9.4 C
Alexandroupoli
Thursday, April 18, 2024

Ελληνική αυτόνομη συνοριοφυλακή χρειάζεται ο Έβρος

Τι προτείνει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος – Να αποσπασθεί η Συνοριοφυλακή από την Ελληνική Αστυνομία και να αποτελέσει Ειδικό Σώμα, με μόνιμη έδρα στην περιοχή μας

«Η κρίση στον Έβρο απέδειξε ότι η διεξαγωγή υβριδικών επιχειρήσεων απαιτεί διαφορετικού τύπου δυνάμεις, από αυτές στις οποίες μέχρι τώρα είχαμε αναθέσει την φύλαξη των συνόρων μας. 

Ο Στρατός έχει σίγουρα την ευθύνη της προάσπισης και της άμυνας των συνόρων, δεν έχει όμως την εκπαίδευση, την οργάνωση και την εμπειρία για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων ελέγχου και αντιμετωπίσεως πλήθους και τη χρήση μη-φονικών όπλων. Τα πυρά είναι βασικό συστατικό των δυνατοτήτων που έχει στη διάθεση του ο Στρατός και είναι εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος να τα χρησιμοποιεί άμεσα και αποτελεσματικά. 

Στη κατάσταση όμως που αντιμετωπίζουμε στον Έβρο, η παραμικρή χρησιμοποίηση πυρών θα είναι καταστροφική. Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ που αντιμετώπισαν την κατάσταση, ήταν εξαιρετικά έμπειρες και ικανές και αυτό φάνηκε σε όλη την Ευρώπη. Αλλά οι δυνάμεις αυτές είχαν έρθει από άλλα μέρη της Ελλάδος και σύντομα θα επιστρέψουν στις έδρες τους. 

- Advertisement -

Οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις που θα παραμείνουν στις Καστανιές, δεν είναι οι δυνάμεις εκείνες που απαιτούνται και μπορούν να ανταπεξέλθουν στην άμεση εκ νέου αντιμετώπιση της κατάστασης. Ο αντίπαλος θα επανέλθει – και θα επανέλθει σίγουρα – αφού πρώτα θα έχει αφομοιώσει τα διδάγματα και τα συμπεράσματα από τις αποτυχημένες ενέργειες του. Και επειδή χωρίς αμφιβολία θα επανέλθει αυτή τη φορά για να επιτύχει, δεν είναι σίγουρο ότι θα έχουμε το χρόνο και τη δυνατότητα αμέσων αντιδράσεων που είχαμε το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας. Είναι ώρα λοιπόν για τη δημιουργία μιας σοβαρής και αξιόπιστης ανεξάρτητης και αυτόνομης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ», αναφέρει στην ανάρτηση του ο Μιχάλης Κωσταράκος.

* Θερμά συγχαρητήρια από τον Χρ. Γιαλαμά

Την πρόταση του Μιχάλη Κωσταράκου, χαιρέτισε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο FB ο Πρόεδρος των Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τα θερμά μου Συγχαρητήρια στον πρώην πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επίτιμου Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Μιχάλης Κωσταράκου. Τα είπε με το όνομα τους. Είναι ώρα λοιπόν για τη δημιουργία μιας σοβαρής και αξιόπιστης ανεξάρτητης και αυτόνομης ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΗΣ. Ένα ειδικό Αστυνομικό Σώμα υπαγόμενο απευθείας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με δική του όμως ηγεσία, ιεραρχία, παραγωγική διαδικασία στελεχών, δομή, κανονισμό λειτουργίας και το κυριότερο δικό του προϋπολογισμό. Όχι το μικρό ξαδελφάκι της Αστυνομίας, όπως είναι τώρα η υπάρχουσα ομώνυμη υπηρεσία, που θα υπάγεται στην Αστυνομία και θα παίρνει τα ψίχουλα που θα πέσουν από το τραπέζι της ΕΛΑΣ. Η Συνοριοφυλακή δεν είναι το ίδιο πράγμα με την Αστυνομία. Απαιτείται η ίδρυση ενός Αρχηγείου με αποκλειστική αποστολή την φύλαξη των συνόρων και των εισόδων στη χώρα, και τη τήρηση της τάξεως και τον έλεγχο των δομών και των εγκαταστάσεων που φιλοξενούν μετανάστες…. Είναι φανερό ότι τα σύνορα μας πρέπει να αρχίσουν να φυλάγονται και να ελέγχονται από μια ειδική αστυνομική δύναμη που θα έχει μόνιμη έδρα στη περιοχή και θα ασχολείται αποκλειστικά με τον έλεγχο των συνόρων».

spot_img
spot_img
Thursday, April 18, 2024

Latest News

Κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, ακατέργαστη κάνναβη και ναρκωτικά δισκία

Εντόπισαν οι Αστυνομικοί σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Δράμα - 8 νέες συλλήψεις Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της...

More Articles Like This