9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ – 75 Χρόνια

Συμπληρώθηκαν τρία τέταρτα του Αιώνα, από την έκδοσή της

Μέχρι να ενηλικιωθεί κάποιος περνάει από διάφορα στάδια, εποχές, γεγονότα και καταστάσεις. Έτσι και η ιστορική εφημερίδα του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» (1945 – 2020) έχει περάσει από πολλά στάδια και στάθηκε όρθια και ακμαία.

Μέσα σ’ αυτή την αλληλουχία γεγονότων και βιωμάτων, πέρασε και από μια δύσκολη εποχή της καταφρόνιας, του στιγματισμού και της πολεμικής, λόγω κάποιων συγκυριών, αλλά άντεξε και επιβίωσε.

Την τελευταία δεκαετία η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ καθιερώθηκε ως μια εφημερίδα έγκυρη, υπεύθυνη, διορατική, αποκαλυπτική, μαχητική και αποτελεσματική. Έχει πολλούς φίλους–αναγνώστες και λίγους αντιπάλους–εχθρούς.

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί αισθητά και κατόρθωσε να πολλαπλασιάσει τους συνδρομητές της. Αλλά υπάρχουν και πολλοί φίλοι που δεν είναι τακτικοί συνδρομητές, αλλά αγοράζουν την εφημερίδα από τα περίπτερα και τους άλλους χώρους διάθεσης. Τα τελευταία χρόνια κατόρθωσε να την διαβάζουν με ενδιαφέρον, ακόμα και οι αντίπαλοί της, όπου την βρουν διαθέσιμη.

Σαν Δημοσιογραφικός Οργανισμός ΚΟΝΔΥΛΗ Α.Ε. και σαν Όμιλος Περιφερειακού Τύπου, οικογενειακής επιχείρησης, έχει κυριαρχήσει στο χώρο, τόσο με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, όσο με τον τηλεοπτικό σταθμό ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΡΑΚΗ FM.

Έχει ανέλθει σε τέτοιο βαθμό εγκυρότητας η εφημερίδα, ώστε πολλοί αναγνώστες και φίλοι της λένε: «Το έγραψε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ». Δηλαδή δεν αμφισβητείται αυτό. Αυτό βέβαια είναι η επιτομή της επιτυχίας και η μέγιστη τιμή και η ύψιστη κατάκτηση μιας εφημερίδας που χαρακτηρίζεται ως:

Έ γ κ υ ρ η : διότι διασταυρώνει και επαληθεύει τις πληροφορίες πριν τις ανακοινώσει δημόσια.

Υ π ε ύ θ υ ν η : διότι αντιμετωπίζει τα πράγματα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Δ ι ο ρ α τ α τ ι κ ή : διότι προβλέπει τα γεγονότα και τις εξελίξεις πριν αυτές εκδηλωθούν.

Α  π ο κ α λ υ π τ ι κ ή : χωρίς φόβο και πάθος και χωρίς εξαιρέσεις αποκαλύπτει στη δημοσιότητα πράγματα που άλλοι δεν τολμούν ή διότι έχουν κάποια σκοπιμότητα.

Μ α χ η τ ι κ ή : διότι θέλει και ξέρει να μάχεται για το γενικότερο συμφέρον και το τοποθετεί υπεράνω του ατομικού και προσωπικού.

Α π ο τ ε λ ε σ μ α τ ι κ ή : Συμπληρώνω αυτή την ιδιότητα της εφημερίδας «αποτελεσματική», εννοώντας ότι κατόρθωσε να αποκτήσει ταυτότητα που την ξεχωρίζει. Κατόρθωσε να επηρεάσει  προς το σωστό και το δίκαιο και να εμπνεύσει αναγνώστες, τακτικούς και περιστασιακούς, και να τους μεταγγίσει με εθνικά – πατριωτικά ιδανικά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΣΙΔΗΣ

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This