9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

BONUS στους μετανάστες – «Ξύλο» στους νησιώτες !!!

Παρέλυσε το Β.Α. Αιγαίο από την Γενική Απεργία – Μηνύματα απόγνωσης και αγανάκτησης στέλνουν οι νησιώτες – Οι λαθρομετανάστες… λιάζονται και οι επιδοτήσεις αυξάνονται 

Κόσμος παίρνει μέρος στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωνε το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Η Περιφέρεια και οι δήμοι Βορείου Αιγαίου κήρυξαν για σήμερα, Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020 γενική απεργία σε όλα τα νησιά. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ

Έκρυθμη αλλά θλιβερή είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου από τα χαράματα της Τρίτης, όταν αποβιβάστηκαν σε Χίο και Μυτιλήνη ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας με αύρες, μπουλντόζες και γκρέιντερ προκαλώντας την έντονη αντίδραση των κατοίκων των νησιών, οι οποίοι αντιτίθενται στην κατασκευή κλειστών κέντρων υποδοχής και κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

- Advertisement -

Ιδιαίτερα σκληρές ήταν οι συγκρούσεις στη Λέσβο τόσο στο λιμάνι της Μυτιλήνης κατά την απόβαση των ΜΑΤ, όσο και αργότερα στο Μανταμάδο, στα βόρεια του νησιού, όπου οι διαδηλωτές είχαν αποκλείσει τις προσβάσεις προς την περιοχή Καβακλή, όπου έχουν γίνει οι επιτάξεις γης για την κατασκευή του κλειστού κέντρου.

Την Τετάρτη το πρωί οι κάτοικοι της Χίου και της Μυτιλήνης ξύπνησαν σε δύο νησιά όπου οι δρόμοι είναι έρημοι, τα μαγαζιά είναι κλειστά, όπως και οι υπηρεσίες λόγω της γενικής απεργίας, η οποία έχει κηρυχθεί και στην οποία συμμετέχουν η Περιφέρεια, οι Δήμοι, οι Κοινότητες, το σύνολο δηλαδή της τοπικής κοινωνίας, ενώ στηρίζουν και τα εμπορικά επιμελητήρια των νησιών.

Οι σημερινές κινητοποιήσεις, σύμφωνα με τους διοργανωτές, γίνονται για να καταδικαστεί «η βάρβαρη και άκρως επιθετική ενέργεια της κυβέρνησης να αποστείλει τα ΜΑΤ στα δύο νησιά Λέσβο και Χίο, για να επιβάλουν τη βίαιη μετατροπή τους σε νέες φυλακές, προκαλώντας τη βούληση και την αξιοπρέπεια των νησιωτών». Επίσης καταγγέλλονται «οι επιθέσεις από τις δυνάμεις καταστολής σε ανυπεράσπιστους νησιώτες και ο συνεχιζόμενος αποκλεισμό των οδών».

Στο μεταξύ, αψιμαχίες σημειώθηκαν χθες το βράδυ τόσο στο Διαβολόρεμα όσο και στην Καράβα, τα δύο άκρα του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη ζώνη στου Καβακλή, ανάμεσα σε αστυνομία και συγκεντρωμένους πολίτες που παραμένουν εκεί.

Επεισόδια υπήρξαν χθες και στη Χίο, στην περιοχή Φλώρι, δύο χιλιόμετρα από το «17», το σημείο που έχει επιταχθεί. Επίσης μια μεγάλη συγκέντρωση κατέληξε με πορεία στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Χίου της Νέας Δημοκρατίας και υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη.

Αποκλεισμένη τέλος παραμένει η είσοδος που οδηγεί στις εγκαταστάσεις του, υπό κατασκευή, νέου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη θέση «Ζερβού» της Σάμου.

Με απόφασή του χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανατολικής Σάμου αποφάσισε ότι «δεν αποδέχονται και απορρίπτουν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί μιας υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων.Απαιτούν την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά τις επιτάξεις στη περιοχή Ζερβού του Δήμου Ανατολικής Σάμου. 

Βασικός στόχος και αίτημα, ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν. 

Αποδέχονται μόνο μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου με οριστική διακοπή λειτουργίας και κλείσιμο του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου. 

Να δοθούν από το Υπουργείο άμεσα γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και για την παραχώρηση κατά κυριότητα του γηπέδου στο Δήμο ανατολικής Σάμου. Την απομάκρυνση όλων των δυνάμεων καταστολής από τα νησιά Χίο και Λέσβο που αφίχθησαν κατά τη χθεσινή νύχτα».

Τέλος, ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον πρωθυπουργό «να σταματήσουν οι αναίτιες ενέργειες καταστολής. Ο Ταξιάρχης Βέρρος στην έκκλησή του στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό που έδωσε στη δημοσιότητα αναφέρει: «Από χθες τα ξημερώματα μέχρι και αυτή τη στιγμή, οι κάτοικοι της Λέσβου ζουν καταστάσεις πρωτόγνωρης για τα μέρη μας βίας και είναι αντιμέτωποι με δακρυγόνα και πάσης φύσης χημικά. 

Είμαστε μάρτυρες πρωτοφανών καταστάσεων, αναίτιας βίας και απρόκλητων επιθέσεων κατά πολιτών στην Καράβα και στο Διαβολόρεμα! Κύριοι, η κόπωση μετά από μια ολόκληρη ημέρα “επιχειρήσεων” είναι κακός σύμβουλος. 

Σας καλώ έστω και τώρα να ξανασκεφτείτε τι κάνετε στον τόπο που σώζει την αξιοπρέπεια όλης της Ελλάδας και της Ευρώπης εδώ και πέντε χρόνια».

Αυτά καταγράφουν οι απεσταλμένοι της zougla.gr κ.κ. Σωτήρης Σκουλούδης και Νίκος Χριστοφάκης.

Εν τω μεταξύ, πληθαίνουν τα μηνύματα που έρχονται στην ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, μέσω του Διαδικτύου.

***

Είναι εντελώς τραγικό αυτό που γίνεται.

Όσοι ζείτε εκτός Χίου &Λέσβου να ξέρετε ότι εδώ και 10 ώρες πέφτουν ασταμάτητα από τα ΜΑΤ χημικά, δακρυγόνα, κρότου λάμψης, έχουν μεταφερθεί άνθρωποι στο νοσοκομείο, 3 ελικόπτερα πετάνε χημικά πάνω από τα κεφάλια μας, πάνω από τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της Ομηρούπολης, δίνεται μια πραγματική μάχη που δεν έχει καμία σχέση με πολιτική, απόψεις, ιδεολογίες. Τα σχολεία με απόφαση της Πρωτοβάθμιας κλείνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας Τα μαγαζιά της Χίου κλείνουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας

Ο κόσμος μαζεύεται στην κεντρική πλατεία Τα ΜΜΕ βέβαια, με μοναδική εξαίρεση τα τοπικά, δεν ενημερώνουν για τίποτα. Το ΒΑ Αιγαίο φλέγεται, ξημέρωσε η πιο μαύρη μέρα στη νεότερη ιστορία μας και στην Αθήνα μια απλή αναφορά…

Διαδώστε το

***

Άλλο μήνυμα

ΛΕΣΒΟΣ ΧΑΜΟΣ

Παρακαλώ κοινοποιήστε το….το νησί μας, τα νησιά μας είναι σε εμπόλεμη κατάσταση…. η κυβέρνηση μας χτυπά… λες και ζούμε σε περίοδο χούντας… στείλαν τα ΜΑΤ και χτυπάνε εμάς, που επί πέντε χρόνια σηκώνουμε το σταυρό μας και ζούμε ως ξένοι στον τόπο μας… εμάς που περιθάλψαμε, βοηθήσαμε,πονέσαμε και κλάψαμε μπροστά στον ανθρώπινο πόνο.

Ελάχιστοι βέβαια αισχροκέρδησαν, αλλά η πλειονότητα των νησιωτών συμπαραστάθηκαν… όμως η κατάσταση ξέφυγε…σε πληθυσμό 80 χιλιάδων (οι μισοί ηλικιωμένοι, μεγάλο μέρος γυναίκες και παιδιά και απέναντί μας πάνω από 35 χιλιάδες μετανάστες μόνο στη Λέσβο… βέβαια κάθε μέρα όλο και πολλαπλασιάζονται… μέχρι το καλοκαίρι θα φτάσουν τις 100 χιλιάδες)… μας σκέφτηκε κανείς πώς ζούμε;

Ζητάμε φύλαξη συνόρων και απελάσεις όσων δεν πληρούν τις προϋποθέσεις… δεν θέλουμε να γεμίσουμε την υπόλοιπη Ελλάδα με μετανάστες όπως μας κατηγορούν τα μεγάλα κανάλια… δεν είμαστε ρατσιστές… αγαπάμε την Ελλάδα και τα νησιά μας… απαιτούμε μία δίκαιη λύση για όλους… μην μας εγκαταλείπετε…

***

Την ίδια ώρα, φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο από κατοίκους των νησιών,  δείχνουν μία άλλη εικόνα από την καθημερινότητα στα νησιά, όπου μεγάλη μερίδα μεταναστών ζει πολύ καλύτερα από τους μονίμους κατοίκους. 

Βγάζουν «σέλφις» φωτογραφίες δίπλα στα γαλάζια νερά του Αιγαίου κάνοντας το σήμα της νίκης με το κινητό τηλέφωνο, προσεύχονται όπου βρουν, κάνουν ουρές στα ATM για να λάβουν το επίδομα που σε αρκετές περιπτώσεις υπερβαίνει τον μισθό του μέσου Έλληνος. 

Πεταμένες μερίδες συσσιτίων στους δρόμους που κανονικά θα έπρεπε να καταναλωθούν από τους μετανάστες δεν θα το συναντήσεις σε άλλο σημείο της Ελλάδος, όπου το φαινόμενο αναζητήσεως τροφής στους κάδους απορριμμάτων έλαβε κατά την κρίση εκρηκτικές διαστάσεις και δυστυχώς συνεχίζει να υφίσταται.

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι την ώρα που τρώνε «ξύλο» όσοι κάτοικοι των νησιών του Β.Α. Αιγαίου αντιδρούν, τα BONUS προς τους Λαθρομετανάστες, συνεχίζονται.

Όπως ανακοινώθηκε η Κυβέρνηση θα επιδοτήσει «την ημιαυτόνομη διαβίωση 500 ασυνόδευτων ανηλίκων 16 ετών και άνω σε εποπτευόμενα διαμερίσματα στη χώρα.

Η επιδότηση της ημιαυτόνομης διαβίωσης κάθε ανηλίκου κυμαίνεται μεταξύ 1.350 έως 1.590 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με την περιοχή του διαμερίσματος στο οποίο φιλοξενείται, ενώ το αρμόδιο υπουργείο χρηματοδοτεί και με το ποσό των 4.400 ευρώ την επίπλωση κάθε διαμερίσματος». 

Πολλά τα λεφτά, Μουχαμέτη! Έως 1.590 ευρώ τον μήνα!

Όρμα στην Ελλάδα!

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This