9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους Εβρίτες

Για την πανστρατιά που σχημάτισαν στα σύνορα του Έβρου – Η υβριδική επίθεση της Άγκυρας, συνεχίζεται  

Η Άγκυρα από 28 Φεβ μέχρι 28 Μαρ 2020, πέταξε και το τελευταίο προσωπείο νομιμότητας, εργαλειοποιώντας τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που ζουν στην Τουρκία.

Είναι προφανές ότι, μετά από ένα μήνα καθημερινών συνεχών προσπαθειών, η χώρα μας δέχθηκε μια ασύμμετρη απειλή, έναν υβριδικό πόλεμο που σκοπό είχε να πλήξει το κύρος και την ασφάλειά της και να φορτώσει προβλήματα στη χώρα και ταυτόχρονα (με το αζημίωτο), να απαιτήσει από την ΕΕ οικονομική βοήθεια.

Οι στόχοι ξεκάθαροι και επεξεργασμένοι από το επιτελείο του κ. Ερντογάν, με κάθε λεπτομέρεια. Το σχέδιό της, η αποσταθεροποίηση της Ελλάδος, με τη βίαιη και μαζική εγκατάσταση εκατοντάδων χιλιάδων νέων, επιλεγμένων μουσουλμάνων – εποίκων και ο εκβιασμός της Ευρώπης.

- Advertisement -

Τα τουρκικά «όπλα» πανέτοιμα: Λαοθάλασσα ταλαιπωρημένων ανθρώπων από την Ασία (ιδιαίτερα από Πακιστάν και Αφγανιστάν) και την Αφρική (ιδιαίτερα από κεντρική Αφρική), αναμεμιγμένων με τζιχαντιστές από τη Συρία, βαρυποινίτες από τις τουρκικές φυλακές, οι οποίοι θα έπρεπε να βρουν καταφύγιο στην Ελλάδα δημιουργώντας αντίστοιχους «πυρήνες» προς μελλοντική αξιοποίηση από την Τουρκία.

Αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη που έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 2020 στην Άγκυρα, ξεκίνησε η σφοδρότατη τουρκική υβριδική επίθεση συνδυασμένη με άριστη προπαγάνδα που θα ζήλευε ακόμα και ο  Πάουλ Γιόζεφ Γκαίμπελς. 

Πιο απλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν μια επιχείρηση εισβολής από έναν «άοπλο στρατό», που στην περίπτωσή μας, εκτός από τα όπλα χρησιμοποίησαν τα πάντα,  όπως στην περίπτωση της «πράσινης πορείας» που οργάνωσε ο βασιλιάς Χασάν του Μαρόκου στις 6 Νοε 1975.

Σ΄ αυτές τις 30 ημέρες και νύχτες, είδαμε από την πλευρά της Τουρκίας να αποσύρεται ο στρατός από τις σκοπιές και τα παρατηρητήρια και να  εμφανίζονται  οι στρατοχωροφύλακες, οι οποίοι καθοδηγούσαν και διευκόλυναν  τους λαθρομετανάστες ώστε να πετύχουν το σκοπό τους.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι στρατοχωροφύλακες, σε παράταξη ενός ζυγού με τις αστυνομικές ασπίδες για προστασία ένας-ένας  (ωσάν σε εκπαίδευση) έριχναν δακρυγόνα και καπνογόνα με βομβιδοβόλα κατά των δυνάμεων ασφαλείας της πατρίδος μας.

Οι λαθρομετανάστες, καθοδηγούμενοι από όργανα του «καθεστώτος», άναβαν φωτιές, πετούσαν πέτρες, αναμμένα ξύλα εναντίον των ημετέρων δυνάμεων ασφαλείας. Ακόμη, προσπαθούσαν με κόφτες που προμήθευαν οι στρατοχωροφύλακες, να κόψουν τα σύρματα του φράχτη, ώστε να δημιουργήσουν ανοίγματα για να εισέλθουν στη χώρα μας.

Όταν είδαν ότι δεν αποδίδουν οι προσπάθειές τους, έδεσαν κατ΄ επανάληψη συρματόσχοινο ή χονδρό σχοινί σε πάσσαλο  του φράχτη και τραβώντας πολλά άτομα , προσπάθησαν να ρίξουν το φράχτη. Σε κάποια περίπτωση μάλιστα χρησιμοποίησαν και όχημα τύπου ATES/HIZIR, της Τ/Στρατοχωροφυλακής, που αγοράσθηκε με Ευρωπαϊκά χρήματα.

Μετά τις πρώτες αποτυχίες, το καθεστώς, τους κατεύθυνε βόρεια και νότια του Π/Γ του ΚΑΡΑΓΑΤΣ σε περάσματα του ποταμού Έβρου, τους  γνωστούς πόρους του ποταμού, χωρίς όμως να αλλάξει την κύρια προσπάθεια που ήταν κοντά στο ΕΦ1 μεταξύ των Μεθοριακών Πυραμίδων 2 και 3.

Αλλά και εκεί συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση και το πείσμα του Έλληνα μαχητή, αλλά και τις δυσκολίες του ποταμού. Όσοι ελάχιστοι κατόρθωσαν να περάσουν, συνελήφθησαν, με τις γνωστές συνέπειες εις βάρος τους.

Εν κατακλείδι, το Τουρκικό «καθεστώς» εργαλειοποιώντας τους λαθρομετανάστες, συνέχισε να εντείνει τις επιθετικές του δράσεις κατά της Ελλάδος, σε όλο τον Έβρο και τα νησιά, καταπατώντας το Διεθνές Δίκαιο και την Αρχή της Εθνικής Κυριαρχίας των Κρατών, όπως ακριβώς έκανε στο Ιράκ, στη Συρία, στη Λιβύη, με τον “άοπλο” στρατό, τους  λαθρομετανάστες. 

Σ΄ αυτό το χλωμό τοπίο από τα καπνογόνα στον  Έβρο και απέναντι στις προσπάθειες των Αγαρηνών, παρατάχθηκαν οι άνδρες των μονάδων του Έβρου, Καταδρομείς, Συνοριοφύλακες και ΕΚΑΜ  της ΕΛΑΣ, Πυροσβέστες με ειδικά οχήματα, μικτές περιπολίες στα σύνορα και στους οδικούς άξονες και διάφορα εμπόδια στα μονοπάτια εισόδου των λαθρομεταναστών. 

Με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, τις πρώτες κιόλας μέρες, ήρθαν στο   ΕΦ 1 αξιωματούχοι της ΕΕ, για να δουν ιδίοις όμμασι, τα βρώμικα παιχνίδια της Άγκυρας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πρόβλημα να γίνει Ευρωπαϊκό, να χάσει η Άγκυρα, την όποια οικονομική βοήθεια υπολόγιζε και παράλληλα κάποια Ευρωπαϊκά κράτη να αποστείλουν αστυνομική  βοήθεια (Κύπρος, Αυστρία, Πολωνία, Ουγγαρία, κ.α.).

Από τον Διοικητή του Δ΄ΣΣ Αντγο Ιλαρίδη Άγγελο, μέχρι τον νεότερο στρατιώτη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διοικητή Ταξίαρχο Συριτούδη Πασχάλη, τους άνδρες της ΕΛΑΣ και της ΠΥ, με όπλο τις αρετές της φιλοπατρίας, πειθαρχίας, ανδρείας, καρτερίας και πάνω από όλα με υψηλό ηθικό, μέρα και νύχτα άϋπνοι, με δακρυσμένα τα μάτια από τα δακρυγόνα, έδωσαν τον αγώνα τους, ως Άξιοι συνεχιστές των 300 του Λεωνίδα στις Θερμοπύλες, των Μαραθωνομάχων και πλείστων άλλων προγόνων.

Ακριβώς πίσω από όλους αυτούς «νοερά» παρατάχθηκαν οι Εβρίτες και οι Εβρίτισσες:

α.Η Εκκλησία, με πρώτο τον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου, κ.κ. Δαμασκηνό, τους Ιερείς, να κάνουν Παρακλήσεις στην Υπέρμαχο Στρατηγό και Ευχέλαια, να αναδεικνύονται μορφές, όπως ο Παπαφλέσσας. Τι να θυμηθώ πρώτα, τον Αρχιμανδρίτη  Βαρθολομαίο της Ι. Μ. Αγίας Σκέπης και Παρασκευής, τον πατέρα Αθανάσιο της Παναγίας Ορεστιάδος; Η σκέψη και οι προσευχές των Ελλήνων ήταν κάθε μέρα στον Έβρο.

β.Οι Απόστρατοι  Αξιωματικοί της περιοχής του β. Έβρου, … ακράτητοι, μου ζητούσαν καθημερινά να μεσολαβήσω για να πάνε μπροστά, μέχρι που κάποιοι παρεξηγήθηκαν. 

γ.Οι Εθνοφύλακες …. σε ετοιμότητα και αναμονή, δεν μπορώ να περιγράψω τη θέληση και την αυταπάρνηση να πάνε στα σύνορα να ενισχύσουν τις ΕΔ .

δ.Απλοί αγρότες, με τα τρακτέρ την ημέρα να οργώνουν  και κάθε βράδυ … σε επιφυλακή για να ενισχύσουν τις ΕΔ.

ε.Οι επαγγελματίες και οι  διάφοροι σύλλογοι ενεργοποιήθηκαν με τις προσφορές τους προς τους φύλακες των συνόρων.

στ.Οι κάτοικοι των Καστανεών, γεμάτοι συγκίνηση και υπερηφάνεια κάθε φορά που άλλαζε η βάρδια της ΕΛΑΣ, ή έρχονταν ενισχύσεις των ΕΔ, έβγαιναν στους δρόμους της κωμόπολης  να καταχειροκροτήσουν τους φύλακες των συνόρων μας.

ζ.Οι ψαράδες στο Δέλτα του Έβρου ποταμού, για άλλη μια φορά  αποδείχθηκαν  «τα μάτια και τα αυτιά της περιοχής».

η.Οι Θρακιώτισσες γυναίκες, εδώ θα κάνω ιδιαίτερη μνεία, γιατί  κάθε Θρακιώτισσα γυναίκα είναι έτοιμη να συμπαρασταθεί στον Στρατό μας, όπως παλαιότερα οι Σουλιώτισσες. Άμεσα και χωρίς να ζητηθεί οι γυναίκες των γύρω χωριών, έραψαν μάσκες και τις διένειμαν στις δυνάμεις ασφαλείας. Άλλωστε πια Εβρίτισσα δεν έχει στην απλώστρα του σπιτιού της στρατιωτικές ή αστυνομικές φόρμες; Αυτή η ίδια δεν ξεχνά  και τους στρατιώτες που είναι από άλλα μέρη της Πατρίδος μας. Η Θρακιώτισσα γιαγιά και μάνα τα βλέπει σαν δικά της παιδιά, όπως η αείμνηστη κυρά των Μαρασίων.

Αποτελέσματα αυτού του ασύμμετρου πολέμου, ήταν κάθε προσπάθεια να πέφτει στην ατσάλινη θέληση των υπερασπιστών για νίκη. Ένα νέο ΟΧΙ. Αυτή η προσπάθεια, αυτή η νίκη, έδωσε το μήνυμα και στα  νησιά μας. Αντιδρούν πλέον έγκαιρα, ορθά και αποτελεσματικά. Το λιμενικό  και το ΠΝ αποτρέπουν την παράνομη είσοδο των λαθρομεταναστών, κατά το  δυνατόν.

Το στρατηγικό λάθος του κ. Ερντογάν είχε δύο θετικά αποτελέσματα για την Ελλάδα: 

Πρώτον, η απροκάλυπτη ενέργεια ενεργοποίησε τα εθνικά αντανακλαστικά των Ελλήνων και ένωσε Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας, Λαό, Κυβέρνηση, σε μια γροθιά, (όπως ακριβώς ο τορπιλισμός του Κ/Δ «ΕΛΛΗ» από τους Ιταλούς το 1940), αλλά μη μας διαφεύγει (γιατί είναι σημαντικό), ένωσε και το σύνολο των Ευρωπαίων. 

Δεύτερον, η θετική έκβαση στον Έβρο έδωσε στην Κυβέρνηση  (με τον αέρα του νικητή) πλέον, την αποφασιστικότητα για τη λήψη σκληρών μέτρων  στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, λόγω του κορoνoϊού.

Σ΄ αυτόν τον υβριδικό πόλεμο διαφάνηκε η σύμπνοια των Ελλήνων στα δύσκολα, που δεν πρέπει να την αγνοούν ούτε οι εχθροί ούτε οι φίλοι. Πάνω από όλα όμως, εμείς πρέπει να την αξιοποιήσουμε για το καλό της φιλτάτης Πατρίδος μας.

Σ΄ αυτή τη μάχη η Τουρκία έχασε. Έχασε χάριν της ετοιμότητας των ΕΔ, της ΕΛΑΣ, της θέλησης του Εβρίτικου λαού, και της θέλησης της Κυβέρνησης να κρατήσει αλώβητα τα σύνορα. Ο πόλεμος όμως δεν τελείωσε, μόλις ο Ερτογάν ξεπεράσει τα προβλήματα του κορωναϊού, είναι βέβαιο ότι θα επανέλθει. Εμείς πρέπει να είμαστε πάλι έτοιμοι για νέα μάχη, την οποία πρέπει και πάλι να κερδίσουμε. Γιατί,

Όποιος ξεχνάει την ιστορία του, είναι αναγκασμένος να την ξαναζήσει.

Αυτά ζήσαμε και είδαμε, αγαπητοί συνάδελφοι, το μήνα Μάρτιο στον Έβρο στην πρώτη γραμμή. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους αυτούς που συνέβαλαν σ αυτή τη νίκη ας μην το ξεχάσουμε.

Αντγος ε.α. Βασίλειος Δαλαμαγκίδης

Πρόεδρος Παραρτήματος ΕΑΑΣ «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ»

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This