9.4 C
Alexandroupoli
Saturday, April 20, 2024

ΤΟΥΡΚΙΚΗ NAVTEX ΓΙΑ ΛΗΜΝΟ, ΘΑΣΟ ΚΑΙ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Παρωδία ο Διάλογος για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), με τις δεκάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο 

Η προχθεσινή έναρξη των συνομιλιών με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδομήσεως Εμπιστοσύνης συνοδεύθηκε με δεκάδες παραβιάσεις στο Αιγαίο αλλά και με έκδοση όχι μίας ούτε δύο αλλά 16 (!) Navtex.

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος και Τουρκίας προσήλθαν στο Υπουργείο Αμύνης για να συζητήσουν τρόπους αποφυγής εντάσεων και μείωση κινδύνου ατυχημάτων.,

- Advertisement -

Οι συνομιλίες θα ολοκληρωθούν την 21η Φεβρουαρίου.

Η Τουρκία όμως δεν δείχνει διατεθειμένη να μειώσει την ένταση, καθώς την ίδια ώρα εννέα τουρκικά αεροσκάφη προχώρησαν σε 34 παραβιάσεις, έξι παραβάσεις και τέσσερις εικονικές αερομαχίες στην περιοχή του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Έξι τουρκικά αεροσκάφη ήσαν οπλισμένα.

Επί πλέον, η Άγκυρά εξέδωσε 16 Navtex με τις όποιες δεσμεύει περιοχές σε όλο το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο -δυτικά της Κύπρου.

Στις θαλάσσιες περιοχές που δεσμεύει συμπεριλαμβάνεται η περιοχή μεταξύ Θάσου, Σαμοθράκης και Λήμνου καθώς και περιοχή κοντά στην Σαμοθράκη. 

Εκεί θα διεξαχθούν θαλάσσιες έρευνες εντός της Κυπριακής, ΑΟΖ, ασκήσεις πυρών στο Αιγαίο καθώς και ναυτικά γυμνάσια.

spot_img
spot_img
Saturday, April 20, 2024

Latest News

«Ἀναξιδίκου εἰμί ή Το λατομείο του Αναξίδικου»

Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη του νέου μας...

More Articles Like This