9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 4 Αυγούστου, 2020

Γιατί ρίχνουν οι τούρκοι χημικά;

ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ; – ΑΜΥΝΟΝΤΑΙ; – ΘΙΓΟΝΤΑΙ; – Μεταφέρουν παρακρατικούς και ποινικούς που αποφυλακίζουν, για να έλθουν στον Έβρο να σπάσουν τα σύνορα 

Να πάμε λίγο πίσω. Είναι απαραίτητο για να καταλάβουμε τι συμβαίνει.

Στις 27 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος της Τουρκίας ανακοινώνει πως οι τουρκικές δυνάμεις στρατοχωροφυλακής και στρατού, θα απομακρυνθούν από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, ώστε τα κύματα των μεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα άμεσα οχυρώθηκε και σταμάτησε με ήπια μέσα τις κατευθυνόμενες μεταναστευτικές ροές, σε έναν τιτάνιο αγώνα να κρατηθούν τα 200χλμ και πλέον, στον Έβρο κλειστά.

- Advertisement -

Οι υποψίες μας πως οι ροές αυτές είναι κατευθυνόμενες και υποστηρίζονται από πίσω από τις τουρκικές δυνάμεις, δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν.

Η υποστήριξη της Ευρώπης στην προσπάθεια μας ήταν άμεση και έμπρακτη. Γρήγορα στάθηκαν δίπλα μας στην πρώτη γραμμή, πολλές ευρωπαϊκές δυνάμεις όπως Κύπρος, Αυστρία, Πολωνία αλλά και ο frontex, αποδεικνύοντας πως τα σύνορα της Χώρας μας, είναι και Ευρωπαϊκά.

Από απέναντι, γρήγορα απέσυραν δημοσιογραφικά πρακτορεία που από την πρώτη ημέρα οι ίδιοι είχαν φωνάξει για να δείξουν πως πέφτουν τα σύνορα της Ελλάδας !.

Επίσης απομακρύνουν και τα γυναικόπαιδα των μεταναστών , μεταφέροντας παρακρατικούς και αποφυλακίζοντας αλλοδαπούς για να έρθουν και να σπάσουν τα σύνορα.

Σήμερα, απροκάλυπτα πλέον, οι τουρκικές δυνάμεις όπως φαίνεται και στο βίντεο, θέλουν να μας αποδείξουν πως μπορούν και αυτοί να ρίχνουν χημικά ! Το σκοπό δεν μας είπαν όμως. Απειλούνται ; Αμύνονται ; Θίγονται ;

Όχι. Είναι η κλιμάκωση της έντασης που επιδιώκουν αφού δεν τα κατάφεραν ως τώρα.

Εμείς, όλα τα Σώματα Ασφαλείας που επιχειρούμε μαζί με τους συναδέλφους μας από τις δυνάμεις του στρατού, παραμένουμε μπροστά, χωρίς να απαντάμε στις προκλήσεις, υπερασπιζόμενοι τα σύνορα μας, μαζί με την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.

Δεν μπορεί να μην καταγραφεί όμως και η υποστήριξη όλων των Ελλήνων, ολόκληρου του Ελληνισμού που μας συμπαραστέκεται ακόμη και σήμερα με κάθε τρόπο. Από τις αυγόφετες που  μας φέρνουν οι γιαγιάδες των χωριών εδώ, έως και την μακρινή Αυστραλία και Αμερική από τους ομογενείς μας, που μας στέλνουν οτιδήποτε μπορούν σε βοήθεια και εξοπλισμό.

Η αγάπη σας, μας δυναμώνει !
Παναγιώτης Χαρέλας – Πρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ

Έβρος 24/3

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This