9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Μνήμη στις μνήμες της 29ηςΜαΐου 1453

Η αποφράδα ημέρα δεν απέχει πολύ ιστορικά – Και σήμερα Διεθνιστές, Εθνικοί Εφιάλτες, ψάχνουν για νέες Κερκόπορτες

** Μάϊος 2020, ….567 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, της Βασιλεύουσας, της Βασιλίδας των πόλεων.

** Μάϊος 2020, ….200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, την Εθνική Ελληνική Επανάσταση.

** Μάϊος 2020, …σε λίγο 100 χρόνια, από τον Μικρασιατικό όλεθρο και ολοσχερή καταστροφή του Μικρασιατικού Ελληνισμού και τον ξεριζωμό από τις πατρογονικές του εστίες, την πολυποτισμένη με αίμα μαρτύρων της ΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ.

- Advertisement -

Και τις τρείς αυτές ημερομηνίες, τις έχουμε φυλαγμένες στην εθνική μας μνήμη, στο εθνικό μας υποσυνείδητο.

Τα χρόνια , 1453 και αυτό του 1922, αποτελούν μία μνήμη οδύνης, μνήμης ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΦΙΛΗΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΟΦΕΊΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ.

Σε λίγο, θα ανακαλέσουμε στην μνήμη μας την 29η Μάϊου 1453 με όλα τα απολεσθέντα. Θα μνημονεύουμε τον τελευταία αυτοκράτορα, που έπεσε στις επάλξεις της τιμής του καθήκοντος και της αξιοπρέπειας.

Η ΠΟΛΗ, …Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ είναι ένα όνειρο, που από τότε, αιώνες τώρα, μας παρακολουθεί και μας ακολουθεί ως υπαρκτό όνειρο, ως μνήμη διαρκείας, ως καημός μη λυτρούμενος.!

Η ΠΟΛΗ …θα είναι στους Ελληνικούς Εθνικούς αιώνες, το κέντρο μιάς οδυνηρής μνήμης στις επερχόμενες γενιές διαχρονικά και μόνιμα, μιάς μνήμης ζωντανής και σημείο αναφοράς και ιστορικής παρουσίας.

Η ΠΟΛΗ είναι ένα σταθερό κέντρο συνάντησης των πάντων όχι μόνο στην χιλιόχρονη ιστορική της πορεία, αλλά και μέχρι της ημέρες μας.

Ο Ναός της του Θεού Σοφίας, της Αγιά Σοφιάς μας, με το μεγαλοπρεπές ανάστημα της, θα καταδεικνύει την τότε οικονομική και πνευματική άνοδο. Θα είναι καρφί στη λήθη των

καιρών και οι μετέπειτα μιναρέδες της θα λογχίζουν βάρβαρα τον ουρανό της ΙΣΤΟΡΙΑΣ σε πείσμα του αδούλωτου φρονήματος!!

Η περίοδος εκείνη, με όλα τα υπέλαμπρα, αλλά και τα….ταπεινά, θα είναι παρούσα στα βιβλία, με τις παραδόσεις, τις διηγήσεις, με τους θρήνους, τους θρύλους και τις θρησκευτικές προρρήσεις από προορατικούς και διορατικούς γέροντες της πίστης, αλλά και από…..τσρλατάνους μελλοντολόγους!

Από τότε, ….πολλοί περιμένουν να σηκωθεί ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, γιατί τον κούρασε η αναμονή, περιμένουν να ψηθούν τα ψάρια στο Μπαλουκλί. Περιμένουν να δουν όλα τα περασμένα μεγαλεία, αλλά αυτά μόνο με τα μάτια της ψυχής θα γίνει εφικτό.

Τώρα μόνο η ψυχή υλοποιεί και τα πραγματώνει όλα!!!

Η δημώδης ποίηση διαχρονικά αποτύπωσε εξαίσιες πνευματικές εικόνες με την μορφή του Κωνσταντίνου, με τις δραγματικές στιγμές της Άλωσης, με τους κλαυθμούς, ολολυγμές και τον βιωμένο πόνο, τον όλεθρο και την καταστροφή των ΠΑΝΤΩΝ!!

Βιβλία για τα γεγονότα αυτά γράφηκαν από αυτόπτες και αυτόπαθους μάρτυρες, που…ξέφυγαν τον αφανισμό!!, ως ο Γεώργιος Σφραντζής που καταγράφει “ω φρίξον ήλιε:!ω στέναξον γη! εάλω η πόλις, ημάς δε του πολεμείν παρήλθεν η ώρα”!!!

“των προσπιπτόντων ην αρπαγή και αιχμαλωσία, των δε καταλαμβανομένων και ανθισταμένων σφαγή και ουδαμού η γη εν τισί τόποις εκ των νεκρών διεφαίνετο….και θρήνους πολλούς και ποικίλους και αμέτρητους ανδραποδισμούς, των ευγενών αρχουσών και των παρθένων και αφιερωμένων τω Θεώ, συρομένων υπό των Τούρκων δια των εθέιρων και κομών και πλοκάμων της κεφαλής, έξωθεν των εκκλησιών μετά οδυρμών, ανηλεώς, της βοήν και καλυθμόν των παίδων, τους ιερούς και αγίων οίκους λεηλατημένους…….και πανταχού παν κακόν ην , εν οίκοις θρήνοι και κλαυθμοί, εν τριόδοις οδυρμοί, εν ναοίς ολοφυρμοί, ανδρών οιμωγαί, γυναικών ολολυγμαί, ελκυσμοί, ανδραποδισμοί, διασπασμοί τε και βιασμοί…ουδείς τόπος ανεξερεύνητος και άσυλος έμεινεν.”

Όλα αυτά ενέπνεαν φτασμένους ποιητές, αλλά και τον απλό λαό

που με το κινούν συναίσθημα τους μας έδωσαν ποιητικά αριστουργήματα.

Ένα μικρό δείγμα αυτών των σας το δίνω τώρα.

ΣΩΠΑΣΕ ΚΥΡΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

—————————-

Σώπασε κυρά Δέσποινα, μην κλαίης, μη δακρύζεις

κι ας μη θωρούν τα μάτια σου σαν πρώτα να θρηνούν, 

γιατί πέρασαν οι καιροί κι οι χρόνοι που γνωρίζεις

και πλέον, όσα χάσαμε, δικά μας θα γενούν!

Θα και πάλι Χριστιανήν την Πόλι την ωραία

πώχει Σεντόνι τούρκικο για σάβανο ψυχρό

και θάχει για Χλαμύδα της του Γένους την Σημαία

γαλάζιαν σαν τα κύματα, λευκήν σαν τον αφρό!

Κι οι μιναρέδες θα γενούν Καμπαναριά και πάλι

κι Ανάστασιν θα ψάλουμε με βροντερή λαλιά

και τον Δικέφαλο θα δης σαν στέμμα στο κεφάλι

ν’ απλώνει ταις φτερούγες του, στην πρώτη του φωλιά!!!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

—————–

Πριν δύο χρόνια σε εορταστικές εκδηλώσεις του ΖΩΓΡΑΦΕΙΟΥ της Κωνσταντινούπολης, έγινε …ένας συνωστισμός από συλλόγους και σωματεία από την Ελλάδα. Ήταν κάτι το πρωτόγνωρο!!!στολές-φορεσιές Θρακιώτικες, Μικρασιατικές και …φουστανέλες, γέμισαν την περιοχή και την παρακείμενη πλατεία ΤΑΞΙΜ, όπου τα ξενοδοχεία διαμονής. Λάβαρα σημαίες, ,, εθνικές φωνές, ελληνικοί χοροί και τραγούδια γέμισαν την ατμόσφαιρα…..σαν να ήταν ΤΟΤΕ….ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΑΚΡΙΝΟ …. ΧΘΕΣ!!

Εκεί, πέρα από τον επιβαλλόμενο ιστορικό και θρησκευτικό τουρισμό είδαμε όλα τα ΠΑΛΙΑ.

Κάποιος μας “σφύριξε” για ένα νεότευκτο “μουσείο” αυτό της αλώσεως. Ως ψαγμένοι αποφασίσαμε να το επισκεφτούμε.

Μία εντυπωσιακή κατασκευή-μπαλόνι, με ακριβό εισιτήριο για τα δεδομένα των Τούρκων. Μυρμηγκιές οικογενειών οι επισκέπτες. Στους χώρους παντού “απλωμένα” τα γεγονότα πριν και μετά της Αλώσεως, σε πίνακες κ.α.

Με ασανσέρ ανέβαινες σε ένα ένα τεράστιο θόλο, όπου με ειδικά εφέ οπτικά και φωνητικά. παρουσίαζαν την κατάληψη της Πόλης, από τα μαινόμενα στίφη.

Εκεί οι οικογένειες τόνωναν τον εθνισμό τους, ως απόγονοι εκείνων των κατακτητών. Φύγαμε όλοι με ένα καρφί στην καρδιά και μία θλίψη στα μάτια, αναλογιζόμενοι την γραικύλικη συμπεριφορά των πολλών δικών μας διανοούμενων και κατά καιρούς πολιτικών.

Η τούρκικη νεολαία διαπαιδαγωγείται με όλα τα κλεμμένα δικά μας και τονώνεται στον εθνισμό, , , με διεκδικήσεις πάντα των…δικών μας …πραγμάτων.!!

Εμείς εδώ, με τους “διεθνιστές” του χειρίστου είδους και με “επιστημονική” διαστρέβλωση και “ξαναγράψιμο” της ιστορίας, απεμπολούμε τα πάντα σε ένα “συνωστισμό” ανοησίας

και αμφισβήτησης της γενοκτονίας, “αμειβόμενοι”(???) για την προδοσία με περισσότερα αργύρια απ ‘αυτά του Ιούδα.

ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΡΑΔΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΝ 29η ΜΑΪΟΥ 1453

ΔΕΝ ΑΠΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΙΣΤΟΡΙΚΑ!!

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΙΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ…ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ.

Βασίλης Ναζλής

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This