9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

Η γενναία Θρακιώτισσα του Έβρου

Σχίζει το πέπλο του χρόνου και σμίγει με την στεντόρεια φωνή της Αρχαίας Σπαρτιάτισσας: «Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ»  

Παρακολουθώντας τηλεοπτική εκπομπή σε παραμεθόριο χωριό του Έβρου, ένιωσα συγκίνηση και συνάμα υπερηφάνεια, όταν άκουσα γυναίκα του χωρίου μέ λόγια σταράτα μή επιδεχόμενα καμμίας αμφισβήτησης, ότι θααγωνισθεί με θάρρος και αυταπάρνηση μαζί με τους στρατιώτες μας και τους άνδρες της αστυνομίας, σαν μία γροθιά.

Για την υπεράσπιση τόσο των συνόρων της πατρίδος όσο και της οικογένειας της, από την ύπουλη και βάρβαρη επιθετικότητα τών Τούρκων, οι οποίοι χρησιμοποιώντας αδίστακτα τις χιλιάδες λαθραίων μεταναστών επιδιώκουν να καταλύσουν βιαίως την έννομη τάξη, δημιουργώντας στην ουσία ένα ισλαμικό προγεφύρωμα, με ολέθριες για την Θράκη μας, και όχι μόνο, συνέπειες.

Η σθεναρή φωνή της σημερινής Ελληνίδας Θρακιώτισσας σχίζει το πέπλο του χρόνου και σμίγει με την διαχρονική στεντόρεια φωνή της αρχαίας Σπαρτιάτισσαςμάνας προς τον γυιό της: Ή Ταν. Ή επί Τας.

Συναντά και θεριεύει με τις ανείπωτες και πέραν κάθε συμβατού φωνές Ελευθερίας και αυτοθυσίας των γυναικών του ενδόξου και μαρτυρικού Σουλίου στο Ζάλογγο.

Ανταμώνει με τη φωνή της τρομερής καπετάνισσας Μπουμπουλίνας, δίνοντας τις ναυτικές οδηγίες στο ηρωικό της πλήρωμα, στην διάρκεια της παλιγγενεσίας.

Συνοδοιπορεί με τη φωνή της ηρωίδας Ηπειρώτισσας που ενθαρρύνει τον Έλληνα φαντάρο στο μέτωπο του ’40, κουβαλώντας ακούραστα και με πρωτόγνωρο σθένος πυρομαχικά αλλά και ρούχα ζεστά, πλεκτά με τα ίδια της τα ροζιασμένα αλλά και ατσάλινα χέρια.

Συναντάει τη γνήσια αντιστασιακή πατριωτική φωνή των Ελληνίδων που στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής αγωνιζόταν για την Ελευθερία και βροντοφώναζαν αγέρωχες μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα «Ζήτω ή Ελλάδα!».

Άπειρες διαχρονικά και σημαντικές Ελληνίδων παρουσίες στο αέναο Εθνικό γίγνεσθαι! 

Στις δύσκολες καμπές της πατρίδος, θαρραλέα και με περισσή επίγνωση του Ιερού καθήκοντος η Ελληνίδα, αναλαμβάνει ρόλους δράσεως τόσο στα μετόπισθεν όσο και στη ζώνη των όποιας μορφής επιχειρήσεων.

Είναι τουλάχιστον αφέλεια να πιστεύουν κάποιοι ότι στις σημερινές κρίσιμες για τη χωρά συγκυρίες δεν θααναδυθούν και πάλιΤζαβέλαινες, Μπουμπουλίνες, Ηπειρώτισσες και άλλες, που θα δώσουν το δικό τους «παρών» και τη δική τους μάχη στο κάλεσμα της πατρίδας.

Ήδη η γυναίκα του ακριτικού Έβρου έδωσε περίτρανα το στίγμα της αποφαστικότητας για τη συμμετοχή στον αγώνα κατά του προ των θυρών εχθρού, με ενεργή δράση καιαμέριστη συμπαράσταση προς τα στρατευμένα παιδιά της.

Παράλληλα στέλνει ηχηρό μήνυμα τόσο προς τους εξωτερικούς σφετεριστάς όσο και στους τυχόν εσωτερικούς πλανώμενους καιαφελώς συνοδοιπορούντες, ότι τα σύνορα της χώρας μας όσον αφορά την τιμή και την ακεραιότητά της όπως και τα σύνορα τής καρδιάς μας, θα θα παραμείνουν ερμητικά κλειστά και ΑΠΟΡΘΗΤΑ.

Αθαν.Δ. Ιλαρίδης

Ταξ/χος (Ιπτάμενος) έ.α. 

Πολεμικής Αεροπορίας

Latest News

Οργανώνεται το Κέντρο Υγείας της Σαμοθράκης

Λαμβάνονται τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα - Δημιουργήθηκε σημείο διαλογής ασθενών, σε Στρατιωτική Σκηνή, για την αντιμετώπιση κρουσμάτων...

Δημοπρατείται η παραλιακή σύνδεση Ροδόπης με Έβρο

Το οδικό έργο από την Μαρώνεια θα κοστίσει 12,4 εκατ. ευρώ - Στις 6 Μαΐου 2020, ο Διαγωνισμός - Από που θα...

Ζητείται η στήριξη όλων των επιχειρήσεων του Έβρου

Και των εργαζομένων που απασχολούνται σ’ αυτές - Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Έβρου, στον Υπουργό Ανάπτυξης κ....

«Όταν βάζεις την Ελληνική Σημαία στα Πομακοχώρια»

Η εξομολόγηση μιας Πομάκας που εναντιώνεται στο Τουρκικό Προξενείο «Με κοροϊδεύετε ότι κάνω ορθογραφικά...

Ο πρώτος νεκρός Εβρίτης

Έχασε τη μάχη ο 61χρονος Φεριώτης που νοσηλευόταν στο Νοσ/μείο Αλεξανδρούπολης - Στα 12 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα 

More Articles Like This