9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

Ζητείται παράλληλος άξονας της εγνατίας οδού

Ο Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, ήδη από το 2010, έχει ετοιμάσει πλήρη μελέτη – Πέραν της κάλυψης των Στρατιωτικών αναγκών, ο νέος οδικός άξονας θα δώσει ώθηση στην οικονομία της Θράκης και θα την βγάλει από την απομόνωση – Δεν πρέπει να φύγουν οι Ακρίτες από τις εστίες τους  

Με αφορμή τις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο Έβρος από τις 28 Φεβρουαρίου, με όσα συμβαίνουν στα ελληνοτουρκικά σύνορα από τους κατευθυνόμενους εκ μέρους της Τουρκίας χιλιάδες μετανάστες, έχει ξεκινήσει και η συζήτηση για μέτρα όχι μόνο στρατιωτικής, αλλά και οικονομικής θωράκισης του νομού μας.

Το δημογραφικό άλλωστε είναι το υπ’ αριθμόν 1 και σοβαρότερο πρόβλημα του και απαιτούνται γενναίες αποφάσεις από την κεντρική πολιτική σκηνή, ώστε να έρθει η ανάπτυξη και να μείνει ο κόσμος στην περιοχή. 

Ο απόστρατος Στρατηγός και επίτιμος Αρχηγός του ΓΕΣ, ο Κομοτηναίος Φράγκος Φραγκούλης που υπηρέτησε πολλά χρόνια στην περιοχή και ήταν εκείνος που εμπνεύστηκε και ξεκίνησε την κατασκευή της στρατιωτικής τάφρου κατά μήκος του ποταμού Έβρου, έκανε μια σημαντική πρόταση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά fm καλεσμένος του δημοσιογράφου Ανδρέα Μαζαράκη, αναφέρθηκε στην ανάγκη κατασκευής κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού παράλληλα με τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα και ειδικότερα σημείωσε τα παρακάτω:

-“Η εντολή μου, ως Αρχηγός ΓΕΣ,δόθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 2010 για την μελέτη κατασκευής κάθετου άξονα της Εγνατίας οδού παράλληλα με τα Ε/Β σύνορα:ΚΟΜΒΟΣ ΜΕΣΤΗΣ-ΣΑΠΠΕΣ-ΝΕΑ ΣΑΝΤΑ- ΜΙΚΡΟ-ΜΕΓΑ ΔΕΡΕΙΟ- ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ- ΚΥΠΡΙΝΟΣ- ΟΡΜΕΝΙΟ.

– Ο κάθετος άξονας δυο λωρίδες και Λ.Ε.Α. ανά κατεύθυνση  υποβλήθηκε με πλήρη μελέτη ακόμη και περιβαλλοντολογική στο τέλος του έτους 2010 από το ΓΕΣ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και ακολούθως  στο αρμόδιο υπουργείο.

– Η Τρίτη λύση ήταν ύψους 1,6 Δις ΕΥΡΩ με 5-10% εθνική συμμετοχή και κάλυψη από την Ε.Ε. του υπόλοιπου , διότι υπάγεται σε κάθετους άξονες, που χρηματοδοτούνται με προτεραιότητα, ενώ συντομεύει την απόσταση κατά 60km.

-Η υλοποίηση του κάθετου άξονα είναι αδήριτη ανάγκη , διότι  πέραν της κάλυψης των οφθαλμοφανών στρατιωτικών αναγκών, δίνει ώθηση στην οικονομία της Θράκης και την βγάζει από την απομόνωση..
-Προτείνεται να αποτελέσει έργο πρώτης προτεραιότητας, διότι είναι έργο που έχει ωριμάσει..”

Pentapostagma.gr

Σημείωση Ε.Θ.:

Ο πάντα προνοητικός Στρατηγός Φράγκος Φραγκούλης, βλέπει τα πράγματα με διαφορετικό μάτι.

Ως Προμηθεύς και όχι ως Επιμηθεύς.

Το θέμα της ανάγκης ύπαρξης, μιας εναλλακτικής διαδρομής στην Θράκη, για Στρατιωτικούς κυρίως λόγους, δεν θα το αναπτύξουμε εδώ.

Είναι γνωστό σε όλους τους Επιτελείς που πέρασαν από την Διοίκηση Μεγάλων Στρατιωτικών Σχηματισμών στην Θράκη, και κυρίως στον Έβρο.

Λοιπόν, θα το προχωρήσουμε;

Σ. Κ.

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This