9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

Νέο δίκτυο αποχέτευσης αποκτά η Νέα Βύσσα

Το έργο θα είναι έτοιμο σε 30 μήνες και θα κοστίσει 5,2 εκατ. ευρώ

Ξεκινούν τις επόμενες ημέρες οι εργασίες κατασκευής των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στη δημοτική κοινότητα της Νέας Βύσσας του δήμου Ορεστιάδας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της ΔΕΥΑΟ, υπογράφηκε η σύμβαση του έργου, μεταξύ του δημάρχου Ορεστιάδας και προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης, Βασίλη Μαυρίδη και του προέδρου της αναδόχου εταιρείας (ΕΡΓΟΜΠΕΤΟΝ), Σπύρου Γαλόπουλου, με τις δύο πλευρές να δηλώνουν αισιοδοξία για την απρόσκοπτη και εντός χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωση της κατασκευής του δικτύου.
Ο προβλεπόμενος από τη μελέτη προϋπολογισμός του έργου ήταν 12,6 εκ. ευρώ, η κατασκευή του, ωστόσο, θα κοστίσει, τελικά 5,2 εκ. ευρώ, καθώς η εταιρεία πρόσφερε έκπτωση άνω του 58%.

Το κύριο μέρος της χρηματοδότησης προέρχεται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Υποδομών Μεταφορών-Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης”, στο οποίο ενέταξε ο δήμος το έργο, με σκοπό την εναρμόνιση του οικισμού της Βύσσας στις ευρωπαϊκές οδηγίες για την επεξεργασία και διάθεση των αστικών λυμάτων.

- Advertisement -

Το δίκτυο θα είναι έτοιμο τον Νοέμβριο του 2022, καθώς το χρονοδιάγραμμα προβλέπει χρόνο παράδοσης τριάντα μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

 “Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο, το οποίο, μετά από πολύχρονη προσπάθεια, έφτασε στο στάδιο της υπογραφής της σύμβασης”, δήλωσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας και πρόεδρος της ΔΕΥΑΟ, Βασίλης Μαυρίδης, τονίζοντας πως “πάντα, σε όλα αυτά τα έργα υποδομών, έχουμε δύο στοχεύσεις: τον απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και τα μέγιστα δυνατά οφέλη σε οικονομικούς-και όχι μόνο-πόρους”. Ο ίδιος σημείωσε ότι “με την κατασκευή του δικτύου στη Νέα Βύσσα, θα δοθεί λύση στα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη διάθεση λυμάτων”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της αναδόχου εταιρείας, Σπύρος Γαλόπουλος, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το έργο θα ολοκληρωθεί με συνέπεια, τόσο στο χρονοδιάγραμμα όσο και στην ποιότητα κατασκευής. “Η εμπερία μας σε έργα αποχέτευσης είναι πολύ μεγάλη, πιστεύω ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στο έργο της Βύσσα”, δήλωσε συγκεκριμένα.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στην υψηλή περιοχή της Άνω Βύσσας, εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης, αντλιοστάσια και καταθλιπτικούς αγωγούς στη χαμηλή περιοχή της Κάτω Βύσσας, κεντρικό αντλιοστάσιο και δίδυμο καταθλιπτικό εξωτερικό αποχετευτικό αγωγό.

Χρυσούλα Σαμουρίδου

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Άσκηση-μήνυμα της 12ης Μεραρχίας

Σε εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος στα σύνορα με Τουρκία...

Λογαριασμοί πληρωμής της ΔΕΗ στα… κουτουρού

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την κακή εξυπηρέτηση καταναλωτών της ΔΕΗ Αλεξανδρούπολης Παράπονα και διαμαρτυρίες...

Ξεκινά νέα γραμμή στο Βόρειο Αιγαίο

Από την Δευτέρα 8 Ιουνίου – Θα συνδέσει την Αλεξ/πολη με Σαμοθράκη-Λήμνο – Τρία δρομολόγια την εβδομάδα

Εθελοντική δράση καθαρισμού

Οργανώνει ο Δήμος Αλεξ/πολης στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας» στα Λουτρά – Δωρεάν μετάβαση με Λεωφορεία του ΚΤΕΛ

Δημιουργία καταδυτικού πάρκου με στρατιωτικό υλικό

Σχεδιάζει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, στα θαλάσσια όρια μεταξύ Ροδόπης και Έβρου – Έχουν ήδη σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα προς...

More Articles Like This