9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 7 Απριλίου, 2020

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

Το Υπουργείο Παιδείας, αντί να νοιάζεται για τις εκδρομές των Μαθητών στο Εξωτερικό, να ενδιαφερθεί και για την Ακριτική μας περιοχή, όπου «φυλάττουμε Θερμοπύλες»  

Την ενίσχυση της αυτονομίας της σχολικής μονάδας και τον περιορισμό των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων σηματοδοτούν οι σημαντικές αλλαγές στο ρυθμιστικό πλαίσιο που διέπει τις εκπαιδευτικές εκδρομές/μετακινήσεις στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως και η Υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη.

Η σημερινή απόφαση συνιστά ένα ακόμη βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της εμπιστοσύνης στους εκπαιδευτικούς, μείωσης γραφειοκρατίας και απλοποίησης των διαδικασιών.

Εκσυγχρονίζεται το πλαίσιο και προσαρμόζεται στις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, παρέχοντας την απαιτούμενη ευελιξία, διατηρώντας όμως όλες τις δικλείδες για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου και του εκπαιδευτικού χαρακτήρα των εκδρομών/μετακινήσεων.

Αντικειμενικός στόχος, ο εμπλουτισμός των δράσεων και η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου.

Σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση:

·Για όλες τις μετακινήσεις που γίνονται στο εσωτερικό, δεν απαιτείται πλέον έγκριση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αλλά πραγματοποιούνται με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων της σχολικής μονάδας.

·Για όλες τις μετακινήσεις που γίνονται στο εξωτερικό, δεν απαιτείται πλέον έγκριση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης, παρά μόνο του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της τελευταίας τάξης των Λυκείων μπορεί να πραγματοποιηθεί και σε περισσότερες από μία χώρες του εξωτερικού αντί μόνο σε μία χώρα του εξωτερικού.

***

Σημείωση Ε.Θ.:

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν, μετά «Βαΐων και Κλάδων», από το Υπουργείο Παιδείας ως μέγα βήμα εξέλιξης και προόδου.

Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να καταθέσουμε την αντίθεσή μας.

Δεν λέμε όχι στα ταξίδια Μαθητών στο Εξωτερικό.

Δεν λέμε να μην γνωρίσουν τον διαφορετικό τρόπο ζωής των Ευρωπαίων Εταίρων μας.

Αλλά θέλαμε, στο ρυθμιστικό πλαίσιο του Υπουργείου Παιδείας, να τεθούν προτεραιότητες για τις λεγόμενες εκπαιδευτικές εκδρομές των μαθητών.

Δηλαδή, να γνωρίσουν πρώτα την Ελλάδα.

Γι’ αυτό λοιπόν λέμε σήμερα, για πολλοστή φορά.

Στείλτε τους Μαθητές να γνωρίσουν τον Έβρο.

Εδώ που οι Ακρίτες της Θράκης φυλάττουν Θερμοπύλες, όχι σαν σχήμα λόγου, αλλά στην πραγματικότητα.

Όλα τ’ άλλα της Υπουργικής Απόφασης, π.χ. για δικαίωμα επίσκεψης σε περισσότερες της μιας χώρες, μας αφήνουν αδιάφορους.

Όμως, ως πότε την Θράκη, η Αθήνα θα την έχει στην γωνία;

Σ. Κ.

Latest News

Σε κατάσταση ετοιμότητας το αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Επί 24ωρου βάσεως, παρ’ όλο που η κίνηση έχει μειωθεί κατά 50% - Μειώθηκαν οι πτήσεις Κατά 50% είναι...

Διόπτρες για νυχτερινή όραση στην 12η Μεραρχία

Δώρισε η Ναυτιλιακή Εταιρεία Ζακύνθου, για την αντιμετώπιση προσφυγικών ροών στον Έβρο Συνεπείς στην πρόθεση που είχε εκδηλώσει προ...

Ελληνική αυτόνομη συνοριοφυλακή χρειάζεται ο Έβρος

Τι προτείνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος - Να αποσπασθεί η Συνοριοφυλακή από την Ελληνική Αστυνομία και να αποτελέσει Ειδικό...

ΔΩΣΤΕ ΤΟ 12% ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ «ΑΜ-Θ»

Δεν πρέπει να μεταβληθεί η ακριτική μας περιοχή σε «Κρανίου τόπο» - Τώρα οι Επιχειρήσεις έχουν ανάγκη στήριξης, περισσότερο από κάθε άλλη...

More Articles Like This