9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ «ΔΕΝ ΒΑΡΙΕΣΑΙ» ΓΙΑ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ

Η επίσημη Τουρκία αναφέρεται τώρα σε «Τουρκική» Μειονότητα στην Θράκη – Όμως ο «ωχαδελφισμός» της ελληνικής Διπλωματίας, που κράτησε ρόλο παρατηρητού, επέτρεψε την διείσδυση του Προξενείου της Κομοτηνής, σε όλους τους τομείς της Κοινωνικής Ζωής της Θράκης – Το Τραπεζικό Τουρκικό χρήμα, χωρίς περιορισμούς, αγοράζει πρόσωπα και συνειδήσεις – Οι Μουσουλμάνοι είναι Έλληνες Πολίτες – Τελεία και Παύλα 

Μερικοί από εμάς γράφαμε ότι υπήρχε κίνδυνος «να χαθεί η μπάλα» στην Θράκη.

Αντιμετωπίζαμε, όμως, όχι μόνο την δυσπιστία αλλά και την κακοπιστία μεγάλης μερίδος συναδέλφων μας και κυρίως εκείνων οι οποίοι επιμένουν να «μονοπωλούν» τον λεγόμενο «προοδευτικό» χώρο.

Να όμως, που με την πάροδο των ετών φαίνεται ότι είχαμε δίκιο. 

Και δεν είναι μόνο η αυτοχριζόμενοι μουφτήδες, οι «αιρετοί», δυστυχώς, δήμαρχοι και κοινοτάρχες ή οι συνεχώς «φάλτσοι» μουσουλμάνοι βουλευτές όλων των κομμάτων.

Την σκυτάλη έχει πάρει πλέον η «επίσημη» Τουρκία, η οποία, σε κάθε ευκαιρία αναφέρεται σε «τουρκική» μειονότητα στη Θράκη.

Καλώς αντέδρασε, φυσικά, το υπουργείο Εξωτερικών που συνέστησε στον Τσαβούσογλου «να μελετήσει τις διεθνείς συνθήκες». 

Μόνο που η σημερινή Τουρκία, εκμεταλλευόμενη το μπάχαλο που επικρατεί διεθνώς, αγνοεί επιδεικτικά και λοιδορεί τις διεθνείς συμφωνίες τις οποίες αναγράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της.

Όπως φαίνεται, για μία ακόμη φορά, η εξωτερική μας πολιτική δεν προβλέπει αλλά ακολουθεί τα γεγονότα. 

Όπως στο θέμα της συμφωνίας των Τούρκων με την Λιβύη, έτσι και στο πρόβλημα της Θράκης, εφαρμόσαμε κατ’ αρχήν την τακτική του «δεν βαριέσαι», συνεχίσαμε στο τέμπο του «ας το λύσει ο επόμενος» για να καταλήξουμε στο κλασικό πλέον «και τώρα τι γίνεται;».

Δεν είναι ασφαλώς τόσο απλό το θέμα της Θράκης. 

Με έναν περίεργο «ωχαδερφισμό», η ελληνική διπλωματία, κατευθυνόμενη προφανώς από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, αδιαφόρησε και επέλεξε τον ρόλο του παρατηρητού. 

Έτσι, επέτρεψε στο τουρκικό προξενείο, το οποίο έχει μεταβληθεί σε έναν τεράστιο μηχανισμό προπαγάνδας και δολιοφθοράς, να αλωνίζει στην περιοχή και να φροντίζει να προσεταιρίζεται όλους τους μουσουλμάνους, Έλληνες και Ευρωπαίους, πολίτες.

Σε αγαστή συνεργασία με τους (υψηλόβαθμους διπλωμάτες) υπαλλήλους του Προξενείου, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έχει καταφέρει διεισδύσει σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής της Θράκης.

Χρησιμοποιώντας χωρίς περιορισμούς το τραπεζικό τουρκικό χρήμα εξαγοράζει ακίνητα και συνειδήσεις και «χτίζει» ένα σοβαρό εσωτερικό πρόβλημα για την δική μας, ευρωπαϊκή μεν αλλά με ανατολίτικη ραθυμία, χώρα.

Τι θα μπορούσε να γίνει; Αν και δεν είναι δική μας δουλειά να υποδεικνύουμε λύσεις, αλλά να επισημαίνουμε προβλήματα και καταστάσεις, νομίζουμε ότι η πολιτική την οποία εφαρμόσαμε έως σήμερα πρέπει να αλλάξει.

Οι νόμοι που ισχύουν για όλους τους Ελληνες πολίτες πρέπει να ισχύουν και στην Θράκη. 

Είπαμε, ο καθένας είναι ελεύθερος να πιστεύει όπου και ότι θέλει, αλλά τον τελικό λόγο τον έχει το ελληνικό κράτος.

Για να μην έχουμε λοιπόν και για να μην υποστούμε όσα συμβαίνουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και όσα υφίστανται οι πολίτες τους, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε, όχι με λόγια αλλά με πράξεις, ότι «στην Ελλάδα υπάρχει μία και μόνη μειονότητα αυτή των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης».

Εδώ μπορεί να είναι Βαλκάνια, αλλά είναι παράλληλα και Ευρωπαϊκή Ένωση! 

Και το ελληνικό διαβατήριο, του οποίου τα πλεονεκτήματα απολαμβάνουν οι μουσουλμάνοι συμπατριώτες μας, θα πρέπει να το τιμούν και να το σέβονται.

Δημήτρης Καπράνος

Latest News

Σε κατάσταση ετοιμότητας το αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Επί 24ωρου βάσεως, παρ’ όλο που η κίνηση έχει μειωθεί κατά 50% - Μειώθηκαν οι πτήσεις Κατά 50% είναι...

Διόπτρες για νυχτερινή όραση στην 12η Μεραρχία

Δώρισε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Ζακύνθου, για την αντιμετώπιση προσφυγικών ροών στον Έβρο Συνεπείς στην πρόθεση που είχε εκδηλώσει προ...

Ελληνική αυτόνομη συνοριοφυλακή χρειάζεται ο Έβρος

Τι προτείνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος - Να αποσπασθεί η Συνοριοφυλακή από την Ελληνική Αστυνομία και να αποτελέσει Ειδικό...

ΔΩΣΤΕ ΤΟ 12% ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΑΜ-Θ»

Δεν πρέπει να μεταβληθεί η ακριτική μας περιοχή σε «Κρανίου τόπο» - Τώρα οι Επιχειρήσεις έχουν ανάγκη στήριξης, περισσότερο από κάθε άλλη...

More Articles Like This