9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΛΩΣΕ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΒΥΗ

«Τουρκική Θάλασσα» και «Γαλάζια Πατρίδα» δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ, τουλάχιστον όσο δεν το επιτρέπουν ΗΠΑ και Ρωσία – Το «στραπάτσο» στην Λιβύη 

Ο Ερντογάν άπλωσε πολύ τα πόδια του σε Λιβύη-Συρία και τώρα πληρώνει το τίμημα.

Μέσα σε λίγες μέρες ο Τούρκος πρόεδρος διδάχθηκε απ’ την καλή κι απ’ την ανάποδη ότι δεν ξέρει να παίζει μόνο αυτός με τις αντιθέσεις των Μεγάλων Δυνάμεων. 

Ξέρουν κι εκείνες να παίζουν μαζί του, δείχνοντάς του ποια είναι τα πραγματικά αφεντικά της πυρακτωμένης γειτονιάς, που λέγεται Ανατολική Μεσόγειος και Μέση Ανατολή.

«Τουρκική Θάλασσα» πάντως και «Γαλάζια Πατρίδα» δεν πρόκειται να γίνει ποτέ -τουλάχιστον όσο δεν το επιτρέπουν ΗΠΑ και Ρωσία.

Οι δύο «αιώνιοι» κατάφεραν να πολεμούν στη Συρία με τον ίδιο… νεο-οθωμανό αντιπρόσωπο, επιτρέποντάς του να πιστεύει ότι στο τέλος θα πάει κερδισμένος στο ταμείο.

Ο Ερντογάν γλέντησε με την ψυχή του την κόντρα Ουάσιγκτον-Μόσχας για τους S-400 και τα F-55.

Διαμοιράστηκε με τους Ρώσους τη Βόρεια Συρία, «έφαγε» τους Κούρδους που του πρόσφεραν οι ΗΠΑ στο πιάτο κι εξακολουθεί να πιστεύει ότι το κισμέτ του επιφυλάσσει ένα εδαφικό και κατασκευαστικό φιλέτο από την πίτα της συριακής ανοικοδόμησης (προς όφελος κυρίως του ιδίου και της  οικογένειάς του)

Τώρα οι «φίλοι Ρώσοι» τον διώχνουν κακήν κακώς από το Ιντλίμπχωρίς να κρατούν τα προσχήματα και οι «πάντα-σύμμαχοι-αλλά-έως-άρτι-εχθροί- και-από προχθές-πάλι-φίλοι» Αμερικανοί πάνε να τον στρέψουν κατά του Πούτιν χτυπώντας τον ανέξοδα στην πλάτη. 

Στην Τρίπολη ο (ημέτερος…) Χαφτάρ μυρίστηκε ψητό κι εφόρμησε στο κέντρο της για να ρίξει περισσότερα στο τραπέζι της δεύτερης διάσκεψης του Βερολίνου στις 16 του μηνός (ερήμην πάλι της Ελλάδας).

Απαράβατος όρος του κανταφικού στρατάρχη για να μοιραστεί την εξουσία να φύγει και η τελευταία τουρκική μπότα από τη λιβυκή έρημο. 

Αν ο Ερντογάν στραπατσαριστεί σε Λιβύη-Συρία, δύσκολα θα εφορμήσει για το «πάρτα όλα» σε Κύπρο-Αιγαίο.

Γι’ αυτό, αντί οι δικοί μας να τον καλοπιάνουν με Χάγες, «συνεκμεταλλεύσεις» και τα συναφή, ας περιμένουν μήπως οι Άσαντ-Χαφτάρ μάς κάνουν κανένα απρόσμενο δωράκι για τα συχαρίκια του «2021».

Γιάννης Παπαδάτος

Latest News

Σε κατάσταση ετοιμότητας το αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Επί 24ωρου βάσεως, παρ’ όλο που η κίνηση έχει μειωθεί κατά 50% - Μειώθηκαν οι πτήσεις Κατά 50% είναι...

Διόπτρες για νυχτερινή όραση στην 12η Μεραρχία

Δώρισε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Ζακύνθου, για την αντιμετώπιση προσφυγικών ροών στον Έβρο Συνεπείς στην πρόθεση που είχε εκδηλώσει προ...

Ελληνική αυτόνομη συνοριοφυλακή χρειάζεται ο Έβρος

Τι προτείνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος - Να αποσπασθεί η Συνοριοφυλακή από την Ελληνική Αστυνομία και να αποτελέσει Ειδικό...

ΔΩΣΤΕ ΤΟ 12% ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΑΜ-Θ»

Δεν πρέπει να μεταβληθεί η ακριτική μας περιοχή σε «Κρανίου τόπο» - Τώρα οι Επιχειρήσεις έχουν ανάγκη στήριξης, περισσότερο από κάθε άλλη...

More Articles Like This