9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ – 75 Χρόνια

Συμπληρώθηκαν τρία τέταρτα του Αιώνα, από την έκδοσή της

Μέχρι να ενηλικιωθεί κάποιος περνάει από διάφορα στάδια, εποχές, γεγονότα και καταστάσεις. Έτσι και η ιστορική εφημερίδα του Έβρου και της Αλεξανδρούπολης «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» (1945 – 2020) έχει περάσει από πολλά στάδια και στάθηκε όρθια και ακμαία.

Μέσα σ’ αυτή την αλληλουχία γεγονότων και βιωμάτων, πέρασε και από μια δύσκολη εποχή της καταφρόνιας, του στιγματισμού και της πολεμικής, λόγω κάποιων συγκυριών, αλλά άντεξε και επιβίωσε.

Την τελευταία δεκαετία η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ καθιερώθηκε ως μια εφημερίδα έγκυρη, υπεύθυνη, διορατική, αποκαλυπτική, μαχητική και αποτελεσματική. Έχει πολλούς φίλους–αναγνώστες και λίγους αντιπάλους–εχθρούς.

- Advertisement -

Είναι γεγονός πως τα τελευταία χρόνια έχει αναβαθμιστεί αισθητά και κατόρθωσε να πολλαπλασιάσει τους συνδρομητές της. Αλλά υπάρχουν και πολλοί φίλοι που δεν είναι τακτικοί συνδρομητές, αλλά αγοράζουν την εφημερίδα από τα περίπτερα και τους άλλους χώρους διάθεσης. Τα τελευταία χρόνια κατόρθωσε να την διαβάζουν με ενδιαφέρον, ακόμα και οι αντίπαλοί της, όπου την βρουν διαθέσιμη.

Σαν Δημοσιογραφικός Οργανισμός ΚΟΝΔΥΛΗ Α.Ε. και σαν Όμιλος Περιφερειακού Τύπου, οικογενειακής επιχείρησης, έχει κυριαρχήσει στο χώρο, τόσο με την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, όσο με τον τηλεοπτικό σταθμό ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και με τον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΡΑΚΗ FM.

Έχει ανέλθει σε τέτοιο βαθμό εγκυρότητας η εφημερίδα, ώστε πολλοί αναγνώστες και φίλοι της λένε: «Το έγραψε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ». Δηλαδή δεν αμφισβητείται αυτό. Αυτό βέβαια είναι η επιτομή της επιτυχίας και η μέγιστη τιμή και η ύψιστη κατάκτηση μιας εφημερίδας που χαρακτηρίζεται ως:

Έ γ κ υ ρ η : διότι διασταυρώνει και επαληθεύει τις πληροφορίες πριν τις ανακοινώσει δημόσια.

Υ π ε ύ θ υ ν η : διότι αντιμετωπίζει τα πράγματα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Δ ι ο ρ α τ α τ ι κ ή : διότι προβλέπει τα γεγονότα και τις εξελίξεις πριν αυτές εκδηλωθούν.

Α  π ο κ α λ υ π τ ι κ ή : χωρίς φόβο και πάθος και χωρίς εξαιρέσεις αποκαλύπτει στη δημοσιότητα πράγματα που άλλοι δεν τολμούν ή διότι έχουν κάποια σκοπιμότητα.

Μ α χ η τ ι κ ή : διότι θέλει και ξέρει να μάχεται για το γενικότερο συμφέρον και το τοποθετεί υπεράνω του ατομικού και προσωπικού.

Α π ο τ ε λ ε σ μ α τ ι κ ή : Συμπληρώνω αυτή την ιδιότητα της εφημερίδας «αποτελεσματική», εννοώντας ότι κατόρθωσε να αποκτήσει ταυτότητα που την ξεχωρίζει. Κατόρθωσε να επηρεάσει  προς το σωστό και το δίκαιο και να εμπνεύσει αναγνώστες, τακτικούς και περιστασιακούς, και να τους μεταγγίσει με εθνικά – πατριωτικά ιδανικά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΣΙΔΗΣ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ποιοι γλυτώνουν από την συλλογή των αποδείξεων

Ιδού οι κατηγορίες φορολογούμενων που έχουν πλήρη απαλλαγή και από τις ηλεκτρονικές και τις χάρτινες αποδείξεις Φορολογούμενοι 70 ετών και...

Άμεση λύση στο ζήτημα των επιταγών

Ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης – Οι τράπεζες επιμένουν στην είσπραξη Ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης απέστειλε προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Υπουργό...

Και ξαφνικά… επίθεση των Τούρκων στη Ρωσία

Σε «διαζύγιο» οδηγείται η σχέση Πούτιν-Ερντογάν, καθώς η Τουρκία ετοιμάζει την μεγάλη στροφή προς τον Αμερικανικό παράγοντα ''Είναι προφανές ότι μια χώρα που βρίσκεται στην...

Όλα τα επιδόματα είναι ακατάσχετα

Αλλαγές φέρνει το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, που ψηφίσθηκε στην Βουλή, για την χορήγηση των επιδομάτων – Για πρώτη φορά δικαιούχοι, για το ελάχιστο...

Μεταλλάξεις του Covid-19 και μετά τον εμβολιασμό

Έρευνα-σοκ – Θα αρχίσουμε να τροποποιούμε τα εμβόλια, λένε οι επιστήμονες, εάν αυτό χρειασθεί O κορωνοϊός μεταλλάσσεται μεν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μεταδίδεται και πιο...

More Articles Like This