9.4 C
Alexandroupoli
Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Ηχηρά μηνύματα για την 25η Μαρτίου από τις Καστανιές

Του Υπουργού Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλου και του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Χρήστου Μέτιου – 199 χρόνια από το 1821, κρατάμε ασφαλή την χώρα μας, αντάξιοι των Αγωνιστών της Εθνικής Παλιγγενεσίας

Ηχηρά μηνύματα προς την Τουρκία, που συνεχίζει τα «γιουρούσια» των Άτακτων με σκοπό την διάρρηξη του φράχτη του Έβρου και την εισβολή χιλιάδων λαθροπροσφύγων στην Ελλάδα, έστειλε η χώρα μας από τις Καστανιές, κατά τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου.

Στο Μήνυμά του ο Υπουργός Άμυνας κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε τα εξής:

Η ατμόσφαιρα διαφορετική,

- Advertisement -

άλλα το νόημα ίδιο

«Γιορτάζουμε και τιμούμε σήμερα ανήμερα της μεγάλης Θρησκευτικής Εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας. 

Η ατμόσφαιρα φέτος είναι διαφορετική αλλά το νόημα είναι το ίδιο. Καλούμαστε να αντλήσουμε έμπνευση και δύναμη από το παράδειγμα των ηρώων του 1821 για να αντιμετωπίσουμε τις κρίσιμες απειλές της εποχής μας, τις μεγάλες δοκιμασίες της δίκης μας ιστορικής συγκυρίας.

“Έτσι ώστε ο ιστορικός του μέλλοντος να γράψει κάποτε ότι το Μάρτιο του 2020, 199 χρόνια από τον Μάρτιο του 1821, οι Έλληνες ενώθηκαν, αγωνίστηκαν και τα κατάφεραν. 

Πρώτα να διατηρήσουν το απαραβίαστο των συνόρων απέναντι σε μια μαζική και οργανωμένη απόπειρα εισβολής και έπειτα να περιορίσουν, την ανεξέλεγκτη διασπορά στο εσωτερικό της χώρας ενός φονικού ιού, που έφερε ολόκληρο τον κόσμο στα όρια των αντοχών του.

“Με αίσθημα λοιπόν ατομικής ευθύνης αλλά και αλληλεγγύης προς το διπλανό μας. Με Πίστη, σθένος και αποφασιστικότητα. Με ψηλά το κεφάλι και ψηλά τις σημαίες! 

Ας θυμηθούμε αυτούς που αγωνίστηκαν για να κάνουν την Ελλάδα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος. Κι ας φανούμε αντάξιοι τους, γράφοντας τη δική μας ιστορία.

Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις!

Χρόνια πολλά στην Ελλάδα!

Ζήτω το Έθνος!».

***

Εξάλλου, από τις Καστανιές ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος, απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα.

***

«Φέτος που η επέτειος της έναρξης της Επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821 δεν μπορεί να εορταστεί λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορωνοϊό, θέλησα να βρεθώ στις Καστανιές Έβρου, εκεί που ο στρατός και η αστυνομία δίνουν τον δικό τους αγώνα για την ασφάλειά μας, για τη φύλαξη των συνόρων της Πατρίδας μας αλλά και της Ευρώπης.

Από αυτό εδώ το σημείο στέλνουμε το μήνυμα της διπλής εορτής της επετείου της Επανάστασης του 1821 και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Από τη μια, το μήνυμα της ενότητας και της ευθύνης απέναντι στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως έθνος και ως κοινωνία.

Από την άλλη, το μήνυμα της ελπίδας ότι σύντομα κάτι καλύτερο θα γεννηθεί για τον τόπο μας και τον καθένα μας ξεχωριστά.

Έχοντας στη μνήμη μας και τιμώντας όλους εκείνους που αγωνίστηκαν και έπεσαν ηρωικά για την ελευθερία της Πατρίδας μας, εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά!»

Σημ.: Οι φωτογραφίες είναι από το Φυλάκιο των Καστανεώνκατά την έπαρση της ελληνικής σημαίας, με τον Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγο Άγγελο Ιλαρίδη, τον Διοικητή της 16ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Διδυμοτείχου Υποστράτηγο Γιάννη Βασιλάκη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή ΑΜΘ Ταξίαρχο Πασχάλη Συριτούδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Κώστα Βενετίδη.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Μονάδα για παραγωγή καυσίμων βιοαιθανόλης

Πρέπει να γίνει το Εργοστάσιο Ζάχαρης Ορεστιάδος – Ανοικτή επιστολή των Τευτλοπαραγωγών του Έβρου προς την Διακομματική Επιτροπή της...

More Articles Like This