9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

Φρένο στη «ΔΙΑΑΜΑΘ» για τη μεταφορά των απορριμμάτων

Ζητείται η απόσυρση του όρου για την ανάθεση μεταφοράς σε ιδιώτη 

Την Τρίτη 21-1-2020 τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη στήριξη του Προέδρου της Ομοσπονδίας μας ΠΟΕ-ΟΤΑ, κ. Νίκο Τράκα, συγκεντρωθήκαμε στη Κομοτηνή, στα Γραφεία του  Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που είναι η ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε., με στόχο να διαμαρτυρηθούμε στο Διοικητικό Συμβούλιο για το Διεθνή Διαγωνισμό που εκδόθηκε στις 6-1-2020, ο οποίος παραχωρεί τη Μεταφόρτωση-Μεταφορά Απορριμμάτων σε εργολάβο με πολύ υψηλό κόστος. Επρόκειτο για Διεθνή Διαγωνισμό Παροχής Υπηρεσιών με παραχώρηση 32 οχημάτων της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε., δηλαδή ουσιαστικά των Δήμων καθώς η εταιρία χρηματοδοτείται και διοικείται από τους Δήμους και τους Δημάρχους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η απαίτησή μας ήταν η άμεση απόσυρση του Διαγωνισμού και ανοικτή συνεργασία με τη  ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε., ώστε να αποδοθεί η καλύτερη και ευνοϊκότερη λύση, στον τρόπο Διαχείρισης των Απορριμμάτων, για τους Εργαζόμενους και τους Δημότες.

Ο Πρόεδρος της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε., κ. Εμμανουήλ Τσέπελης δήλωσε ευθαρσώς ότι άλλοι δήμοι έχουν τη δυνατότητα να μεταφέρουν τα απορρίμματά τους και άλλοι δεν έχουν, όμως παρόλα αυτά καλούνται όλοι οι Δήμοι να παραδώσουν στον εργολάβο τη Μεταφόρτωση-Μεταφορά των Απορριμμάτων. Επιπλέον ανέφερε ότι ήταν μία απαίτηση της προηγούμενης Γενικής Συνέλευσης της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε., δηλαδή των προηγούμενων Δημάρχων και η σημερινή Διοίκηση έχει την υποχρέωση να την εφαρμόσει, ασχέτως αν είναι προς το συμφέρον των δημοτών ή όχι.

Κάποιοι Δήμαρχοι του Διοικητικού Συμβουλίου όμως ανέφεραν ότι δε γνώριζαν το θέμα του εν λόγω Διεθνή Διαγωνισμού και αποδέχθηκαν ότι αν δοθεί η υπηρεσία αυτή στον εργολάβο, το κόστος  που θα κληθούν να πληρώσουν οι Δήμοι και κατ’ επέκταση οι πολίτες, θα είναι πολλαπλάσιο απ’ το υπάρχον.

Το Διοικητικό της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε., μετά από αυτή την παρέμβασή μας, που έγινε καθυστερημένα καθώς δε γνωρίζαμε γιατί δεν ενημερωθήκαμε από τη ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε., όπως είχαμε ζητήσει με έγγραφό μας προ εξαμήνου δεσμεύτηκε ότι, το θέμα θα ξανασυζητηθεί σε συνεδρίαση που θα γίνει σύντομα, στην οποία θα κληθούμε και εμείς ως εκπρόσωποι των εργαζομένων να καταθέσουμε και να αναπτύξουμε τις απόψεις και προτάσεις μας, συνεργαζόμενοι με τη Διοίκηση της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε.,  για την επιλογή του καλύτερου δυνατού τρόπου Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όλοι οι Σύλλογοι Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη στήριξη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεσμευόμαστε ότι θα παρακολουθούμε κάθε εξέλιξη και ενέργεια της ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε., και θα παρεμβαίνουμε άμεσα και δυναμικά σε κάθε απόφαση η οποία επιβαρύνει και εναντιώνεται στους Εργαζομένους και Δημότες των Δήμων της Περιφέρειάς μας.

Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για όλους ΖΗΤΑΜΕ από τη Διοίκηση της  ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ.Α.Α.Ε., να αποσύρει τη Διακήρυξη που εκδόθηκε για την παραχώρηση των Υπηρεσιών Μεταφόρτωσης-Μεταφοράς Απορριμμάτων και να καθίσει στο τραπέζι μαζί μας για μία εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος των δημοτών και των εργαζομένων της Περιφέρειάς μας.

Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αλεξανδρούπολης

Latest News

Σε κατάσταση ετοιμότητας το αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Επί 24ωρου βάσεως, παρ’ όλο που η κίνηση έχει μειωθεί κατά 50% - Μειώθηκαν οι πτήσεις Κατά 50% είναι...

Διόπτρες για νυχτερινή όραση στην 12η Μεραρχία

Δώρισε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Ζακύνθου, για την αντιμετώπιση προσφυγικών ροών στον Έβρο Συνεπείς στην πρόθεση που είχε εκδηλώσει προ...

Ελληνική αυτόνομη συνοριοφυλακή χρειάζεται ο Έβρος

Τι προτείνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος - Να αποσπασθεί η Συνοριοφυλακή από την Ελληνική Αστυνομία και να αποτελέσει Ειδικό...

ΔΩΣΤΕ ΤΟ 12% ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΑΜ-Θ»

Δεν πρέπει να μεταβληθεί η ακριτική μας περιοχή σε «Κρανίου τόπο» - Τώρα οι Επιχειρήσεις έχουν ανάγκη στήριξης, περισσότερο από κάθε άλλη...

More Articles Like This