Η ειδική τουρμπίνα του Στρατού διέλυσε τα σχέδια της Άγκυρας – Σε άτακτη υποχώρηση οι λαθρο-πρόσφυγες που πετούσαν και βόμβες μολότοφ στις Καστανιές – Ιρανός Αναρχικός, καλεί τους Μετανάστες να πάρουν τα όπλα !!!
Αμείωτη συνεχίστηκε και χθες βράδυ η ένταση στις Καστανιές του Έβρου.
Μία πολυπληθής ομάδα άναψε φωτιές και πετούσε πέτρες. Χρειάστηκε παρέμβαση ελληνικού πυροσβεστικού οχήματος.
Οι τουρκικές αρχές, μάλιστα, φαίνεται να οπλίζουν τα χέρια των μεταναστών και με βόμβες μολότοφ.
Για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο αυτό, στην ελληνική πλευρά χρειάστηκε να τοποθετηθούν και φορητές τουρμπίνες. Πρόκειται για ανεμιστήρες, οι οποίοι εκτοξεύουν δυνατό αέρα, διώχνοντας τα χημικά.
Απέναντι στις φωτιές, η πυροσβεστική με οχήματα που έχουν ειδικά κανονάκια, ρίχνουν νερό ώστε να τις σβήσουν και να απομακρύνουν ταυτόχρονα τους εμπρηστές.
Απέναντι στα χημικά και καπνογόνα της στρατοχωροφυλακής, oι ΕΔ απαντούν με μια ειδική τουρμπίνα, έναν μεγάλων διαστάσεων ανεμιστήρα που απομακρύνει προς το Τουρκικό έδαφος όλα εκείνα που ρίχνουν οι Τούρκοι ένστολοι.
Πλέον, στο πλευρό των Ελλήνων αστυνομικών και στρατιωτικών βρίσκονται και Ευρωπαίοι της FRONTEX, ενώ όχημα της Αυστρίας περιπολεί κατά μήκος των συνόρων.
Ταυτόχρονα αναπτύσσονται στα σύνορα Γάλλοι, Πολωνοί, και Πορτογάλοι.
Το πόσο εύφλεκτο είναι το σκηνικό στον Έβρο αποτυπώνεται και στην δημόσια παρέμβαση υποτιθέμενου αναρχικού μετανάστη από το Ιράν, ο οποίος ζει στην Ελλάδα. Εάν η παρέμβαση είναι πραγματική κι όχι fake news, ζητάει, λοιπόν, το «αναρχικό κίνημα να οπλίσει τους μετανάστες στον Έβρο γιατί οι σφαίρες είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες».
Συγκεκριμένα, ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ πολεμικό «σάλπισμα» στις αναρχικές συλλογικότητες απευθύνει ένας Ιρανός που αυτοαποκαλείται «αναρχικός πρόσφυγας», καλώντας τους μετανάστες που βρίσκονται στον Έβρο να πάρουν τα όπλα, γιατί «οι σφαίρες είναι ο μόνος τρόπος να ανοίξουν τα σύνορα για όλους τους μετανάστες»!
Στο μακροσκελές κείμενό του, που είναι γραμμένο στα ελληνικά, τα αγγλικά και στη διάλεκτο φαρσί, και αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο Abtin Parsa περιγράφει τη διαδρομή του από το Ιράν, ενώ δηλώνει ότι βρίσκεται στην Ελλάδα και καλεί σε ένοπλη αντιπαράθεση με τις ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο.
«Είμαστε σε κατάσταση πολέμου (…).
Μετά από μήνες υπό καθεστώς παρακολούθησης και παρενόχλησης από την Αντιτρομοκρατική, στις 13 Φεβρουαρίου (…) πήρα την πολιτική απόφαση να κρυφτώ…
Αυτή τη χρονική στιγμή, υπάρχει μια ιστορική και πολιτική ευθύνη για το κίνημα να υπερασπιστεί την ένοπλη αντίσταση» υπογράφει ο ίδιος στη δημόσια δήλωσή του, η οποία αναπαράγεται και από ιστοσελίδες του διεθνούς αναρχικοί/ δικτύου.
Μάλιστα, ο Ιρανός αυτοαποκαλούμενος «πρόσφυγας» επισυνάπτει στο κείμενο υλικό με φωτογραφίες πολεμικών όπλων
Η Ελληνική πατέντα στον Έβρο!
Μία εξαιρετικά πρωτότυπη και ευρηματική αλλά καθαρώς… «ελληνική» πατέντα εμφανίστηκε στον Έβρο στο πλαίσιο της αντιμετωπίσεως της καταστάσεως που έχει δημιουργηθεί στο «φράκτη» στις Καστανιές, εξαιτίας της χρήσεως καπνογόνων και δακρυγόνων, τόσο από πλευράς των μεταναστών και προσφύγων που επιχειρούν να εισέλθουν παρανόμως στο ελληνικό έδαφος με την ανοχή των τουρκικών αρχών, όσο και από πλευράς της επίσημης τουρκικής Στρατοχωροφυλακής.
Η ελληνική πατέντα αφορά ένα τεράστιο ανεμιστήρα επί ενός ανοικτού στρατιωτικού οχήματος που έκανε την εμφάνισή του στην περιοχή και μόλις οι στην τουρκική πλευρά ευρισκόμενοι εκτοξεύουν τα δακρυγόνα και τα καπνογόνα, αυτό αρχίζει τη λειτουργία του και δημιουργώντας ένα ισχυρότατο ρεύμα αέρος…επιστρέφει πίσω στην Τουρκία τους καπνούς και τα δακρυγόνα!!!
Η απίστευτη, αλλά πανέξυπνη αυτή πατέντα προκάλεσε το ενδιαφέρον μας καθώς ο τεράστιος ανεμιστήρας μας φάνηκε μάλλον…γνωστός!
Έτσι κάνοντας το σχετικό ρεπορτάζ πληροφορηθήκαμε τα εξής:
1) Ευθύς μόλις η ελληνική πλευρά διαπίστωσε τις τουρκικές δράσεις, βάσει των οποίων οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που επιχειρούσαν να περάσουν βιαίως και παρανόμως στο ελληνικό έδαφος, εφοδιάζονταν με καπνογόνα και δακρυγόνα από τις τουρκικές κρατικές υπηρεσίες και τα χρησιμοποιούσαν, μπήκε κάτω το ελληνικό δαιμόνιο και βρέθηκε και υλοποιήθηκε η λύση σε χρόνο ρεκόρ.
2) Κάποιος θυμήθηκε ότι στη Σχολή Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο υπάρχει ένας πολύ μεγάλος ανεμιστήρας, ο οποίος χρησιμοποιείται στην εκπαίδευση του προσωπικού.
3) Το επόμενο βήμα ήταν να τοποθετηθεί και να «πακτωθεί» ο ειδικός αυτός και πανίσχυρος ανεμιστήρας πάνω σε ένα στρατιωτικό όχημα Μερσεντές, το οποίο για το σκοπό αυτό υπέστη τις αναγκαίες «τροποποιήσεις» στην καρότσα του ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί και εν συνεχεία να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για το προσωπικό του.
4) Το όλο σύστημα (όχημα-ανεμιστήρας), που ακόμα δεν έχει «βαπτιστεί» ούτε επισήμως ούτε ανεπισήμως, δοκιμάστηκε στη νότια Ελλάδα και ακολούθως μεταφέρθηκε στον Έβρο όπου από χθες χρησιμοποιείται με…εντυπωσιακά αποτελέσματα «επί του πεδίου»!
Ασφαλώς εξαιρετική, άμεση και αποτελεσματική η ελληνική αντίδραση, που ο συνδυασμός της ασφαλώς «κρύβει» από πίσω της κάποιον (ή κάποιους) που έχουν σχέση με…αλεξίπτωτα και καλού – κακού ας κατοχυρώσουμε την πατέντα μη τυχόν την κλέψει κανένα σαΐνι της από την ελεύθερη αγορά και μετά ο Στρατός τα…αγοράζει από αυτόν!
Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης
Ο Λ. Μπλαβέρης είναι δημοσιογράφος, με μακρά εμπειρία στο ρεπορτάζ του Υπουργείου Άμυνας