Η ώρα είναι εννέα και μισή το πρωί της Τρίτης, και στο τμήμα Επειγόντων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης σημαίνει συναγερμός, καθώς, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρουν δύο ύποπτά κρούσματα κορωνοϊού.
Οι εργαζόμενοι με ειδικές στολές μεταφέρουν τους ασθενείς (πρόκειται για ζευγάρι το οποίο είχε ταξιδέψει στην Κίνα) και επέστρεψε στη χώρα μας, μέσω Τουρκίας, και συγκεκριμένα μέσω Κωνσταντινούπολη.
Τα μέτρα ασφαλείας στο Νοσοκομείο είναι δρακόντια και οι ασθενείς μεταφέρονται σε ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο, προς αποφυγήν εξάπλωσης του ιού.
Όλα αυτά βέβαια αποτελούν το σενάριο της άσκησης ετοιμότητας, την οποία πραγματοποίησε το ΠΓΝΑ σε συνεργασίας με το ΕΚΑΒ, προκειμένου να διαπιστωθεί το επίπεδο ετοιμότητας όλων των εμπλεκομένων, σε πιθανό κρούσμα του ιού στην περιοχή.
Η διαδικασία κύλησε ομαλά, όλα έγιναν όπως προβλέπει ο σχεδιασμός, και αν υπήρξαν κάποια λάθη, είναι προς όφελος όλων, καθώς αυτός είναι και ο σκοπός της άσκησης ετοιμότητας, να εντοπιστούν δηλαδή τα λάθη και να μην επαναληφθούν.
Αυτά τουλάχιστον δήλωσε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νικόλαος Παπαευσταθίου.
Από τη μεριά του, ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Βαγγέλης Ρούφος, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την ετοιμότητα του προσωπικού και την ταχύτητα, αλλά και την προσοχή με την οποία χειρίστηκαν τα δύο αυτά, έστω και εικονικά περιστατικά.
Νίκος Τσακιρόπουλος