9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Προώθηση θεμάτων του ΟΣΕ που αφορούν τον Έβρο

α) Για την Σιδ/κη Γέφυρα Πυθίου β) για συντηρήσεις Σταθμών Διδ/χου, Πυθίου, Αλεξ/πολης γ) για την ηλεκτροδότηση γραμμής Αλεξ/πολης-Ορμενίου και δ) για προαστιακό Σιδηρόδρομο Έβρου

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (26-05-2020), συνάντηση του Βουλευτή Έβρου κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Κωνσταντίνο Σπηλιόπουλο, παρουσία και των αρμοδίων Υπηρεσιακών Στελεχών Χρύσας Νομικού και Βασίλη Διαμαντάκη , για ενημέρωση, συζήτηση και προώθηση θεμάτων του ΟΣΕ που αφορούν την περιοχή του Νομού Έβρου. 

Συγκεκριμένα: 

Για την Σιδηροδρομική Γέφυρα Πυθίου-Τουρκίας. 

- Advertisement -

Υπήρξε η ενημέρωση ότι έχουν δρομολογηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας οι διαδικασίες για την συντήρηση της Γέφυρας ( Αμμοβολή, Βαφή, Ράμπες, Προστασία Βάθρων κλπ). 

Λόγω της ιδιαιτερότητας του θέματος, θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε οι εργασίες να γίνουν εντός του 2020. 

Για το Νεώτερο Μνημείο- Κτίριο Επιβατών του Σ.Σ Πυθίου 

Ο ΟΣΕ δεσμεύτηκε για την ολοκλήρωση της υπάρχουσας προμελέτης εντός του έτους, και στη συνέχεια την υποβολή πλήρους φακέλου στην Περιφέρεια ΑΜΘ για ένταξη του έργου στο τρέχον ΕΣΠΑ όπου υπάρχουν αδιάθετα κονδύλια. 

Στο ίδιο έργο μπορούν να ενταχθούν και οι παρόμοιοι Σταθμοί Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης. 

Για την Βελτίωση Χάραξης και Ηλεκτροκίνηση της Γραμμής Αλεξανδρούπολης- Ορμενίου 

Υπήρξε η ενημέρωση ότι συντάσσεται η σχετική αναγνωριστική μελέτη (από την ΕΡΓΟΣΕ), η οποία εξετάζει και το ενδεχόμενο διπλασιασμού της γραμμής. 

Από την πλευρά του Βουλευτή αλλά και των Στελεχών του ΟΣΕ εκφράστηκε η άποψη ότι πρέπει να ζητηθεί από την ΕΡΓΟΣΕ η παραμονή στο αρχικό σενάριο δηλ. Βελτίωση και Ηλεκτροκίνηση της Υπάρχουσας μονής γραμμής και στη συνέχεια σε δεύτερη φάση η πιθανή κατασκευή δεύτερης γραμμής. Αυτό για να αποφευχθούν οι χρονικές καθυστερήσεις λόγω νέων απαλλοτριώσεων. (Για το θέμα θα επιδιωχθεί να γίνει ειδική συνάντηση με την Διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ ). 

Προαστιακός Σιδηρόδρομος Έβρου. 

Εφ όσον ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση της Γραμμής, είναι εφικτή η πραγματοποίηση δρομολογίων Προαστιακού αφού αυτά θα είναι ανταγωνιστικά σε χρόνο καθώς και κατά πολύ οικονομικότερα του αυτοκινήτου. 

Για να ξεπεραστεί το θέμα της βιωσιμότητας αυτά θα πρέπει να ενταχθούν στις επιδοτούμενες από το Δημόσιο Άγονες Γραμμές. 

Διεθνή Τουριστικά Σιδηροδρομικά Δρομολόγια. 

Συζητήθηκε η διερεύνηση της δυνατότητας ένταξης του Τμήματος Πυθίου-Ορμενίου σε διεθνή Τουριστικά Δρομολόγια όπως αυτό που προγραμματίζεται μεταξύ Μπακού και Βιέννης. 

Προτείνεται δηλαδή η τροποποίηση του Τμήματος της Διαδρομής του Τουριστικού Τραίνου από Κων/πολη-Μακρά Γέφυρα- Ανδριανούπολη-Σβίλενκραντ σε: Μπακού – Κων/πολη- Μακρά Γέφυρα- Πύθιο- Ορμένιο- Σβίλενκραντ -Βιέννη. 

Για το θέμα απαιτείται ενημέρωση και συνέργεια και του Υπουργείου Εξωτερικών.

sidirodromikanea.blogspot.com

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This