9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, April 20, 2024

Επιβεβαίωση του Αμερικανικού ενδιαφέροντος

Για το Λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, κατά τη συνάντηση του Πρέσβη των ΗΠΑ κ. Τζέφρι Πάιατ με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη 

Επιβεβαιώθηκε το αμερικανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Χθες συναντήθηκαν, στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Μεταξύ των θεμάτων της συζήτησης ήταν η αξιοποίηση του λιμένα της Αλεξανδρούπολης, η διαγωνιστική διαδικασία του οποίου θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

- Advertisement -

Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης δείχνει να έχει κερδίσει το ενδιαφέρον αμερικανικών κεφαλαίων, αφού η ευρύτερη περιοχή, εκτός από οικονομική, έχει και γεωστρατηγική σημασία.

Το λιμάνι συνδέεται άμεσα με την Εγνατία Οδό και τον σιδηροδρομικό άξονα προς τη Θεσσαλονίκη, αλλά και τα τουρκικά και βουλγαρικά σύνορα, ενώ γειτνιάζει με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP) και την όδευση του κάθετου συνδετήριου αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας (IGB).

Παράλληλα, αποτελεί επίκεντρο των σχεδίων για τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Βαλκανική, μέσω της προωθούμενης κατασκευής πλωτού σταθμού αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) από αμερικανικά και ελληνικά επιχειρηματικά συμφέροντα (Gastrade).

Metaforespress.gr

spot_img
spot_img
Saturday, April 20, 2024

Latest News

«Ἀναξιδίκου εἰμί ή Το λατομείο του Αναξίδικου»

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη του νέου μας...

More Articles Like This