9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΒΡΟΥ

Κατέχει την πρώτη θέση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την γρηγορότερη σύσταση εταιρείας, τόνισε ο Πρόεδρος κ. Χριστόδουλος Τοψίδης

Μία μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Επιμελητήριο Έβρου σε όλη την γηραιά ήπειρο (κατόπιν έρευνας που διεξήχθη σε Επιμελητήρια της Ευρώπης), γεγονός που αποκαλύφθηκε κατά την καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας για το 2020. 

Πρόκειται για την πρώτη θέση που κατέχει το Επιμελητήριο Έβρου σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο, για την γρηγορότερη σύσταση εταιρίας – κάτι το οποίο σημαίνει ότι είναι ευκολότερο για τους επιχειρηματίες να ανοίξουν επιχείρηση στην περιοχή μας.

- Advertisement -

Η λαμπρή εκδήλωση, όπου έγινε αυτή η σπουδαία ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε παρουσία πλήθους κόσμου σε ξενοδοχείο της Αλεξανδρούπολης, το πρωί της Κυριακής. 

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Χριστόδουλος Τοψίδης, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλα τα μέλη, αλλά και σε όλους τους κατοίκους του νομού Έβρου, ενώ παράλληλα εξέφρασε την επιθυμία του, το 2020 να είναι ένα καλύτερο έτος για όλες τις επιχειρήσεις, οι οποίες δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου πραγματοποίησε ενημέρωση προς τα μέλη του Επιμελητηρίου για τα τρέχοντα ζητήματα των επιχειρηματιών και επαγγελματιών και παρουσίαση του ετήσιου απολογισμού των δράσεών του.

Από το βήμα της εκδήλωσης, χαιρετισμούς απηύθυναν οι βουλευτές της ΝΔ Αναστάσιος Δημοσχάκης, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Κελέτσης, η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσα Γκαρά, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Θάνασης Τσώνης, ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακίκος, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου ΑΛεξανδρούπολης Γιώργος Κιζιρίδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, Νικόλαος Μενεξίδης, καθώς και ο Αντιπρύτανης του ΔΠΘ, Ραφαήλ Σανδαλτζόπουλος. 

* Βράβευση τοπικών επιχειρήσεων για την προσφορά τους σε διάφορους τομείς

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, βραβεύθηκαν μία σειρά από τοπικές επιχειρήσεις για την προσφορά τους σε διάφορους τομείς. 

Για την ιστορία πάντως, το φλουρί της πίτας έτυχε ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Φερών, Αθανάσιος Πεμούσης, ο οποίος παρέλαβε το δώρο του από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου.

Ακολουθούν οι επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν:

– ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΚΗ ΕΓΝΑΤΙΑ Α.Ε. με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ / ΔΙΑΔΟΧΗΣ

– ΕΒΡΙΤΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ Α.Ε. με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ & ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ

– ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΚΡΙΤΑΣ Π.Ε. με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ – ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

– ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕYΩΝ ΕΒΡΟΥ Α.Ε. με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

– ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  (ΠΕΡ. ΕΥΘ. ΠΕ) με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ

– ΜΙΚΡΟΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ Ι.Κ.Ε. με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

– ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Α.Ε. με το ΒΡΑΒΕΙΟ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ

– ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 4ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 

«Save On Sight» με το ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΝΕΩΝ

* Τα βασικά σημεία της ομιλία του προέδρου Χρ. Τοψίδη

[…] Για να ξεκινήσει ένας κύκλος δημιουργίας απαιτούνται προϋποθέσεις. Απαιτείται η έμπρακτη στήριξη της πολιτείας προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας. Προς τις νέες και τους νέους που μπορούν και πρέπει να ωθούν την ανάπτυξη με τις ιδέες τους μέσα από το επιχειρείν, ώστε αυτό να λειτουργήσει υπέρ της οικονομίας. 

Απαιτείται η στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Οι γεωργοί μας πρέπει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής, οι οποίες είναι κυρίως οικονομικές, με την παγκοσμιοποίηση, την αστάθεια των τιμών και των εισοδημάτων, την αύξηση του κόστους παραγωγής, να αποτελούν τις σημαντικότερες από αυτές. Ενδεικτικά, θα ήθελα να αναφέρω σήμερα μόνο το εξής στοιχείο:

Σε σύγκριση της αγροτικής οικονομίας ανάμεσα στην Ελλάδα, την Ολλανδία και το Ισραήλ, η Ολλανδία με 45 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργειών παράγει περίπου σε αξία 1700 Ευρώ ανά στρέμμα. Το Ισραήλ με 6 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργειών παράγει περίπου σε αξία 1290 Ευρώ ανά στρέμμα. Και η Ελλάδα, με 37 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργειών παράγει περίπου σε αξία ΜΟΛΙΣ 190 Ευρώ ανά στρέμμα.

Απαιτείται στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, μέσα από ολοκληρωμένες πολιτικές και πρωτοβουλίες που θα στοχεύουν στην άμβλυνση των ανισοτήτων, την καταπολέμηση της ανεργίας, την αντιμετώπιση ων κοινωνικών αποκλεισμών, τη βελτίωση του εισοδήματος των γυναικών που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά. Για το λόγο αυτό, η Διοίκηση του Επιμελητηρίου αποφάσισε να συστήσει «Επιτροπή Γυναικείας Επιχειρηματικότητας», για την έμπρακτη στήριξη τους. 

Η επιτροπή αυτή θα αναπτύξει ειδικότερες δράσεις, που θα αποσκοπούν στην προώθηση ουσιαστικών λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό στίβο, είτε ως επαγγελματίες και επιχειρηματίες, είτε ως εργαζόμενες σε επιχειρήσεις και περαιτέρω θα ενισχύσει τη δικτύωση με επιχειρηματίες της χώρας.

[…] Ακόμη, εντός των επομένων ημερών ξεκινάει η λειτουργία της Θερμοκοιτίδας Νεοφυών Επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου μας. Πρόκειται για μια ακόμη καινοτόμο προσπάθεια του φορέα, κατά τα διεθνή σύγχρονα πρότυπα, η οποία θα συμβάλλει στην ανάδειξη νέων επιχειρήσεων και κυρίως στην ώθηση νέων που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην περιοχή μας. 

Φυσικά, συνεχίζει την επιτυχημένη λειτουργία του το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης τύπου 2, του Επιμελητηρίου μας, το οποίο κατά το έτος 2019 υλοποίησε 20 εκπαιδευτικά προγράμματα με περισσότερους από 300 εκπαιδευόμενους. Για τη φετινή χρονιά, έχουμε ήδη αποφασίσει και αιτηθεί την αναβάθμιση του Κέντρου αυτού και αναμένουμε την αδειοδότηση λειτουργίας Συμβουλευτικού Κέντρου, το οποίο θα ενταχθεί στην ίδια δομή.

Βεβαίως, συνεχίζεται με επιτυχία η λειτουργία του Ινστιτούτου Κατάρτισης Διαμεσολαβητών, όπου με τη συνεργασία του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης θα δημιουργήσουμε Κέντρο Διαμεσολάβησης, το οποίο θα λειτουργήσει με διαπιστευμένους διαμεσολαβητές της περιοχής μας. Όπως γνωρίζετε, με τις πρόσφατες αλλαγές της νομοθεσίας, η διαμεσολάβηση, ως μέσο επίλυσης διαφορών, καθίσταται πλέον υποχρεωτική. Ως εκ τούτου, το Επιμελητήριο θα φροντίσει να διασφαλίσει την ενημέρωση των μελών του αλλά και περαιτέρω την πρόσβαση των επαγγελματιών στη συγκεκριμένη διαδικασία.

N. T.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ένσταση «ΑΜΑΖΟΝΩΝ» Μαΐστρου

Για την απ’ ευθείας άνοδο της ΓΑΙΑΣ Δράμας Ο...

Κρούσμα κορωνοϊού στον Έβρο

Θετικός στον COVID-19 εμφανίσθηκε συνοριοφύλακας – Ιχνηλατούνται οι επαφές του – Τεστ σε συναδέλφους του

Εισαγωγή στις σχολές Αξ/κων – Αστυφυλάκων

Προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός – Θα εισαχθούν 800 άτομα στις Σχολές Αστυφυλάκων και 70 στην Σχολή Αξιωματικών – Αιτήσεις μέχρι 12 Ιουνίου

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ Ε.Δ. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ

Θα κάνουν το λάθος οι Τούρκοι; - Είναι δεδομένο πως η Τουρκία έχει αποφασίσει να τραβήξει το σχοινί και το θέμα είναι...

Εμμανουήλ Μινωτάκης:Ο ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΟΥ… «ΧΑΡΙΣΕ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Η άγνωστη ιστορία του νεαρού στρατιωτικού, εκπροσώπου της Ελλάδας στην Επιτροπή Διαχάραξης Ελληνοτουρκικών Συνόρων. Πώς αποκάλυψε την πλαστογραφία των Τούρκων. Οι παράλληλες...

More Articles Like This