9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ στην Έκθεση Τουρισμού του Ισραήλ

Ισραηλινοί Δημοσιογράφοι θα επισκεφθούν την περιοχή μας στα τέλη Φεβρουαρίου 2020 – Ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί έκαναν διακοπές στην Ελλάδα, τον περασμένο χρόνο 

«Ο αριθμός των Ισραηλιτών τουριστών αυξάνεται κάθε χρόνο με εντυπωσιακό τρόπο. Υπάρχει η δυνατότητα περαιτέρω αύξησης του αριθμού αυτού μέσω της ανάδειξης νέων προορισμών, του τουρισμού εμπειριών και υψηλών εισοδημάτων». Με αυτά τα λόγια -μιλώντας στο i24news, ένα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του Ισραήλ- ολοκλήρωσε την παρουσία του στην 26η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού IMTM 2020, που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Έκθεσης, ο Ελληνας υπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, Yariv Levin, όπου συμφώνησαν στην ανάγκη σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού.

Κατά τη διήμερη παρουσία του στο Ισραήλ, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Θεοχάρης πραγματοποίησε συναντήσεις με φορείς του τουρισμού της χώρας. Όπως δήλωσε «σχεδόν ένα εκατομμύριο Ισραηλινοί έκαναν διακοπές φέτος στη χώρα μας. Στόχος μας είναι η προσέλκυση ακόμα περισσότερων τουριστών, καθώς και η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Το Ισραήλ είναι ανερχόμενη δύναμη στις τουριστικές εισροές στη χώρα μας και οι Ισραηλινοί αγαπούν την Ελλάδα και θέλουν να επενδύσουν σε αυτήν».

Παρούσα στο Ισραήλ και η ΠΑΜ-Θ

Πάντως, αυτήν την βδομάδα, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ, Θανάσης Τσώνης, μαζί με τον ειδικό σύμβουλο του ΕΟΤ, Ηλία Τζιώρα και συνεργάτες στον τομέα του τουρισμού, έδωσαν δυναμικό παρών στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «IMTM 2020», προβάλλοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ομορφιές του τόπου μας.

Μάλιστα, ανακοινώθηκε σχετικά από την απεσταλμένη ομάδα: «Δυναμική αρχή με αισιόδοξα μηνύματα, από μια αγορά που φαίνεται να γνωρίζει και να αγαπάει την περιοχή μας!!!».

Όσον αφορά τον κ. Τσώνη, αυτός δήλωσε: «Στην τουριστική αγορά του Ισραήλ απευθύνεται για πρώτη φορά φέτος η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας &Θράκης, μετά τη δυναμική μας συμμετοχή στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «ΙΜΤΜ 2020» που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ.
Στόχος της συμμετοχής ήταν η καλύτερη δυνατή ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος, αλλά και του παραγωγικού δυναμικού της Περιφέρειάς μας, δεδομένου ότι η αγορά του Ισραήλ χαρακτηρίζεται ως υπερ-ώριμη σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, αφού οι Ισραηλινοί αγαπούν τη χώρα μας και ταξιδεύουν σε αυτή συχνά, χάρη στην εγγύτητα και τις προσιτές τιμές στα τουριστικά πακέτα. 

Ευχαριστούμε τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, τον διευθυντή του ΕΟΤ στο Ισραήλ κ. Βασιλειάδη, και τον συμπολίτη μας και επιστημονικό σύμβουλο Ηλία Τζιώρα για την πολύτιμη βοήθεια και την ευκαιρία που μας έδωσαν να έρθουμε σε επαφή με υψηλόβαθμα στελέχη του τουριστικού κλάδου της περιοχής μέσω b2b συναντήσεων σε ξεχωριστό workshop που πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της έκθεσης. Ακολουθεί στο τέλος του μήνα επίσκεψη Ισραηλινών δημοσιογράφων στην περιοχή μας, όπου θα καταγράψουν σημεία ενδιαφέροντος και θα τα προβάλλουν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας τους, έτσι ώστε η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας &Θράκης να γίνει γνωστή στο Ισραηλινό κοινό και να πάρει το μερίδιο της τουριστικής αγοράς που της αξίζει».

Μ.Κ.

Latest News

Σε κατάσταση ετοιμότητας το αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Επί 24ωρου βάσεως, παρ’ όλο που η κίνηση έχει μειωθεί κατά 50% - Μειώθηκαν οι πτήσεις Κατά 50% είναι...

Διόπτρες για νυχτερινή όραση στην 12η Μεραρχία

Δώρισε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Ζακύνθου, για την αντιμετώπιση προσφυγικών ροών στον Έβρο Συνεπείς στην πρόθεση που είχε εκδηλώσει προ...

Ελληνική αυτόνομη συνοριοφυλακή χρειάζεται ο Έβρος

Τι προτείνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος - Να αποσπασθεί η Συνοριοφυλακή από την Ελληνική Αστυνομία και να αποτελέσει Ειδικό...

ΔΩΣΤΕ ΤΟ 12% ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΑΜ-Θ»

Δεν πρέπει να μεταβληθεί η ακριτική μας περιοχή σε «Κρανίου τόπο» - Τώρα οι Επιχειρήσεις έχουν ανάγκη στήριξης, περισσότερο από κάθε άλλη...

More Articles Like This