9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Αρχίζουν το καλοκαίρι οι εγγραφές των αποδήμων

Στους εκλογικούς καταλόγους – Ειδική ηλεκτρονική εφαρμογή θα λειτουργήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών – Ποιες οι προϋποθέσεις εγγραφής

Εντόςτου καλοκαιριού θα αρχίσει η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό. Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρι- κάκου, η συγκεκριμένη απόφαση αφορά στην εγγραφή μέσω ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής που αναμένεται να λειτουργήσει στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία για την ασφαλή καταγραφή των στοιχείων θα είναι διασυνδεδεμένη, μεταξύ άλλων, με τα αρχεία των υπουργείων Παιδείας, Εργασίας και Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να αντλούνται αυτόματα οι σχετικές βεβαιώσεις με τη συναίνεση του εκλογέα.

Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται ο ενδιαφερόμενος να εγγράφει ως χρήστης με τους κωδικούς που διαθέτει στο TAXISnet. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων αναμένεται κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών, με την οποία θα καθορίζεται εναλλακτικά η διαδικασία υποβολής αίτησης με αυτοπρόσωπη παρουσία των εκλογέων στις αρμόδιες προξενικές αρχές. 

Το δικαίωμα να ψηφίσουν και οι Έλληνες του εξωτερικού είχε αποφασιστεί από τη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο με 288 ψήφους.

- Advertisement -

Όπως προβλέπεται στην απόφαση, προϋπόθεση για την εγγραφή των ενδιαφερομένων στους Ειδικούς Εκλογικούς Καταλόγους Εξωτερικού, εκτός από το να είναι ήδη εγγεγραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο ελληνικού δήμου, είναι τα τελευταία 35 χρόνια να έχουν διαμείνει στην Ελλάδα συνολικά δύο έτη και να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Η διαπίστωση της διετούς παραμονής γίνεται με βεβαιώσεις φοίτησης από σχολείο πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, μεταδευτεροβάθμιας, τεχνικής εκπαίδευσης ή από ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καταβολή ασφαλιστικών εισφορών (ένσημα) ή εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας για όσο διάστημα διαρκεί αυτή.

Πάνος Μπαΐλης

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This