9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

Πολιτιστικές εκδηλώσεις προς αναβολή στον Έβρο λόγω του Κορωνοϊού!!!

Το Φεστιβάλ Νέων στον Άρδα, τα «Ορέστεια» και άλλες μικρότερες εκδηλώσεις κινδυνεύουν να μην πραγματοποιηθούν φέτος το καλοκαίρι

Για το μέλλον του πολιτισμού και των πολιτιστικών εκδηλώσεων μίλησε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ Δημήτρης Βαρσαμακίδης στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ εκφράζοντας την άποψη του πως αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ διαφορετικό σε σχέση με τα προηγούμενα στον τομέα του πολιτισμού. 

Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Βαρσαμακίδης αναφέρθηκε στις δηλώσεις του πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος σε δηλώσεις του είπε ότι είναι αδύνατο να γίνουν συναυλίες και φεστιβάλ και πως θα συνεννοηθεί με την αρμόδια Υπουργό για περαιτέρω αποφάσεις.

Ακόμη συμπλήρωσε πως την Πέμπτη το απόγευμα η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη θα προβεί σε ανακοινώσεις, στις οποίες θα βασιστεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΗΚΕΑΠΟ που έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή. 

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στην μορφή που τις ξέραμε ως τώρα και έδωσε παράδειγμα τα Ορέστεια. 

Ανέφερε πως είναι απίθανο να πραγματοποιηθούν τα Ορέστεια με την μορφή που γινόντουσαν μέχρι τώρα καθώς είναι μία εκδήλωση που κατά κύριο λόγο είναι μουσικοχορευτική και πλέον απαγορεύονται οι επαφές. Έπειτα από την αναφορά αυτών των στοιχείων ανέφερε πως η πιθανότερη μορφή που θα έχουν θα είναι η εκκλησιαστική. 

Σχετικά με το κομμάτι των Ορεστείων πρόσθεσε πως και να δοθούν νέες διαθέσιμες ημερομηνίες για να πραγματοποιηθούν τέτοιες εκδηλώσεις είναι απίθανο να προλάβουν οι αρμόδιοι φορείς και συμμετέχοντες μιας και χρειάζονται δύο με τρεις μήνες προετοιμασίας. 

Βασιζόμενος στα έως τώρα στοιχεία ο κ. Βαρσαμακίδης δήλωσε πως είναι απίθανο να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις με πολλά άτομα. 

Πιο συγκεκριμένα είπε πως αν πιθανώς υπάρξει ανακοίνωση που θα αναφέρεται σε περιορισμό ατόμων τότε είναι αδύνατο να γίνουν μεγάλες εκδηλώσεις καθώς είναι αδύνατο τεθεί περιορισμός προσέλευσης σε φεστιβάλ όπως αυτό του Άρδα. 

Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ σε αυτό το σημείο πρόσθεσε πως είναι δύσκολο να μεταφερθούν τέτοιες εκδηλώσεις για πολλούς λόγους. 

Ένας εξ’ αυτών είναι η πολύμηνη προετοιμασία που χρειάζονται (τέσσερις με πέντε μήνες σύμφωνα με τον ίδιο). 

Ένας ακόμη λόγος είναι πως καμία χώρα στην Ευρώπη δεν έχει ανοίξει τον δρόμο για τέτοιες συναυλίες. Ακόμη ανέφερε πως είναι μεγάλο ρίσκο μία τέτοιου είδους εκδήλωση να μεταφερθεί για μήνες όπως ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος μιας και σύμφωνα με τους ειδικούς το Φθινόπωρο αναμένεται νέο κύμα του κορωνοϊού. 

Σε αυτό το σημείο πρόσθεσε πως ένας από τους προβληματισμούς που υπάρχουν είναι και το κομμάτι των κατασκηνωτών αφού είναι και εκεί δύσκολο να τηρηθούν οι κανόνες της απόστασης δύο μέτρων. Τελειώνοντας την αναφορά του στο κομμάτι του φεστιβάλ του Άρδα, όπως και στις εκδηλώσεις των Ορεστείων ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑΟ είπε πως είναι αδύνατο να οργανωθούν τέτοιες εκδηλώσεις με μόλις έναν ή δύο μήνες διαθέσιμους. 

Στο τέλος της συζήτησης ο κ. Βαρσαμακίδης δήλωσε πως είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν κανονικά και στην μορφή που είχαν μικρότερες εκδηλώσεις που συμμετείχε η ΔΗΚΕΠΑΟ όπως τα πανηγύρια στα χωριά και οι τοπικές γιορτές. 

Οι πιθανότητες αυτές είναι λίγες αφού το μεγαλύτερο μέρος και αυτών των εκδηλώσεων αποτελείται από χορούς, κάτι το οποίο δεν γίνεται να συμβεί την ώρα που εφαρμόζονται μέτρα περιορισμού του συγχρωτισμού.

Σοφιανός Κανταρίδης

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Άσκηση-μήνυμα της 12ης Μεραρχίας

Σε εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος στα σύνορα με Τουρκία...

Λογαριασμοί πληρωμής της ΔΕΗ στα… κουτουρού

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την κακή εξυπηρέτηση καταναλωτών της ΔΕΗ Αλεξανδρούπολης Παράπονα και διαμαρτυρίες...

Ξεκινά νέα γραμμή στο Βόρειο Αιγαίο

Από την Δευτέρα 8 Ιουνίου – Θα συνδέσει την Αλεξ/πολη με Σαμοθράκη-Λήμνο – Τρία δρομολόγια την εβδομάδα

Εθελοντική δράση καθαρισμού

Οργανώνει ο Δήμος Αλεξ/πολης στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας» στα Λουτρά – Δωρεάν μετάβαση με Λεωφορεία του ΚΤΕΛ

Δημιουργία καταδυτικού πάρκου με στρατιωτικό υλικό

Σχεδιάζει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, στα θαλάσσια όρια μεταξύ Ροδόπης και Έβρου – Έχουν ήδη σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα προς...

More Articles Like This