9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2020

Πώς… εννοούν τον «πατριωτισμό» οι Έλληνες Βουλευτές;

Αντί να καθίσουν οι Πολιτικοί μας σε ένα τραπέζι για να βρουν λύσεις ωφέλιμες για την Πατρίδα, εκδίδονται σε δολιοφθορές για να ρίξουν την Κυβέρνηση, αδιαφορώντας για το μέλλον της Ελλάδος

-Είναι απορίας άξιον, πώς είναι δυνατόν οι βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, υπό την προϋπόθεση ότι, είναι όλοι των πατριώτες, που δεν πρέπει ν’ αμφισβητούνται, καθ’ όσον είναι εκλεγμένοι του ελληνικού λαού, να έχουν τα κόμματά των, τόση αγεφύρωτη ιδέα και πράξη περί πατριωτισμού.

-Ο Ελληνικός Λαός εκλέγει τους εκπροσώπους του ώστε με την συνεργασία μεταξύ των (Συμπολίτευση-Αντιπολίτευση), να διοικήσουν σωστά και με εφαρμογή των Νόμων την ιστορική αυτή πατρίδα μας.

-Εδώ με λύπη μου το επισημαίνω, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και δεν ξέρω αν είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που συμβαίνει αυτό. Δηλαδή, δεν έχει σημασία ποιο κόμμα ή κόμματα είναι στην εξουσία, αλλά την επομένη των εκλογών, σύσσωμη η αντιπολίτευση αρχίζει την τακτική της δολιοφθοράς της Κυβερνήσεως, έστω και εάν διαφέρουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ιδεολογικά  παρασάγγες μεταξύ των και γνωρίζουμε όλοι τα δεινά που υπέστη ο τόπος αυτός από αυτήν την συμπεριφορά. Μοναδικός σκοπός της αντιπολίτευσης, όχι μόνο σήμερα αλλά πάντα ήταν και είναι πώς ν’ αποτύχει η Δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση, αδιαφορώντας ότι μια τέτοια συμπεριφορά πόσο κακό κάνει, στην ελληνικό λαό, την Πατρίδα μας και το μέλλον της…

- Advertisement -

-Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές της Πατρίδος μας, απαιτείται να καθίσουν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες μας, στο ίδιο τραπέζι, για να δώσουν τις όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνες λύσεις για τους Έλληνες και για το μέλλον της Πατρίδος μας. Αυτή την απλή σκέψη, που είναι και επιθυμία όλων των σκεπτόμενων Ελλήνων, έχοντας λόγω πάθους κλειστά τα μάτια της λογικής σκέψης, δεν εννοούν να την καταλάβουν τα κόμματα. Φαίνεται το κάθε κόμμα έχει την δική του ερμηνεία περί «Πατριωτισμού».

-Aυτό φαίνεται από τις ακατονόμαστες εκδικητικές εκφράσεις δύο πολιτικών της αντιπολίτευσης προς την παρούσα Κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί σ’ όλα τα μέτωπα των προβλημάτων και τα αντιμετωπίζει, κατά γενική ομολογία, κατά τον καλύτερο δυνατό  τρόπο. Σήμερα διερωτάται ο σκεπτόμενος Έλλην πολίτης, αυτοί οι Πολιτικοί, με τις δηλώσεις αυτές ποίο πατριωτισμό υπηρετούν;

-Η Αξιότιμος κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, πρόσφατα μίλησε μεταξύ άλλων και σε φρουρούς των Συνόρων μας, κατά την ομιλία της, με έκπληξη, ακούσαμε για «Νέο Πατριωτισμό». Ίσως το νόημα του χαρακτηρισμού αυτού, δεν έγινε κατανοητό από μας, διότι απ’ ότι γνωρίζω ο Πατριωτισμός είναι ένας.

-Επειδή προσωπικά πιστεύω ότι, ο Πατριωτισμός είναι ένας και δεν διαφέρει από πολιτικό κόμμα σε κόμμα ή από εποχή σε εποχή, θα προσπαθήσω να αναφερθώ στο θέμα αυτό, διότι θεωρώ πολύ επικίνδυνο για την πατρίδα μας, αυτές τις διαφοροποιήσεις μεταξύ των κομμάτων, σε ότι αφορά τον Πατριωτισμό. Ας έλθουμε στις επισημάνσεις:

– ΠΡΩΤΟΝ: Ο Πατριωτισμός είναι ενωτικός και υψηλής ηθικής ενατένισης Ιδεολογία. Είναι ανιδιοτελής και κινείται πέραν από τα όρια κάθε ωφελιμιστικής φιλοσοφίας. Αυτός εμφυτεύεται στην εκάστοτε νέα γενιά μέσω της οικογένειας και της παιδείας της Πατρίδος. Κείται πέραν παντός συνδικαλισμού, κομματισμού και πολιτικής θεωρίας. Ο Πατριωτισμός είναι μια διαχρονικά άφθαρτη υποχρέωση του πολίτη, ν’ αγαπά και να θυσιάζεται για την Πατρίδα του. Σήμερα φθάσανε μερικοί, με τον διαφοροποιημένο πατριωτισμό τους  ώστε, μην τους πεις λέξει που ν’ αρχίζει από ΕΛΛΑΣ, ΕΘΝΟΣ, ΠΑΤΡΙΔΑ, αλλοίμονο σου. Κατόρθωσαν αυτοί οι ολίγοι να στείλουν στην Ευρώπη το προφίλ μας, ως μία χώρα, με αιμοσταγείς εθνικιστές και χουντικούς. Με αυτόν λοιπόν τον νοητικό ψεκασμό, εδώ και χρόνια, σχεδόν μετά την μεταπολίτευση, έκαναν μεγάλο κακό στην Πατρίδα μας. Δεν αναφέρομαι βέβαια στις ασχήμιες των ανεύθυνων κουκουλοφόρων, οι οποίοι είναι όπως ξέρετε δυστυχώς και αυτοί θύματα, του διεφθαρμένου αυτού πολιτικού συστήματος.

-ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η έννοια της Πατρίδος είναι ένας γενικός χώρος στον οποίο κατοικούν, άνθρωποι, συνηθέστατα κοινής καταγωγής, γλώσσης και θρησκείας, αλλά υποχρεωτικής κοινής Ιστορίας, κοινών ηθών και εθίμων και κοινό Πολιτισμό. Την ιδέα της Πατρίδος παριστάνει στην αισθητική της μορφή η ΣΗΜΑΙΑ, η οποία δια τον λόγο αυτό λέγεται και «Εθνικό Σύμβολο». Γίναμε όλοι, τα τελευταία χρόνια μάρτυρες παρακολουθώντας στις τηλεοράσεις, ποια τα δεινά που υπέστη και το Εθνικό μας Σύμβολο, από τις Κομματικές διαμάχες των πεζοδρομίων και με ποίους χαρακτηρισμούς μειωτικούς,  έκαιαν το σύμβολο της Πατρίδος μας, με εικόνα πανελλήνιας εμβέλειας. Ουδείς των υπευθύνων ανησύχησε τότε, πήρε μέτρα, τιμώρησε ή είπε κάτι. Την ώρα που η Αμερική υποχρεώνει, έναν παγκόσμιο πρωταθλητή και χρυσό Ολυμπιονίκη τον Μόρις Γκριν, να ζητά συγνώμη από όλο το αμερικανικό Έθνος, επειδή χαμογέλασε, χωρίς σεβασμό την ώρα του Εθνικού Ύμνου, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.

– ΤΡΙΤΟΝ: Λέει ο Κομφούκιος, ο Άριστος Ηγέτης είναι αυτός που μπορεί να πραγματώσει τις πέντε αρετές:

– Σεβαστικός: δεν ταπεινώνεσαι ποτέ

– Γενναιόδωρος: Κερδίζεις το πλήθος

– Έξυπνος: Μπορεί να πετύχεις πολλά

– Ευσπλαχνικός: Αρκεί αυτό για να έχει τον λαό μαζί του.

– Ειλικρινής: Σ’ εμπιστεύονται οι άνθρωποι. 

-ΗΓΕΤΗΣ: Το κύριο προνόμιο του Ηγέτη είναι· Να ζωντανεύει ελπίδα στις ψυχές των ανθρώπων. Μόνο από εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, ν’ ανθίζει χαμόγελο, να βουρκώνουν μάτια, να γεννιέται στη θέα του αυθόρμητα στο πλήθος γιορτή.

-Επίσης ο Ηρόδοτος αναφέρει στα «Ιστορικά» του, ότι η Δημοκρατία είναι το δυσκολότερο Πολίτευμα, για την εφαρμογή της οποίας απαιτείται, ένα υψηλό επίπεδο πολιτών, το οποίο σέβεται και τηρεί τον νόμο, άλλως η διαφθορά θα εισχωρήσει στο Κράτος και τότε το κράτος ουσιαστικά διαλύεται.

-Λέει ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ: “Δύο πράγματα πρέπει να διακρίνουν τον τίμιο πολίτη, το ένα είναι όταν βρίσκεται στην εξουσία, να διατηρεί την δόξα και την υπεροχή της πατρίδος του, το άλλο είναι ότι, ανά πάσα στιγμή, σε οιανδήποτε πράξη της ζωής του, να φροντίζει για το καλό της πατρίδος του” (ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, Δημηγορία περί Στεφάνου).

-Σήμερα μία ενδόμυχη πίστη μας κάνει να ελπίζουμε ότι, η νέα γενιά των πολιτικών μας, είναι εις θέση να ενώσει τους Έλληνες, με φάρο την αγάπη προς την Πατρίδα και τότε όλοι μαζί θ’ απαλλάξουμε την Πατρίδα μας, από τα πολλά προβλήματα τις, για να κάνουμε το δένδρο του γένους μας, να παραμείνει επί τέλους παντοτινά αειθαλές.

Ιωάννης Ασλανίδης

Επίτιμος Δκτης της Σ. Σ. Ε.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Φυσικό μεταλλικό νερό “ΣΕΛΙ”: Νέες Διεθνείς Χρυσές Διακρίσεις για την άριστη ποιότητα και απαράμιλλη γεύση του

Απευθείας από πηγή φυσικής ροής, κάθε σταγόνα του φυσικού μεταλλικού νερού ΣΕΛΙ αναβλύζει κρυστάλλινα καθαρή καισυνεχίζει να...

Τα δέκα (10) μέτρα – αντίμετρα της Ελλάδος για την Αγία Σοφία

Πώς μπορεί να αντιδράσει η Ελλάδα στην Άγκυρα – Από λουκέτο στην ZIRAATBANK μέχρι κλείσιμο του Μεθοριακού Σταθμού των Κήπων στον Έβρο

Απαιτούν τα κεφάλια των οκτώ στρατιωτικών

Που είχαν έλθει στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο και είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

Όχι σε διακομματική χωρίς τους Θρακιώτες

Χαιρετίζουμε την Απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – Όμως στην Επιτροπή πρέπει απαραιτήτως να μετέχουν οι Θεσμικοί Φορείς της Θράκης – Όχι...

Άμεση πρέπει να είναι η έκδοση της «ΚΥΑ» για το 12%

Οι καιροί επιβάλλουν ταχύτητα – Η όποια καθυστέρηση επιβραδύνει τις προσπάθειες Ανάπτυξης της Θράκης – Να επαναφερθεί το μέτρο επιδότησης του εργασιακού...

More Articles Like This