%) πιστεύει ότι η παρουσία των περίπου 70.000 νέων μεταναστών πού έχουν εγκλωβισθεί στην χώρα μας έχει συμβάλει και στην αύξηση της εγκληματικότητος.

Επίσης, παρά τις προσπάθειες τής ΕΕ, του ΟΗΕ και άλλων εμπλεκομένων, οι Έλληνες εκτιμούν (53,7%) ότι το επόμενο διάστημα θα έλθουν ακόμη περισσότεροι μετανάστες.

Στην ερώτηση ποια στάση πρέπει νά έχει η Ελλάς στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών το 71,8% απήντησε πώς πρέπει νά γίνει πιο αυστηρή και το 16,8% νά παραμείνει η ίδια.

Το 88% των Ελλήνων ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση νά προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη βοήθεια στην χώρα ως προς την φύλαξη των συνόρων.

Σημαντικό ποσοστό (83,6%) θέλει νά φύγουν οι μετανάστες σε άλλη χώρα.

Το 68% αναγνωρίζει ότι οι συνθήκες διαβιώσεως των μεταναστών είναι από κακές έως πολύ κακές.

Σχεδόν το 46% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει κακή ή μάλλον κακή την συνεισφορά των ΜΚΟ σε ανθρωπιστικά ζητήματα, ενώ το 32,4% έχει θετική ή μάλλον θετική εικόνα για τις εν λόγω οργανώσεις.

Στην ερώτηση πώς κρίνουν την συμβολή των εμπλεκομένων φορέων στην αντιμετώπιση και διαχείριση του μεταναστευτικού στην Ελλάδα, την καλύτερη βαθμολογία έχουν οι τοπικές κοινωνίες και οι απλοί άνθρωποι (67,9%), ενώ στον αντίποδα είναι η ΕΕ με 24,5% θετικές ψήφους, τα ΜΜΕ με 20,4% και στην τελευταία θέση είναι τα Υπουργεία με 18,8%.

Σήμερα στην Ελλάδα ευρίσκονται περίπου 580.000 νόμιμοι μετανάστες, οι όποιοι ζουν κυρίως στα αστικά κέντρα.

Μετά το 2015 ήλθαν και έχουν μείνει στην Ελλάδα περίπου 70.000.

Οι μετανάστες της δεκαετίας του 1990 φαίνεται νά έχουν ενταχθεί επιτυχώς στην ελληνική κοινωνία και στην αγορά εργασίας.

Δηλώνουν γενικώς ότι είναι ικανοποιημένοι από την ζωή τους και εμφανίζουν σχετικά χαμηλά ποσοστά ανεργίας.

Αυτή η ένταξη, όμως, δεν οφείλεται σε πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων, σε μέτρα ή σε προγράμματα εντάξεως.

Επετεύχθη κυρίως χάρη στην δική τους πρωτοβουλία και προσαρμοστικότητα.

Έμαθαν μόνοι τους την γλώσσα, έστησαν και αξιοποίησαν τα δικά τους κοινωνικά δίκτυα και, βεβαίως, εκμεταλλεύθηκαν την τότε οικονομική συγκυρία πού τους επέτρεψε νά βρουν καλές δουλειές και νά προκόψουν.

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες των τελευταίων ετών απέχουν πάρα πολύ από αυτό το επιτυχημένο μοντέλο.

Οι περισσότεροι δεν θέλουν και δεν καταβάλλουν καν προσπάθεια νά ενταχθούν στην ελληνική κοινωνία.

Latest News

Οι ρυθμίσεις που ζητούν τα Καταστήματα Καφέ-Εστίασης της Αλεξ/πολης

Καλούνται οι Βουλευτές του Νομού Έβρου να συστρατευθούν και να βοηθήσουν Ένας χρόνος έχει περάσει από τις προεκλογικές εξαγγελίες...

4o Πακέτο μέτρων για την οικονομία

Ποιες είναι οι παρεμβάσεις της Κυβερνήσεως στην Αγορά, λόγω κορωνοϊού - Οι συμπληρωματικές δαπάνες στον Κρατικό Προϋπολογισμό ανέρχονται για Μάρτιο και Απρίλιο,...

Επιτακτική η ανάγκη ανακαίνισης του Σιδ/κου Σταθμού Πυθίου

Ο Ιστορικός Σταθμός του ΟΣΕ πρέπει να ανακαινισθεί και να επαναλειτουργήσει - Πολλαπλά τα οφέλη για τον ακριτικό Νομό μας

Πως εξαπλώθηκε η Ισπανική Γρίπη στην Αλεξ/πολη

Η πανδημία του 1918 βρήκε το τότε  Dedeagats υπό Βουλγαρική Κατοχή - Στην πόλη μας υπάρχει ακόμη το Βρετανικό Στρατιωτικό Κοιμητήριο (τα...

More Articles Like This