9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2020

ΧΩΡΟΥΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΖΗΤΑ Η ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

Πρέπει να εξετασθεί από τη νέα Δημοτική Αρχή, η δυνατότητα δημιουργίας υπόγειου PARKING, στον χώρο του παλαιού κολυμβητηρίου, που πρόσφατα κατεδαφίστηκε – Υπάρχουν και άλλοι χώροι, που μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα  

Είναι γεγονός ότι η Αλεξανδρούπολη αντιμετωπίζει, εδώ και χρόνια, έντονο πρόβλημα στάθμευσης των Ι.Χ. αυτοκινήτων, δεδομένου ότι δεν έχουν δημιουργηθεί χώροι PARKING.

Και ενώ ο αριθμός των αυτοκινήτων αυξάνεται κάθε χρόνο, η απελθούσα Δημοτική Αρχή του κ. Ευάγγελου Λαμπάκη, ησχολείτο με τον περιορισμό των θέσεων στάθμευσης.

- Advertisement -

Το είδαμε με τα «θαλάμια» στον χώρο PARKING απέναντι από το Ξενοδοχείο «Εγνατία», που μείωσαν με τους τσιμεντένιους διαδρόμους, τον αριθμό των φιλοξενούμενων οχημάτων.

Το είδαμε και με την κατασκευή του πολυδάπανου ποδηλατοδρόμου στην παραλιακή οδό της Αλεξανδρούπολης.

Όπως έγραψε δηλαδή, πρόσφατα, η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, τα «ΙΧ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝ ΔΙΩΓΜΩ».

Υπενθυμίζουμε το ενδιαφέρον που είχε εκδηλώσει Γερμανική Εταιρεία, για την δημιουργία τριών (3) Αυτοκινήτων Πάρκινγκ στην Αλεξανδρούπολη, που όμως δεν συγκίνησε τον κ. Λαμπάκη η πρόταση αυτή και δεν προχώρησε σε περαιτέρω συζητήσεις με την Εταιρεία.

Τώρα, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παύλος Μιχαηλίδης κάνει πρόταση για την δημιουργία υπογείου χώρου στάθμευσης Ι.Χ. στον χώρο του παλαιού κολυμβητηρίου Αλεξ/πολης που κατεδαφίσθηκε πρόσφατα.

Διαβάστε τι γράφει:

***

Το διαχρονικό πρόβλημα της Αλεξανδρούπολης με την απουσία κλειστών χωρών στάθμευσης αυτοκινήτων, επιδεινώθηκε ακόμη περισσότερα από τις εκατοντάδες θέσεις στάθμευσης οι οποίες καταργήθηκαν με τα έργα του ΒΑΑ, στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Η διαμόρφωση του υπαίθριου parking παραπλεύρως του γηπέδου «Φώτης Κοσμάς» δεν μπορεί να αποτελεί από μόνη της μια ικανοποιητική λύση.

Η διαφαινόμενη καθυστέρηση της μεταφοράς του ΚΤΕΛ από το κέντρο της πόλης, στερεί επί πλέον και την ιδανική αξιοποίηση ενός διαμπερούς οικοπέδου, το οποίο αποτέλεσε την βασική μου πρόταση στην προεκλογική περίοδο για την δημιουργία ενός πολυώροφου δημοτικού χώρου στάθμευσης.

Αντίστοιχα εκκρεμότητα υπάρχει και με την εκμετάλλευση του ανοιχτού χώρου στάθμευσης στην δυτική χερσαία ζώνη του λιμένα και συγκεκριμένα στην περιοχή κάτω από το Φάρο.

Αυτή την στιγμή μετά και την κατεδάφιση του παλιού κολυμβητηρίου, ο Δήμος διαθέτει ένα αδόμητο οικόπεδο μεγάλης έκτασης, σε ιδιαίτερα κεντρικό σημείο της Αλεξανδρούπολης.

Η σημερινή δημοτική αρχή χωρίς να έχει κάποιο σχέδιο αξιοποίησης του χώρου, όπως έχει δηλώσει πρόσφατα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος στα αθλητικά θέματα, οφείλει να εξετάσει άμεσα το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός σύγχρονου υπογείου πολυώροφου χώρου στάθμευσης.

Ένα έργο που θα αναβαθμίσει την πόλη και που θα εκμεταλλεύεται το υπόγειο έδαφος, δίνοντας ελεύθερη την υπέργεια επιφάνεια για αθλητικές δραστηριότητες με ένα ικανοποιητικό ποσοστό έκτασης πρασίνου.

Ο Σταθμός αυτός θα προσφέρει την ιδανική λύση στο χρόνιο πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο της πόλης και θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος, με αποτέλεσμα ο πολίτης αλλά και ο επισκέπτης να έχουν πιο εύκολη, πιο άνετη και πιο γρήγορη πρόσβαση στο εμπορικό κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Η κατασκευή του θα πρέπει να γίνει με τις πιο σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές και να είναι απόλυτα προσβάσιμο στα ΑΜΕΑ.

Η λειτουργία του χώρου αυτού στάθμευσης θα πρέπει είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και να παρέχει δυνατότητα εξυπηρέτησης για μηνιαίους πελάτες, για πελάτες με χρονοχρέωση και για περιστασιακούς πελάτες (ωριαία χρέωση).

Από την στιγμή που θα υπάρξει η πολιτική βούληση για την υλοποίηση ενός τέτοιου έργου, καλείται η δημοτική αρχή τον επόμενο διάστημα να ετοιμάσει ένα business plan, μέσα από το οποίο θα αποδεικνύεται η βιωσιμότητα του έργου και ταυτόχρονα να πραγματοποιήσει διερευνητικές ματιές για να διαπιστώσει το επιχειρηματικό ενδιαφέρον που είναι απαραίτητο στην περίπτωση που η χρηματοδότηση γίνει μέσω των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).

Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να εξετασθεί το ενδεχόμενο μετεξέλιξης της ΤΙΕΔΑ Α.Ε. με επιπλέον σκοπούς, όπως για παράδειγμα την εκμετάλλευση των δημοτικών χώρων στάθμευσης καθώς και την αξιοποίηση της ακίνητης δημοτικής περιουσίας.

Παύλος Α. Μιχαηλίδης

Ανεξάρτητος

Δημοτικός Σύμβουλος

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Πρέπει να τα λέμε όλα.

Σε παλαιότερη συζήτηση με το νέο Δήμαρχο Αλεξ/πολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη, μας πληροφόρησε ότι μελετά την δημιουργία νέου PARKING στον χώρο του παλαιού Κολυμβητηρίου, για εκτόνωση του μεγάλου προβλήματος στάθμευσης που υπάρχει στην Αλεξανδρούπολη.

Γι’ αυτό χαιρόμαστε που υπάρχει σύμπτωση απόψεων, όσον αφορά τον χώρο που προαναφέραμε.

Σ. Κ.  

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

3 φορές στο βάθρο η Λέσχη Μοτοσικλετιστών Έβρου Αλεξανδρούπολης!

Ο τρίτος αγώνας πανελληνίου πρωταθλήματος Motocrossπραγματοποιήθηκε στις 4-5/07 στην πίστα της Προσοτσάνης, Δράμας με συνδιοργανωτή...

Πινγκ-πονγκ: 2οςστην Ελλάδα ο Κίμων Μήτκας

Ιδανικά ολοκληρώθηκε το τριήμερο ο τελικός του πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης των παίδων στο Σ.Ε.Φ., με την ανάδειξη του...

Ψήφισμα φορέων της Ροδόπης για το κλείσιμο της Νυμφαίας

Η Κυβέρνηση να αφουγκρασθεί τις αγωνίες και τους προβληματισμούς της κοινωνίας της Θράκης Την...

Η αχαριστία γένους θηλυκού!!!

Απίστευτο περιστατικό αχαριστίας ανιψιάς προς τον γέροντα θετό της πατέρα, που τον έκλεισε σε Γηροκομείο στην Αλεξανδρούπολη – Ο Άρειος Πάγος ανακάλεσε...

Οι καλύβες στο Δέλτα Έβρου πάνε για νομιμοποίηση

Αισιοδοξία ότι το θέμα θα λυθεί σύντομα – Έχουν συνταχθεί οι επιστολές που θα σταλούν στα αρμόδια Υπουργεία

More Articles Like This