9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

Το «έγκλημα» στην Παραλιακή συνεχίζεται

Χάνονται εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης – Το δύσμορφο αποτύπωμα του Βαγγέλη Λαμπάκη – Σπατάλη εκατομμυρίων για το τίποτα

Πεταμένα λεφτά για ένα έργο που δεν χρειαζόταν η Αλεξανδρούπολη.

Ο λόγος για τον περίφημο ποδηλατόδρομο, που μας φόρεσε ο πρώην Δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης και οι Σύμβουλοι της παράταξής του, στην παραλιακή Λεωφόρο της Αλεξανδρούπολης, που όμως δεν χρειαζόταν να γίνει.

- Advertisement -

Οι θέσεις της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ είναι ξεκάθαρα διατυπωμένες εδώ και καιρό, με βάση το κριτήριο των οικονομικών κανόνων, όσον αφορά την σχέση κόστους-ωφελείας.

Το έργο του ποδηλατοδρόμου στην παραλιακή είχαμε ζητήσει να σταματήσει, ευθύς εξ αρχής.

Όμως, με το επιχείρημα «να μην χάσουμε τα λεφτά», το δύσμορφο αυτό έργο συνεχίζεται.

Για τις τελευταίες εξελίξεις, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παύλος Μιχαηλίδης, σημειώνει τα ακόλουθα.

***

Καταργούν θέσεις στάθμευσης-φορτοεκφόρτωσης ενώ τις προβλέπει ρητά το έργο (ΕΣΠΑ) στην πλατεία του Φάρου.

Καταρρίπτεται η δικαιολογία της δημοτικής αρχής ότι δεν αλλάζει το φυσικό του αντικείμενο.

Δυστυχώς και ενώ θα μπορούσε να έχει τροποποιηθεί από την αρχή το έργο «επέκταση ποδηλατόδρομου-διαμόρφωση υπαίθριου χώρου στάθμευσης», τόσο ως προς το πλάτος όσο και προς την χάραξη του ποδηλατόδρομου, η σημερινή δημοτική αρχή μπροστά στον κίνδυνο της μονοδρόμησης και της εκτροπής των οχημάτων προς στην οδό Ψαρρών, αποφάσισε την τελευταία στιγμή εσπευσμένα να προχωρήσει σε αλλαγές που δυστυχώς είναι προς την λάθος κατεύθυνση, δυσχεραίνοντας περαιτέρω την κατάσταση.

Αλλαγές οι οποίες επηρεάζουν σαφώς το φυσικό αντικείμενο και τις παραδοτέες ποσότητες, κάτι το οποίο όπως δήλωναν αν συνέβαινε θα έθετε σε κίνδυνο την χρηματοδότηση του έργου (ΕΣΠΑ).

Συγκεκριμένα αντί να μειώσουν τις ποσότητες της επέκτασης της πλατείας του Φάρου και του εκεί ποδηλατόδρομου διατηρώντας το σημερινό ρεύμα κυκλοφορίας, αποφάσισαν σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου τα εξής παράλογα:

Να αποξηλώσουν την διαχωριστική νησίδα και τα φωτιστικά τύπου led (χωρίς αυτό να προβλέπεται στην μελέτη) και να μειώσουν τις ποσότητες στο σύνολο της επέκτασης των πεζοδρομίων στην βόρεια πλευρά, με ταυτόχρονη κατάργηση όλων των προβλεπόμενων από την εγκεκριμένη μελέτη θέσεων στάθμευσης και φορτοεκφόρτωσης.

Συνεπώς αν εφαρμοσθούν οι ανωτέρω αλλαγές πέρα από τους κινδύνους για την οικονομική επάρκεια του έργου, θα επιφέρουν και πλείστα κυκλοφοριακά προβλήματα από την κατάργηση των χωρών της αναγκαίας καθημερινής φορτοεκφόρτωσης των παρακείμενων καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας, σε ένα δρόμο διπλής κυκλοφορίας με συνολικά μόνο δύο ρεύματα, καθώς και επί πλέον επιβάρυνση με τις νέες χαμένες θέσεις στάθμευσης.

Όλα αυτά τα ζητήματα τα έχω φέρει με σχετική μου ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο, με σκοπό να συζητηθούν εκτός ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση.

Επί πλέον ερωτώ να εξηγηθεί πως είναι δυνατόν το πλάτος του ποδηλατόδρομου όπως έχει σήμερα διαμορφωθεί να ποικίλει σε διάφορα σημεία της διαδρομής του μεταξύ 2,8μ. και 1,80μ. κάτι που υποτίθεται πως απαγορευόταν από τις προδιαγραφές, σύμφωνα με όσα δήλωνε δημόσια ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων το τελευταία διάστημα στα τοπικά ΜΜΕ.

Μάλιστα για την καλύτερη κατανόηση του θέματος από πλευράς όλων των δημοτικών συμβούλων, αλλά και των ενδιαφερομένων φορέων και δημοτών, ζητώ να υπάρξει σύντομη παρουσίαση από πλευράς της τεχνικής υπηρεσίας με προβολή οπτικού υλικού από τις κατόψεις με την ανάπτυξη του ποδηλατόδρομου, αλλά και των τμημάτων στα οποία γίνεται η επέκταση των πεζοδρομίων στην περιοχή του Φάρου.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Ανεξάρτητος

Δημοτικός Σύμβουλος

***

Σημείωση Ε.Θ.:

«Μην πυροβολείτε τον πιανίστα» – Ο νέος Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννης Ζαμπούκης δεν φταίει σε τίποτα γι’ αυτά τα ρεζιλίκια.

Ο κ. Μιχαηλίδης το γνωρίζει αυτό πολύ καλά και αν θέλει, ας καταρράται τον πρώην Δήμαρχο τον κ. Ε. Λαμπάκη, που αφήνει πλέον βαρύ το δύσμορφο αποτύπωμά του επάνω στην Αλεξανδρούπολη.

Πεταμένα λεφτά, για το τίποτα.

Με τις υγείες μας.

Σ. Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ένσταση «ΑΜΑΖΟΝΩΝ» Μαΐστρου

Για την απ’ ευθείας άνοδο της ΓΑΙΑΣ Δράμας Ο...

Κρούσμα κορωνοϊού στον Έβρο

Θετικός στον COVID-19 εμφανίσθηκε συνοριοφύλακας – Ιχνηλατούνται οι επαφές του – Τεστ σε συναδέλφους του

Εισαγωγή στις σχολές Αξ/κων – Αστυφυλάκων

Προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός – Θα εισαχθούν 800 άτομα στις Σχολές Αστυφυλάκων και 70 στην Σχολή Αξιωματικών – Αιτήσεις μέχρι 12 Ιουνίου

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ Ε.Δ. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ

Θα κάνουν το λάθος οι Τούρκοι; - Είναι δεδομένο πως η Τουρκία έχει αποφασίσει να τραβήξει το σχοινί και το θέμα είναι...

Εμμανουήλ Μινωτάκης:Ο ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΟΥ… «ΧΑΡΙΣΕ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Η άγνωστη ιστορία του νεαρού στρατιωτικού, εκπροσώπου της Ελλάδας στην Επιτροπή Διαχάραξης Ελληνοτουρκικών Συνόρων. Πώς αποκάλυψε την πλαστογραφία των Τούρκων. Οι παράλληλες...

More Articles Like This