9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, June 29, 2025

2020: Εκλογή Π.τ.Δ. – Πολεμική ετοιμασία

Τον Φεβρουάριο 2020 ξεκινούν οι διαδικασίες για την εκλογή του νέου Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας – Να προχωρήσουμε στους εξοπλισμούς 

 

Tο 2019 έφυγε, με μεγάλη πολιτική- κυβερνητική αλλαγή, έναρξη αναπτυξιακής-επενδυτικής προσπάθειας, με ένταση των τουρκικών-ερντογανικών προκλήσεων, με εσωτερική επιβολή του νόμου και της τάξης, μέ μεγάλη διπλωματική κινητικότητα και σύναψη συμμαχιών, με ειρήνη τελικά, χάρη στις πολεμικές προετοιμασίες και την ενημέρωση τής διεθνούς κοινής γνώμης και των φιλικών κυβερνήσεων για τις παρανομίες της Τουρκίας και την καταπάτηση από αυτή του διεθνούς δικαίου. 

Δεν επιτεύχθηκαν ακόμη όλοι οι κυβερνητικοί στόχοι, ούτε ηρεμήσαμε τον θρασύ γείτονα, άλλά οι οιωνοί και οι προοπτικές είναι πολύ καλές, αν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στις ίδιες κατευθύνσεις και κυρίως αν εντείνουμε τις πολεμικές προετοιμασίες και επιτύχουμε την ενότητα και τον ενθουσιασμό τού λαού μας, όπως το 1940, καλλιεργώντας πολεμική κουλτούρα και την έγερση τών ελληνικών συνειδήσεων τών πολιτών.

- Advertisement -

Κατ’ ευτυχή συγκυρία, τον Φεβρουάριο 2020, πρέπει να ξεκινήσουν οι διεργασίες γιά την εκλογή πρόεδρου τής Δημοκρατίας.

Η επιθετική τακτική τού προέδρου τής Τουρκίας Έρντογάν, πού μέσα στα παραληρήματα πού θέλει πλέον τη μισή τουλάχιστον Ελλάδα, την Κύπρον και να φτάσει τη νέα οθωμανική αυτοκρατορία ως το Γιβραλτάρ, επιβάλλουν πρώτο, την πλήρη πολεμική προετοιμασία και δεύτερο, την επίτευξη της ενότητας τού ελληνικού λαού, πού εθιμικά και πρακτικά εκφράζει ό Πρόεδρος τής Δημοκρατίας, αν και έχει απογυμνωθεί από τις παλιές συνταγματικές αρμοδιότητές του- ίσως αυτό να είναι καλό, γιατί έτσι παραμένει σύμβολο ενότητας λαού και στρατού, μακριά από τις κομματικές διενέξεις, πού πάντα θα υπάρχουν; 

Για να αποτελεί όμως ο Πρόεδρος τής Δημοκρατίας ενωτικό σύμβολο πρέπει να είναι δοκιμασμένος πολιτικός και αν είναι δυνατό να έχει θητεύσει σε αυτή τη θέση και να έχει κερδίσει την αγάπη του λαού, των απλών πολιτών και ούχι των σαλονιών και τών διάφορων ομάδων πού απεργάζονται σχέδια προς ίδιο οικονομικό όφελος.

Η προεδρολογία έχει αρχίσει προ πολλού και το κάθε κόμμα ή κομματίδιο, οι τέως αρχηγοί ή κοινοβουλευτικοί πρωθυπουργοί, οι άνθρωποι τών σαλονιών και πολλοί ακαδημαϊκοί, οι εκλεκτοί τών οικονομικών συγκροτημάτων και κάθε φιλόδοξος ανήρ ή γυνή, προβάλλονται ως υποψήφιοι Πρόεδροι τής Δημοκρατίας.

Μοιραία ή σκέψη μας πάει στον σημερινό Πρόεδρο τής Δημοκρατίας, στον Προκοπή Παυλόπουλο, πού θήτευσε χρόνια κοντά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, και μετά υπήρξε βουλευτής και υπουργός τής Νέας Δημοκρατίας- εκλέχθηκε Πρόεδρος μέ τις ψήφους τού Σύριζα και τής Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας την ενότητα και ομοψυχία, σε αυτό το θέμα, τού πολιτικού συστήματος- συνεργάστηκε άψογα με τις κυβερνήσεις Σύριζα και Ν.Δ. και επέδειξε πλήρη αφοσίωση στο καθήκον του και μεγάλη δραστηριότητα, γυρνώντας σε όλη την Ελλάδα και εμψυχώνοντας τούς πολίτες, τούς πλέον ταπεινούς πού δεν πολυβλέπουν αρχηγούς και πρωθυπουργούς κοντά τους-ασχολήθηκε μέ μεγάλα θέματα τής χώρας μας, όπως οι γερμανικές επανορθώσεις και τα γλυπτά τού Παρθενώνα.

Να σημειωθεί ότι ο Σύριζα ως αξιωματική αντιπολίτευση τον προτείνει γιά Πρόεδρο και γιά δεύτερη θητεία, οπότε αν τον ψηφίσει και ή Ν.Δ., θα επιτευχθεί στο πρόσωπό του ή ενότητα και ή ομοψυχία πού χρειαζόμαστε αυτή τη δύσκολη χρονική περίοδο.

Τις τελευταίες δεκαετίες υπήρξε ομοφωνία μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, στο πρόσωπο τών Προέδρων, πού εκλέχθηκαν γιά δύο θητείες. Θυμίζω πόσο σκληρά μετάνιωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, όταν εξέλεξε Πρόεδρο μή πολιτικό, αλλά δικαστή, τον όποιο συνεχώς όλοι υπονόμευαν. 

Εξάλλου ή βάση τής Νέας Δημοκρατίας δεν θα δεχθεί ποτέ ως Πρόεδρο αριστερό-κρυπτοκομμουνιστή, όπως κακοί σύμβουλοι προτείνουν στον Κυρ. Μητσοτάκη.

Το 2020 πρέπει να ενταθεί ή πολεμική προετοιμασία, πού ήδη γίνεται σε στενή συνεργασία μέ τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. 

Αλλά χρειαζόμαστε περισσότερα σύγχρονα οπλικά συστήματα και πολεμικά σκάφη και αεροπλάνα F35, αμέσως παραδοτέα.

Αυτό μόνον οι ΗΠΑ μπορούν να το πραγματοποιήσουν και γι’ αυτό το ταξίδι του Πρωθυπουργού εκεί στις 7/1 /2020 και ή συνάντησή του μέ τον πρόεδρο Τράμπ, έχουν μεγάλη σημασία.

Άλλωστε οι ΗΠΑ μας οφείλουν σοβαρά στρατιωτικά ανταλλάγματα γιά τη Σούδα, το αεροδρόμιο της Λάρισας, τη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Ίδωμεν

Με τη Γαλλία ή συνεργασία αποδίδει: παραγγείλαμε 2 φρεγάτες και αναβαθμίζουμε τα Μιράζ, ενώ ή Γαλλία συμμετέχει πλέον στην συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ και ΗΠΑ, γιά την αντιμετώπιση τής Τουρκίας. Αίσιον, ευτυχές και ειρηνικό το 2020.

Παναγιώτης Μποκοβός

Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών, 

πρώην Υφυπουργός Οικονομικών

Aegean
Sunday, June 29, 2025

Latest News

Ο ΘΡΑΚΗ FM ακούγεται δυνατά έως την Φινλανδία!

Το σήμα του ραδιοφωνικού σταθμού έφτασε από τον Έβρο μέχρι το Πόρβο, δηλαδή 2.100 χιλιόμετρα μακριά! - Μήνυμα του...

More Articles Like This