9.4 C
Alexandroupoli
Παρασκευή, 14 Αυγούστου, 2020

Μπαίνοντας στον 76ο χρόνο έκδοσής μας

Η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» έκλεισε τα τρία τέταρτα του Αιώνος

Γενέθλια έχει σήμερα η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ», που συμπληρώνει τα εβδομήντα πέντε (75) χρόνια εκδοτικής ζωής.

Θα θέλαμε αυτήν την επέτειο να της δώσουμε ένα πανηγυρικό χαρακτήρα και να την γιορτάσουμε με πολλαπλές εκδηλώσεις, αλλά λόγω του κορωνοϊού, υπάρχει απαγορευτικό σήμα.

Γι’ αυτό και εμείς, όπως όλοι, μένουμε από μακριά και αγαπημένοι.

- Advertisement -

Το να φθάνει μία ημερήσια Εφημερίδα της Επαρχίας, στα 75 χρόνια, δηλαδή τρία τέταρτα του Αιώνος, δεν είναι κάτι το συνηθισμένο, αλλά αποτελεί σίγουρα, έναν εκδοτικό άθλο.

Που τον πετύχαμε με την βοήθεια του Θεού και την αγάπη και στήριξη των αναγνωστών μας.

Γιατί από το πρώτο φύλλο της εφημερίδος μας, μέχρι και σήμερα, βάλαμε στην άκρη τα όποια κομματικά συμφέροντα και αγωνιστήκαμε για το καλό του τόπου μας.

Και στην διαδρομή αυτή των 75 χρόνων, δεν είναι λίγα, αλλά πάρα πολλά αυτά που πέτυχε η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ», ώστε να μπορέσει ο Ακριτικός Νομός μας, να πετύχει υψηλότερους δείκτες ευημερίας, διεκδικώντας πάντοτε τα περισσότερα και τα καλύτερα για τον λαό της Θράκης γενικότερα και του Έβρου ειδικότερα.

Δεν ήταν εύκολα αυτά τα 75 χρόνια, καθώς χρειάστηκαν πολλές θυσίες, προσπάθειες και στερήσεις, ακόμα και σε ατομικό και οικογενειακό επίπεδο, για να μπορέσει να συνεχίσει η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» τον δύσκολο δρόμο της.

Δεν είναι λίγες οι προσπάθειες μοχθηρών και ταπεινών ανθρώπων που διαχειρίζονταν τα κοινά, να μας τορπιλίσουν, να μας αποκλείσουν, να μας εξοντώσουν, γιατί με την κριτική που ασκούσαμε στον στραβό δρόμο που ακολουθούσαν, εις βάρος των συμφερόντων του Λαού μας, γινόμασταν ενοχλητικοί και επικίνδυνοι γι’ αυτούς.

Απεδείχθη όμως, κατ’ επανάληψιν, το λεχθέν από τον Ιδρυτή της εφημερίδος μας, τον αείμνηστο Γεώργιο Κονδύλη, ότι «η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ είναι πικροαίματη και όποιος την δάγκωσε, στο τέλος ψόφησε».

Μπαίνοντας λοιπόν στον 76οχρόνο της εκδοτικής μας ζωής, συνεχίζουμε σταθερά και αταλάντευτα, την πορεία που χαράξαμε από τις 29 Απριλίου 1945.

Ευχηθείτε μας δύναμη, κουράγιο, υγεία και μακροημέρευση, για να συνεχίσουμε τον καλόν Αγώνα, υπέρ του αγαπημένου και Ευλογημένου τόπου μας.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

www.elthraki.gr Δυσαρέσκεια των πολιτών από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τι δήλωσαν στην ηλεκτρονική δημοσκόπηση της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ», για τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει 

Πεζοπόροι και ποδηλάτες στην Παν/πολη Κομοτηνής

Υπεγράφη η Σύνδεση για δημιουργία Δικτύου μονοπατιών-πεζοπορικών διαδρομών και θέσεων υπαίθριας αναψυχής Υπογράφηκε την...

Τι ήθελε ο Ακάρ στα σύνορα του Έβρου;

Επισκέφθηκε μονάδες στην Αδριανούπολη, με όλη την ηγεσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Στα σύνορα...

Αντικατάσταση οργάνων σε παιδικές χαρές Νέας Χηλής

Και τοποθέτηση δαπέδου ασφαλείας για την προστασία των παιδιών από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης Στο...

Ποιάν ΑΟΖ θα… υπερασπισθούμε;

Αυτήν που δεν ανακήρυξαν ποτέ οι Πολιτικοί μας; - Στόχος της Τουρκίας είναι η Ιστορική Ταπείνωση της Ελλάδος, με την κατάληψη του...

More Articles Like This