9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΕΚΑΨΕ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ΞΕΝΙΑ» ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

Έβαλε φωτιά για να ζεσταθεί με την οικογένειά του – Στολίδι της Κομοτηνής ήταν το «Ξενία» που έκλεισε το 2013, χωρίς να αξιοποιηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ – Σήμερα κατάντησε… κουφάρι του Δημοσίου  

Εικόνες απαξίωσης και εγκατάλειψης παρουσιάζει το ξενοδοχείο «Ξενία» στην Κομοτηνή, σχεδόν δέκα χρόνια μετά το επίσημο λουκέτο. Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες, το ξενοδοχείο που κάποτε ήταν στολίδι της πόλης βρίσκεται σε αισχρή κατάσταση, παραβιασμένο, κατεστραμμένο και αφύλαχτο, έρμαιο στα χέρια αστέγων, αλλοδαπών, αλλά και βανδάλων.

Το εσωτερικό του μοναδικής αρχιτεκτονικής ξενοδοχείου καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς την περασμένη Κυριακή από φωτιά, που ξέσπασε στον δεύτερο όροφο. 

- Advertisement -

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη φωτιά έβαλε ένας μετανάστης στην προσπάθειά του να ζεσταθούν εκείνος και η οικογένειά του.

Ήταν 2013, όταν το ιστορικό κτίριο παραχωρήθηκε στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου. Το Ταμείο το ενέταξε στο σύνολο των 14 ακινήτων «Ξενία» και άλλων δημόσιων ακινήτων ανά την Ελλάδα, με στόχο τη δημιουργία τουριστικών μονάδων ιδιαίτερης αισθητικής, ωστόσο το ενδιαφέρον για τις μονάδες ήταν ελάχιστο -αν όχι μηδενικό- και τελικά η ιδέα του διαγωνισμού εγκαταλείφθηκε.

Το 2016 υπήρξε ενδιαφέρον για αξιοποίηση του κτιρίου από το Σισμανόγλειο Κομοτηνής, το οποίο στεγάζεται ακριβώς δίπλα, παρ’ όλα αυτά το ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται πως δεν ανταποκρίθηκε.

Προσπάθειες έγιναν και από την Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου για τη μακροχρόνια μίσθωσή του από ιδιώτη επενδυτή, αλλά μάταια, με το ακίνητο να εντάσσεται ξανά στην κατηγορία «αναμενόμενου διαγωνισμού», παραμένοντας ένα κουφάρι μέσα στην πόλη.

Οι εικόνες του άλλοτε στολιδιού της Κομοτηνής γεμίζουν οργή τους κατοίκους της πόλης -και όχι μόνο-, αφού θυμίζουν βομβαρδισμένο τοπίο. Ένα ξεχασμένο οίκημα από την Πολιτεία, η οποία δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο για τη διαφύλαξη της περιουσίας που ανήκει στο Δημόσιο.

Newsbreak.gr

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr: Φρούδες ελπίδες για την Διακομματική της Θράκης

Δύσπιστοι οι πολίτες για το έργο που θα παράξει η Επιτροπή – Τι δήλωσαν οι ερωτηθέντες στην...

Όχι στην μετακίνηση της 7ης Μ/Κ Ταξιαρχίας από τον Προβατώνα

Το κλείσιμο του Στρατοπέδου «Δελαγραμματίκα» θα είναι καταστροφικό για την τοπική κοινωνία – Τι αναφέρει το ΨΗΦΙΣΜΑ των φορέων της περιοχής –...

H Nτόρα Μπακογιάννη ενημερώθηκε για τις δυνατότητες της Θράκης

Επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξ/πολης, καθώς και το Επιμελητήριο Έβρου – Συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς

Ο Άρειος Πάγος για την Θράκη

Ευρίσκεται προ των ευθυνών του για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» - η Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου δεν είναι δεσμευτική για την Ελλάδα...

Ετοιμάζεται τώρα να… πολιτευθεί στην Ροδόπη;

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη (ABTTF) Χαλίτ Χαμπίπ Ογλού, καταδικάζει την προσβολή στον Πρόεδρο της «Μητέρας Πατρίδας μας»...

More Articles Like This