9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 4 Ιουνίου, 2020

Οι γυναίκες του βορείου Έβρου ράβουν μάσκες

Ανοίγουν τα μπαούλα με τα προικιά τους και χρησιμοποιούν τα χασεδένια σεντόνια – Έχουν δοθεί μέχρι τώρα πολλές μάσκες στους Συνοριοφύλακες και Στρατιωτικούς – Αξίζουν ένα μεγάλο «Μπράβο» 

Την αλληλεγγύη στην πράξη δείχνουν οι γυναίκες του βορείου Έβρου και συγκεκριμένα από τα χωριά Ν. Βύσσας, Ριζίων, Στέρνας, Καβύλης και Σάκκου, ράβοντας και δωρίζοντας μάσκες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και στον Σταύρο Παπαδόπουλο, το μέλος του Συλλόγου Γυναικών Ν. Βύσσας κα. Φανή Μπαχαρίδου, γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από όλες τις γυναίκες, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν άμεσα και ρίχτηκαν στη «μάχη» κατασκευής υγειονομικών μασκών. 

«Μας συγκινεί ότι οι γυναίκες στα χωριά ανοίγουν τα μπαούλα και τις ντουλάπες τους και βρίσκουν από την προίκα τους, σεντόνια από χασέ. Γιατί οι μάσκες που φτιάχνουμε, έχουν αυτήν την ιδιαιτερότητα να είναι από χασέ, ένα υλικό που είναι δροσερό, απορροφητικό και με άλλες ιδιότητες. Αυτό σημαίνει ότι οι μάσκες αυτές μπορούν να μας προφυλάξουν λίγο περισσότερο από άλλου είδους μάσκες», επεσήμανε η κα. Μπαχαρίδου.

- Advertisement -

«Χαλάμε τα προικιά μας, αλλά για πολύ ιερό σκοπό», τόνισε η κα. Μπαχαρίδου, προσθέτοντας πως πρώτα κόβουν τα αχρησιμοποίητα σεντόνια που έχουν, έπειτα τα πλένουν, τα ράβουν, τα σιδερώνουν και τα αποστειρώνουν για να τα χρησιμοποιήσουν στην κατασκευή μασκών.

«Ακολουθούμε συγκεκριμένες οδηγίες, όπως μας τις έδωσαν από το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Μάλιστα, δεχόμαστε τηλέφωνα από όλη την Ελλάδα. Όλοι πρέπει να προσφέρουμε όσο μπορούμε, ο καθένας από το δικό του πόστο», έκανε σαφές η κα. Μπαχαρίδου. Δεν παρέλειψε ακόμη να πει, πως στη Γερμανία, όπου υπάρχει επίσης έλλειψη μασκών, Βυσσιώτισσες ράβουν κι εκεί μάσκες για τους δικούς τους.

Τέλος, η κα. Φανή Μπαχαρίδου δήλωσε πως όλες οι μάσκες που έχουν μέχρι στιγμής φτιαχτεί θα δοθούν στους αστυνομικούς, τους συνοριοφύλακες, τους στρατιωτικούς, αλλά και περίπου 400 στο Νοσοκομείο Διδυμοτείχου και τα Κέντρα Υγείας του Έβρου.

Τέτοια αξιέπαινη προσπάθεια, όλοι εμείς ελπίζουμε, πως θα βρει επιπλέον συμπαραστάτες και υποστηρικτές. Μπράβο στις γυναίκες του Βορείου Έβρου.

Μαρίνα Κονδύλη

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Ένσταση «ΑΜΑΖΟΝΩΝ» Μαΐστρου

Για την απ’ ευθείας άνοδο της ΓΑΙΑΣ Δράμας Ο...

Κρούσμα κορωνοϊού στον Έβρο

Θετικός στον COVID-19 εμφανίσθηκε συνοριοφύλακας – Ιχνηλατούνται οι επαφές του – Τεστ σε συναδέλφους του

Εισαγωγή στις σχολές Αξ/κων – Αστυφυλάκων

Προκηρύχθηκε ο Διαγωνισμός – Θα εισαχθούν 800 άτομα στις Σχολές Αστυφυλάκων και 70 στην Σχολή Αξιωματικών – Αιτήσεις μέχρι 12 Ιουνίου

ΕΤΟΙΜΕΣ ΟΙ Ε.Δ. ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ

Θα κάνουν το λάθος οι Τούρκοι; - Είναι δεδομένο πως η Τουρκία έχει αποφασίσει να τραβήξει το σχοινί και το θέμα είναι...

Εμμανουήλ Μινωτάκης:Ο ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΠΟΥ… «ΧΑΡΙΣΕ» ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΔΕΛΤΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

Η άγνωστη ιστορία του νεαρού στρατιωτικού, εκπροσώπου της Ελλάδας στην Επιτροπή Διαχάραξης Ελληνοτουρκικών Συνόρων. Πώς αποκάλυψε την πλαστογραφία των Τούρκων. Οι παράλληλες...

More Articles Like This