9.4 C
Alexandroupoli
Τρίτη, 11 Αυγούστου, 2020

Ζητείται κόμβος για το νοσοκομείο

Η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην επιτόπια σύνδεση για το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης – Χάνεται πολύτιμος χρόνος για τους μεταφερόμενους ασθενείς – Η Ανθρώπινη Ζωή αξίζει περισσότερο απ’ όλα

Το πρόβλημα είναι γνωστό και η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» το έχει επισημάνει, από τον καιρό ακόμα που ξεκίνησε η κατασκευή της Εγνατίας Οδού στον τόπο μας.
Ο λόγος για την έλλειψη συνδετήριου κόμβου, από τον άξονα της Εγνατίας προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Η Εγνατία περνά δίπλα, ξυστά από το Νοσοκομείο, αλλά τα ασθενοφόρα που έρχονται από τον Βόρειο Έβρο, πρέπει να συνεχίζουν την πορεία τους, μέχρι τον κόμβο της Μάκρης, δηλαδή άλλα οκτώ (8) χιλιόμετρα και από εκεί να επιστρέψουν στην Εθνική Οδό, για να φθάσουν στα φανάρια του Νοσοκομείου, διανύοντας άλλα οκτώ (8) χιλιόμετρα (δηλαδή σύνολο 16 χλμ.), μέχρι να φτάσουν στον χώρο του Νοσοκομείου.


Η διαδρομή αυτή είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και παρά τις προσπάθειες των πληρωμάτων των Ασθενοφόρων για επίτευξη μεγαλύτερων ταχυτήτων, πολλές φορές δυστυχώς, αποβαίνει μοιραία για την Ζωή των ασθενών.
Είναι γεγονός ότι μέχρι τώρα, αλλεπάλληλα υπήρξαν τα αιτήματα, τόσο από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, όσο κι από τις Διοικήσεις του Νοσοκομείου, προς την Εταιρεία της Εγνατίας Οδού, πλην όμως δεν «ίδρωσε» το αυτί της μέχρι και σήμερα.
Όμως το θέμα παραμένει επίκαιρο, ιδιαίτερα τώρα που είχαμε την κρίση στον Φράχτη του Έβρου και το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα, μας το επεσήμαναν αναγνώστες της Εφημερίδος μας, με τηλεφωνήματά τους από τον Βόρειο Έβρο, ζητώντας η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» να ξαναγράψει γι’ αυτό το κρίσιμο θέμα, μήπως και οι… «αρμόδιοι» συγκινηθούν.
Όπως μας είπε αναγνώστης μας: «Πριν από το Πάσχα, κόντεψα να χάσω την ζωή μου, ύστερα από ένα οξύ έμφραγμα που μου έτυχε, εξαιτίας του κύκλου που έπρεπε να κάνει το ασθενοφόρο που με μετέφερε μέχρι την Μάκρη και μετά να γυρίσει πίσω προς το Νοσοκομείο. Ας είναι καλά οι καρδιολόγοι που με συνέφεραν και βρίσκομαι σήμερα ζωντανός».
Βέβαια, τα λάθη της Εγνατίας Οδού, δεν είναι σχήμα λόγου, αλλά ζώσα πραγματικότητα.
Υπενθυμίζουμε στους αναγνώστες, τον κόμβο που έφτιαξε η Εγνατία για τα Δίκελλα Μάκρης και ύστερα, τον σφράγισε για άγνωστο λόγο.
Και όπως έχουμε γράψει, αν τυχόν και πιάσει μια πυρκαγιά στην παραλιακή ζώνη Μάκρης-Δικέλλων, οι άνθρωποι θα καούν σαν τα ποντίκια, γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος διαφυγής, όπως του «σφραγισμένου» κόμβου των Δικέλλων.
Τώρα, όσον αφορά το άθλιο οδόστρωμα της Εγνατίας από Αρδάνιο μέχρι Αλεξανδρούπολη, ακόμα περιμένουμε την αποκατάστασή του.
Απευθυνόμαστε σήμερα για μία ακόμα φορά προς τους Αιρετούς μας Άρχοντες του τόπου μας, Βουλευτές, Aντιπεριφερειάρχες, Δημάρχους, να ασκήσουν κάθε δυνατή πίεση, ώστε η άμεση σύνδεση του άξονα της Εγνατίας με το Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, να υλοποιηθεί πάραυτα.
Γιατί η Ανθρώπινη Ζωή αξίζει περισσότερο απ’ όλα.

Σ.Κ.

- Advertisement -

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This