9.4 C
Alexandroupoli
Sunday, June 29, 2025

Παρουσίαση έρευνας σε πέντε χωριά του Έβρου

Ανοικτή εκδήλωση το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη – «Η αειφορία είναι στο χέρι μας»

Ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή την ολοκλήρωση ενός χρόνου δράσεων ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και συμμετοχής για την προστασία και αναγέννηση των εδαφών, διοργανώνει το «Κοινό Έδαφος» το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στην Αλεξανδρούπολη με τίτλο «Η αειφορία στο χέρι μας».

Στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου στις 6 μ.μ. θα παρουσιαστούν τα ευρήματα της συμμετοχικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε μέσα από Συζητήσεις Υπαίθρου σε πέντε χωριά του νομού Έβρου, χαρτογραφώντας τις σημαντικότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα τα εδάφη μας, αλλά και αναδεικνύοντας λύσεις για την αναγέννηση του πολύτιμου αυτού φυσικού πόρου. 

- Advertisement -

Επίσης, θα παρουσιαστούν οι πρωτότυπες μέθοδοι διαβούλευσης και εκπαίδευσης για την αειφορία που εφαρμόστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος, εμπλέκοντας δεκάδες ενήλικες και εκατοντάδες μαθητές.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν δύο προσκεκλημένοι ομιλητές, οι οποίοι θα μοιραστούν συγκεκριμένα παραδείγματα και καλές πρακτικές για το πώς οι ίδιοι οι πολίτες αναλαμβάνουν σήμερα δράση για την αειφορία:

Ο Γιώργος Ξεπαπαδάκος, καλλιεργητής και υπεύθυνος του αστικού λαχανόκηπου της Οργάνωσης ΓΗ, μίας από τις πιο δραστήριες περιβαλλοντικές οργανώσεις της Ελλάδας, θα παρουσιάσει πώς μπορεί να καλλιεργηθεί η περιβαλλοντική νοημοσύνη μέσα από τις αστικές καλλιέργειες.

Ενώ η Jacqueline Kirby, εκπρόσωπος του Συλλόγου Βιώσιμη Σαμοθράκη θα μοιραστεί την εμπειρία της από την εφαρμογή του προγράμματος «Κομποστοποίηση: Η ανακύκλωση της φύσης» στα σχολεία της Σαμοθράκης.

Aegean
Sunday, June 29, 2025

Latest News

Ο ΘΡΑΚΗ FM ακούγεται δυνατά έως την Φινλανδία!

Το σήμα του ραδιοφωνικού σταθμού έφτασε από τον Έβρο μέχρι το Πόρβο, δηλαδή 2.100 χιλιόμετρα μακριά! - Μήνυμα του...

More Articles Like This