9.4 C
Alexandroupoli
Κυριακή, 5 Ιουλίου, 2020

Δικάζουν τους αγρότες των Φερών

Που είχαν διαμαρτυρηθεί το 2015 στον Π. Σγουρίδη

Δικάζουν, μετά από 5 χρόνια, τους αγρότες και κτηνοτρόφους των Φερών, που το 2015 απεγνωσμένοι από την καταστροφή των ζώων τους από την οζώδη δερματίδιδα, διαμαρτυρήθηκαν έντονα κατά του πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, Παναγιώτη Σγουρίδη.

Κατηγορούμενοι στη δίκη που έχει προγραμματιστεί για τις 2 Ιουνίου 2020, είναι ο Πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης Κώστας Αλεξανδρής, ο επί χρόνια Πρόεδρος και νυν δημοτικός σύμβουλος Φερών Κώστας Δουνάκης, ο νυν σύμβουλος της Κοινότητας Φερών Νίκος Κανδύλης και ο γνωστός αγρότης και κτηνοτρόφος των Φερών κ.Τσίκος. 

Ποια είναι η κατηγορία που τους βαραίνει; Η παρακώλυση της ελεύθερης διακίνησης του κ.Σγουρίδη για πέντε λεπτά, επειδή οι αγρότες έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητό του και δεν τον άφηναν να αποχωρήσει. 

- Advertisement -

Όλα αυτά συνέβησαν στις Φέρες, στην διάρκεια της τελετής έναρξης των εργασιών του 10ου Παγκόσμιου Συνεδρίου Θρακών, την Παρασκευή 11-12-2015.

Τότε μάλιστα, είχε χρειαστεί να επέμβει και η Αστυνομία, για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Ο Κώστας Αλεξανδρής πάντως, ανήρτησε για την συγκεκριμένη εξέλιξη, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τα εξής:

“Σήμερα το πρωί είχα μια τηλεφωνική επικοινωνία με έναν φίλο ο οποίος πέρα των άλλων μου λέει: Άιντε καλώς την δεχθήκατε, λέω ποια ρε;

Την κλήση στο δικαστικό Μέγαρο μου λέει ! Γιατί βρε του λέω τι κάναμε πάλι ; (σκέφτομαι από μέσα μου αυτοί είναι ικανοί να μας κατηγορήσουν γιατί φυλάμε τα σύνορα) για την υπόθεση με τον Σγουρίδη, μου λέει είστε, οι γνωστοί άγνωστοι κατηγορούμενοι !

Πάω στο σπίτι και μου δίνει η μάνα μου την κλήτευση και βλέπω 2 Ιουνίου (ωχ πάλι μέσα στην δουλειά μας βάλανε, ) από την μια γελάω με αυτά που διαβάζω από την άλλη γυρίζω τον χρόνο και θυμάμαι τα γεγονότα και αναρωτιέμαι και αγανακτώ γιατί θυμάμαι πως μας ξεφτίλισαν με την στάση και συμπεριφορά τους , θυμάμαι την κοροϊδία με τα εμβόλια για την ζωονόσο, θυμάμαι το περιβόητο δεν μπορούμε να πληρώσουμε τα εμβόλια γιατί είμαστε υπό capital control, και τον τότε υποδιοικητή της Πειραιώς να μου λέει κύριε Αλεξανδρή σας κοροϊδεύουν ,τα υπουργεία δεν έχουν capital control θυμάμαι την κυρία που κάθε ώρα συνομιλούσαμε στην Αφρική για τα εμβόλια, θυμάμαι τον τρόπο που μαζέψαμε τα χρήματα,θυμάμαι που αναγκαστήκαμε να πάμε στην Βουλγαρία να ανοίξουμε λογαριασμό για να καταθέσουμε τα χρήματα για τα εμβόλια θυμάμαι πως ακόμη και σήμερα τα εμβόλια αυτά είναι απλήρωτα από το ελληνικό κράτος .

Θυμάμαι ότι αναγκαστήκαμε να κατέβουμε στην Αθήνα για να κάνουμε τον εκτελωνισμό των εμβολίων και αυτά τα πληρώσαμε μόνοι μας από την τσέπη μας .
θυμάμαι και εξοργίζομαι γιατί αν δεν ήταν κάποιοι μαλακες να τρέξουν και να επιμένουν, θα είχε χαθεί όλο το ζωικό κεφάλαιο της χώρας γιατί η οζώδες δερματίτιδα ήταν μια καινούργια ζωονοσος οχι μόνο για την χώρα μας αλλά και για την ΕΕ εξαιτίας της οποία θανατώθηκαν χιλιάδες Ζώα της περιοχής .

Και αντί να πάνε οι ηθικοί αυτουργοί και όλοι αυτοί του συναφιού τους κατηγορούμενοι, θα ξανά βαδίσουμε εμείς προς την δικαστική αίθουσα.

Προσωπικά νιώθω και περήφανος και δικαιωμένος, άλλοι θα πρέπει να ντρέπονται!”.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This