9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 6 Ιουνίου, 2020

Στη Βουλή το θέμα των απλήρωτων-ανασφάλιστων υπαλλήλων επί Λαμπάκη

Ερώτηση κατέθεσε ο Πρόεδρος της «Ελληνικής Λύσης» κ. Κυριάκος Βελόπουλος – Γιατί αδιαφόρησαν οι Εισαγγελείς Αλεξ/πολης;

Στη Βουλή έφτασε το θέμα των ανασφάλιστων και απλήρωτων υπαλλήλων του δήμου Αλεξανδρούπολης επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής του κ. Βαγγέλη Λαμπάκη, με ερώτηση που κατατέθηκε από τον Πρόεδρο του κόμματος “Ελληνική Λύση”, κ. Κυριάκο Βελόπουλο.

Μάλιστα, η ερώτηση απευθύνεται όχι μόνο στον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, αλλά και σε αυτόν της Δικαιοσύνης κ. Κώστα Τσιάρα, αφού προφανώς ο κ.Βελόπουλος θεωρεί ότι θα έπρεπε να είχε παρέμβει αυτεπάγγελτα η Δικαιοσύνη και συγκεκριμένα οι Εισαγγελείς στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης, μετά τα συνεχή δημοσιεύματα που υπήρξαν. 

Ανάμεσά τους, και αυτά του Evros-news.gr που ανέδειξαν το σκάνδαλο.

- Advertisement -

Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα, το γεγονός ότι το κόμμα της “Ελληνικής Λύσης” έφερε το θέμα στην Βουλή μέσω του Προέδρου του, δείχνει ότι είναι πολύ σοβαρό και φυσικά είναι εκτεθειμένος τόσο ο πρώην δήμαρχος κ.Λαμπάκης, όσο και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ.Χρήστος Ζιώγας.

* * * 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Θεσσαλονίκη, 19/05/2020

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

Προς: Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

Τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης

ΘΕΜΑ: «Απλήρωτοι Δημοτικοί Υπάλληλοι Δήμου Αλεξανδρούπολης»

Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,

Όπως μας ενημερώνουν δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης, η νυν Δημοτική Αρχή του Δήμου της πόλης καταγγέλλει ότι, εργαζόμενοι από την περιοχή της οδού Άβαντος (48 με 50), οι οποίοι εργάζονταν στην καθαριότητα του Δήμου, όχι μόνο έμεναν απλήρωτοι επί 2 έτη, αλλά δεν είχαν ούτε συμβάσεις εργασίας, ούτε ασφάλιση και ούτε φαινόταν πουθενά η εργασία που προσέφεραν, προκειμένου να πληρώνονται. Τα στοιχεία αυτά αφορούν στην πρώην Δημοτική Αρχή και την Αντιδημαρχεία  καθαριότητας. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε με αφορμή την πτώση ενός εργαζομένου από απορριμματοφόρο.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Σε ποιες  ενέργειες  προτίθεστε  να  προβείτε,  προκειμένου  να  αποκαταστήσετε το  αίσθημα  περί δικαίου του κόσμου και  να αποκατασταθεί η έννομη τάξη, στην περίπτωση των  ως  άνω εργαζομένων, αφού, οι εν λόγω, ούτε ασφαλιστική κάλυψη είχαν, έναντι παρασχεθείσας εργασίας στον  ως  άνω  Δήμο,  επί  2ετία,  ούτε  έλαβαν  δεδουλευμένα,  ούτε διερευνήθηκε το ενδεχόμενο τυχόν αξιόποινων πράξεων  ή παραλείψεων των εργοδοτών τους εις  βάρος  τους,  οι  οποίες επισύρουν ποινές;

Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Άσκηση-μήνυμα της 12ης Μεραρχίας

Σε εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος στα σύνορα με Τουρκία...

Λογαριασμοί πληρωμής της ΔΕΗ στα… κουτουρού

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για την κακή εξυπηρέτηση καταναλωτών της ΔΕΗ Αλεξανδρούπολης Παράπονα και διαμαρτυρίες...

Ξεκινά νέα γραμμή στο Βόρειο Αιγαίο

Από την Δευτέρα 8 Ιουνίου – Θα συνδέσει την Αλεξ/πολη με Σαμοθράκη-Λήμνο – Τρία δρομολόγια την εβδομάδα

Εθελοντική δράση καθαρισμού

Οργανώνει ο Δήμος Αλεξ/πολης στην περιοχή «Προφήτης Ηλίας» στα Λουτρά – Δωρεάν μετάβαση με Λεωφορεία του ΚΤΕΛ

Δημιουργία καταδυτικού πάρκου με στρατιωτικό υλικό

Σχεδιάζει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, στα θαλάσσια όρια μεταξύ Ροδόπης και Έβρου – Έχουν ήδη σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα προς...

More Articles Like This