9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2020

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΠΑΡΟΥΣΑ

Παρουσιάστηκαν τα νέα αεροσκάφη της AEGEAN Α320neo, καθώς και το νέο λογότυπο

Μια νέα εποχή ανοίγει για την “Aegean”, μετά και την παραλαβή του πρώτου αεροσκάφους Α320neo, από τα 46 συνολικά που έχουν παραγγελθεί.

Η εκδήλωση στην οποία έγινε η παρουσίαση του νέου αεροσκάφους, το μεσημέρι της Τετάρτης στις εγκαταστάσεις της “Aegean” στον αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος», ήταν άκρως λαμπερή και άρτια οργανωμένη.

- Advertisement -

Όμορφες γυναίκες και χαμογελαστοί άντρες αεροσυνοδοί, υποδέχονταν στον χώρο, τους προσκεκλημένους με ευγένεια, προσδίδοντας στην εκδήλωση μια άλλη φινέτσα.

Στους καλεσμένους συγκαταλέγονταν πελάτες και εργαζόμενοι της “Aegean”, θεσμικοί φορείς, εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας, δημοσιογράφοι, υπουργοί, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς και ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Πάϊατ.

Μεταξύ αυτών ήταν και η Διευθύντρια της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ», Μαρίνα Κονδύλη, η οποία και εκπροσώπησε τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Κονδύλη στην Αθήνα.

* Ο νέος στόλος, το rembranding και οι νέοι στόχοι της “Aegean”

Το μήνυμα της διαχρονικής επένδυσης της “Aegean” στις δυνατότητες και τις προοπτικές της χώρας μετέφεραν εμφατικά ο Πρόεδρος κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, και ο Διευθύνων Σύμβουλος της “Aegean” κ. Δημήτρης Γερογιάννης.

Η εταιρεία πρόκειται να παραλάβει κατ’ ελάχιστο 46 νέα αεροσκάφη της οικογένειας Α320neo και Α321neo, έως το 2025, με δυνατότητα προσθήκης 12 επιπλέον αεροσκαφών (έως 58 αεροσκάφη). 

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, ύψους 2,5-3 δισ. δολαρίων σε τιμές αγοράς (6-6,5 δισ. δολάρια σε τιμές καταλόγου). 

Με αφετηρία το 2020 και σε βάθος 6ετίας, η “Aegean” θα επενδύει 500 εκατ. δολάρια το χρόνο σε επέκταση και εκσυγχρονισμό του στόλου της. 

Έως τον Ιούλιο του 2020, η “Aegean” αναμένεται να παραλάβει συνολικά 6 νέα αεροσκάφη, προσθέτοντας 1,5 εκατ. θέσεις (19  εκατ. θέσεις συνολικά στο έτος) και υποστηρίζοντας την ανάπτυξη του δικτύου της σε συνολικά 155 προορισμούς και 44 χώρες για το 2020. 

Κάθε ένα νέο επιπλέον αεροσκάφος θα συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία, την απασχόληση και τον κλάδο του τουρισμού καθώς θα προσθέτει 100.000 νέες αφίξεις επισκεπτών από το εξωτερικό, €80 εκατομμύρια ετήσια τουριστικά έσοδα, 70 άμεσες θέσεις εργασίας στην “Aegean” και την επίγεια εξυπηρέτηση, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία που μένει στη χώρα. 

Σημειώνεται πως στο νέο λογότυπο της εταιρείας, τα χρώματα προσιδιάζουν εντονότερα τα ελληνικά, δίνοντας το έναυσμα για μια δυναμική είσοδο στη νέα δεκαετία.

Τα νέα αεροσκάφη θα ξεκινήσουν τις πτήσεις τους εντός του Φεβρουαρίου, με το πρώτο αεροσκάφος να εκτελεί το πρώτο δρομολόγιο Αθήνα-Μόναχο, σήμερα Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2020. 

* Στόχος η δημιουργία μιας ακόμα καλύτερης ταξιδιωτικής εμπειρίας για τους επιβάτες

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της “Aegean”, κ. Δημήτρης Γερογιάννης αναφέρθηκε στη σημασία της επένδυσης, επαναλαμβάνοντας τη δέσμευση της εταιρείας στη συνεχή προσπάθεια για εξέλιξη. Ειδικότερα δήλωσε: «Το 2020, φέρνει για εμάς ένα νέο ξεκίνημα, με νέα δυναμική, νέες δυνατότητες, νέα εικόνα. Οι επόμενοι 24 μήνες θα είναι μήνες εξαιρετικά δημιουργικοί, σε ανάπτυξη υπηρεσιών και  προγραμμάτων. Για εμάς στην “Aegean”, τα νέα αεροσκάφη είναι πρωτίστως μια πλατφόρμα, που δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους μας με δημιουργικότητα και συστηματική δουλειά να δημιουργήσουν για τους επιβάτες μας μια ακόμη καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία».

Στην καθοριστική και διαχρονική συμβολή της αερομεταφοράς στην ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και το αποτύπωμα που δημιουργεί στη χώρα, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της “Aegean”, κ. Ευτύχιος Βασιλάκης, στο πλαίσιο της ομιλίας του. 

Παράλληλα, ο κ. Βασιλάκης επεσήμανε: «Θα συνεχίσουμε και στην τρίτη μας δεκαετία να επενδύουμε και να εργαζόμαστε για να αξίζουμε την εμπιστοσύνη των επιβατών μας, να λειτουργούμε υπεύθυνα, με σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον, να προσφέρουμε ευκαιρίες εξέλιξης στους εργαζομένους μας. Θα συνεχίσουμε να συμπράττουμε σε συλλογικές προσπάθειες για να επιτυγχάνουμε κοινούς στόχους. Με νέα εικόνα, που αποπνέει αξίες – όπως η ελληνικότητα, η φιλοξενία, η αξιοπιστία – φιλοδοξούμε ο νέος μας στόλος να λειτουργήσει ως όχημα της κληρονομιάς μας, αλλά και ως ένα ακόμα σύμβολο, μιας νέας δυναμικής, μιας νέας δημιουργικής αφετηρίας και για τη χώρα».

M.K.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Να διεκδικήσουμε για την Αλεξ/πολη μια σχολή ξεναγών

Θα αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη του Τουρισμού σε ολόκληρη την Θράκη - Και Σχολή Τουρισμού...

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξ/πολης

Τα θέματα θα εγκριθούν διά περιφοράς, λόγω κορωνοϊού  Καλούνται τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου...

Στην Κομοτηνή η Πρόεδρος Δημοκρατίας

Η κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα αφιχθεί την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 Στην Κομοτηνή αναμένεται...

Χάσαμε την πίστη στον… εαυτό μας!!!

Η Ελλάδα έμεινε χωρίς οράματα, ενώ η Τουρκία προχωρεί ανεμπόδιστη σε όλα τα μέτωπα - Οι επικλήσεις στο Διεθνές Δίκαιο, δεν μας...

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους Εβρίτες

Για την πανστρατιά που σχημάτισαν στα σύνορα του Έβρου – Η υβριδική επίθεση της Άγκυρας, συνεχίζεται  

More Articles Like This