9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές – Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Προς:

Κο Άδωνι Γεωργιάδη 

Υπουργό Ανάπτυξης &Επενδύσεων    

- Advertisement -

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Οι μέχρι σήμερα ληφθείσες πρωτοβουλίες των συναρμοδίων υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα μέτρα περιορισμού της εξάπλωσης της πανδημίας, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πράγματι περιορίζουν τις επιπτώσεις για τις τοπικές οικονομίες. Λαμβανομένων, όμως, υπόψη των εξελίξεων και των δευτερογενών συνεπειών και προβλημάτων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, είναι αναγκαίο να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για τη στήριξη ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές.

Όπως γνωρίζετε, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ακόμη και αυτές που παραμένουν σε λειτουργία, βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωπες με μειωμένους έως μηδενικούς τζίρους, γεγονός το οποίο μπορεί να καταδειχθεί με πολλούς τρόπους. Καθημερινά, γινόμαστε αποδέκτες βροχής διαμαρτυριών από επιχειρήσεις – μέλη μας, που κάνουν λόγο για τεράστιες απώλειες τζίρου και αδυναμία διατήρησης των θέσεων εργασίας.

Προτείνουμε λοιπόν να συμπεριληφθούν ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι ΚΑΔ στα ευεργετικά μέτρα της Κυβέρνησης και να αφορούν το σύνολο των ευεργετικών διατάξεων στο μέτρο και στο βαθμό που οι επιχειρήσεις πλήττονται. Οι επιχειρήσεις και οι αυτοαπασχολούμενοι που σήμερα υπολειτουργούν, έχουν μηδενικά έσοδα, αφού μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας οι πολίτες παραμένουν στα σπίτια τους και η ζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών είναι μηδενική.

Διαισθανόμαστε πλήρως την πρωτοφανή κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο σας, ωστόσο θα πρέπει η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που μόλις είχε αρχίσει να ανασυντάσσεται μετά από μια δεκαετή κρίση, να στηριχθεί άμεσα και έμπρακτα. Είμαστε βέβαιοι ότι στη δύσκολη αυτή συγκυρία θα ανταποκριθείτε θετικά στις παραπάνω προτάσεις και θα στηρίξετε το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία. 

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΟΨΙΔΗΣ

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Άσκηση-μήνυμα της 12ης Μεραρχίας

Σε εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος στα σύνορα με Τουρκία...

Λογαριασμοί πληρωμής της ΔΕΗ στα… κουτουρού

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την κακή εξυπηρέτηση καταναλωτών της ΔΕΗ Αλεξανδρούπολης Παράπονα και διαμαρτυρίες...

Ξεκινά νέα γραμμή στο Βόρειο Αιγαίο

Από την Δευτέρα 8 Ιουνίου – Θα συνδέσει την Αλεξ/πολη με Σαμοθράκη-Λήμνο – Τρία δρομολόγια την εβδομάδα

Εθελοντική δράση καθαρισμού

Οργανώνει ο Δήμος Αλεξ/πολης στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας» στα Λουτρά – Δωρεάν μετάβαση με Λεωφορεία του ΚΤΕΛ

Δημιουργία καταδυτικού πάρκου με στρατιωτικό υλικό

Σχεδιάζει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, στα θαλάσσια όρια μεταξύ Ροδόπης και Έβρου – Έχουν ήδη σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα προς...

More Articles Like This