9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Χάσαμε την πίστη στον… εαυτό μας!!!

Η Ελλάδα έμεινε χωρίς οράματα, ενώ η Τουρκία προχωρεί ανεμπόδιστη σε όλα τα μέτωπα – Οι επικλήσεις στο Διεθνές Δίκαιο, δεν μας σώζουν – Χρειάζεται αυτοσεβασμός και Ενότητα των Ελλήνων

Ένα από τα μεγαλύτερα σύγχρονα ενεργειακά , φιλικά στο περιβάλλον Νοσοκομεία  στον Κόσμο, το  Başakşehir uraam & Sakura City, ως αποτέλεσμα  ΣΔΙΤ ( Σύμπραξης Δημοσίου  & Ιδιωτικού  Τομέα ) με την Ιαπωνία,  εγκαινίασε προxθές ο Πρόεδρος Erdoğan.

Στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό της Ιαπωνίας  Shinzo Abe, που ήταν σε τηλεδιάσκεψη λόγω sars cov 2, υπενθύμισε τις βαθιές σχέσεις φιλίας μεταξύ  των δύο χωρών και τα μεγάλα  έργα που έκανε και κάνει η Ιαπωνία στην Τουρκία (Marmaray, γέφυρα Osman Gazi κ.ά ).

Το Νοσοκομείο προσβλέπει  στον παγκόσμιο  Ιατρικό “τουρισμό ” με επισκέψεις  ασθενών απ’ όλο τον κόσμο για θεραπείες και χειρουργεία  (μέχρι πλαστικής cosmetic). Το κτίσμα είναι ενός εκατομμυρίου 21 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, χτισμένο σε οικόπεδο 789 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων. Έχει  456 κρεβάτια ΜΕΘ, 2682 κρεβάτια, 725 πολυκλινικά δωμάτια ασθενών και 90 χειρουργεία. Θα  δέχεται καθημερινά  35.000  εξωτερικούς ασθενείς με άμεσο προγραμματισμό 500 χειρουργικών  επεμβάσεων την ημέρα στις 90 αιθ. χειρουργείων (κυλιόμενες επεμβάσεις  σε rotation).

- Advertisement -

Βρίσκεται κοντά  στο τεράστιο  νέο αεροδρόμιο  της Κωνσταντινούπολης, ενώ κλείνοντας  την ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν υπενθύμισε  πως η χώρα  του έχει στείλει ιατρικά  προϊόντα για τον sars cov 2,  σε περισσότερες από 80 χώρες και συνεχίζει να στέλνει, επειδή αυτό ” είναι το ανθρωπιστικό μας καθήκον συνείδησης. Είμαστε περήφανοι που το κάνουμε” ( sic) είπε. 

* Κατά τα  λοιπά  , στην Ελλάδα, η Τουρκία  πτωχεύει ( ας την στηρίζουν όλες  οι χώρες, όπως έχει μαλλιάσει η γλώσσα  μου τόσα χρόνια  να λέω ), τάχα  είναι  απομονωμένη , στριμωγμένη ( και ας μην της έχει επιβληθεί  κανένα μέτρο τύπου CAATSA  λόγω S400 , ενώ φαίνεται να ξεπαγώνουν  θέματα F35 , patriot όπως ομοίως  σας έλεγα από πέρσι  ) , τάχα χάνει  σε όλα τα επίπεδα  ( και ας παγίωσε de facto  τις ενέργειές της  σε  Λιβύη, θαλάσσια συμφωνία, Συρία, Κυπριακή ΑΟΖ , Αιγαίο με αμφισβητήσεις  νησιών και υπερπτήσεις, αμφισβήτηση συνόρων στον Έβρο και εργαλειοποίηση του προσφυγο-μεταναστευτικού ) .

Στην Ελλάδα κάνει  ιδιωτικές business, ενώ υπεισέρχεται  ως υπεργολάβος και σε δημόσια  έργα.  Ευρωπαϊκές εταιρείες  Τουρκικών συμφερόντων  ετοιμάζονται να  πλειοδοτήσουν για την χρήση / εκμετάλλευση των υδατοδρομίων στα νησιά μας και άλλα πολλά.

Η χώρα μας , που μέσω  bullying  που της ασκεί η Τουρκία  ,  έχει  αποκτήσει  εδώ και πολλα χρόνια φοβικά  σύνδρομα , αντί  για αποτροπή  ( οπως επιτυχώς  έγινε στον Έβρο  Φεβ. ’20 ) και εκμετάλλευση  των χαρτών Natura της Ευρώπης  που επεκτείνουν  νόμιμα την θαλάσσια  προστασία του Αιγαίου  από την Ελλάδα ( GR ) πέραν των θαλάσσιων  συνόρων μας, στις λεγόμενες ” γκρίζες ζώνες”,  προτιμά να υφίσταται  μια  πολυετή πολιορκία  που μας  εξαντλεί ( πάγια  οθωμανική  ιστορική στρατηγική  ) και τελειώνει  με οδυνηρό συμβιβασμό  που στην Ελλάδα  διαχρονικά παρουσιάζουμε  ως περήφανο και “κερδοφόρο “.

Ξεχνούν όμως οι θιασώτες αυτής της λογικής, πως εάν δώσεις  ένα  στη Γείτονα, αμέσως  θα ζητήσει δύο και τρία , άνευ  ορίου.

Όσοι πιστεύουν  πως η Τουρκία  θα μας κάνει ένοπλο  πόλεμο  , κάνουν λάθος  ( άλλο θέμα τα θερμά επεισόδια  ή ακόμα και η προσπάθεια  κατάληψης  βραχονησίδας τύπου Ίμια) φοβίζοντας την κοινή γνώμη για να δεχτεί  τον όποιο  οδυνηρό  συμβιβασμό που δεν θα έχει τέλος. Η Τουρκία παίρνει σε βάθος χρόνου,   με υπομονή  και πολιορκητική επιμονή , άνευ  σφαιρών, αυτά  που θέλει με τους προπεριγραφέντες τρόπους . Μια τεχνική που περιγράφει  και ο Λέων Τολστόϊ στο έργο ” Πόλεμος  & Ειρήνη”.

Ο ένοπλος πόλεμος  με τη ” σύμμαχο”  στο ΝΑΤΟ Ελλάδα,   της είναι μη αναγκαίος.  Ούτε έχει σκοπό  να δυσαρεστήσει  τις ΗΠΑ διαλύοντας  το ΝΑΤΟ , αν συγκρουστούν   μεταξύ τους δύο  ” σύμμαχες χώρες”.

Η Τουρκία επιθυμεί το 2023 να είναι ο ρυθμιστής της Ανατολικής  Μεσογείου ( 100 χρόνια  από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας  : 29.10.1923 ). Το 2053,  δηλ 600 χρόνια από την Άλωση  θέλει να είναι G10 ( ήδη είναι στους G20 ) και το 2071 ( 1000 χρόνια από τη μάχη του Μάτζικερτ το 1071) , θέλει να είναι στους 2-3  παγκόσμιους ρυθμιστές  του μέλλοντος  της ανθρωπότητας  !

Με ορόσημο την ιστορία  της πορεύεται  στο μέλλον. Εμείς  απαξιώνουμε την ιστορία  μας, δεν έχουμε  ορόσημα και οράματα  . Ακόμα και το  1821- 2021 ήδη δημιούργησε  βαθιά  διχόνοια .

Δεν έχουμε ομόνοια  και περιμένουμε  πάντοτε με αόριστες επικλήσεις  του δικαίου και την καλή προαίρεση τρίτων συμμάχων μας  ( που όμως είναι και σύμμαχοι της Τουρκίας με τεράστια συμφέροντα  εκεί  )  να λυθούν τα προβλήματα  μας χωρίς  ατομική δυναμική,  αυτεξούσιο, αποτροπή  και αυτοσεβασμό  ( σιχαινόμαστε  ο ένας τον άλλον) .

Ο μόνος τρόπος  για να μην υλοποιηθούν  τα εις βάρος  μας δρομολογημένα σχέδια της Γείτονος , είναι  η ενότητα  , η ομόνοια και ο αυτοσεβασμός  , η πίστη στον εαυτό μας . Είμαστε  μόνοι, με συγκυριακές  συμμαχίες  και ξεχνάμε πως τα κράτη  δεν έχουν  σταθερές φιλίες  , αλλά σταθερά  συμφέροντα  ( Palmerston άγγλος  ΥπΕξ και πρωθυπουργός  ).

Η Τουρκία  πάντοτε  σέβεται τον αντίπαλο  που πρωτίστως σέβεται  τον εαυτό του και τότε  δεν τον αγγίζει ( θεωρία  μη μου άπτου ) , ειδάλλως, αν αισθάνεται  πως ο αντίπαλος  είναι σε διχόνοια  , επικαλούμενος τρίτους και αόριστες  ηθικονομικες έννοιες για να την αποτρέψει , το εκλαμβάνει ως αδυναμία  , λειτουργεί  ως καταπατητής  του αστικού δικαίου  , διαταράσσει κατοχή  και νομή διεκδικώντας  κυριότητα σε βάθος χρόνου  ( ας μην ισχύει η χρησικτησία στο διεθνές  δίκαιο )  και παγιώνει de facto  καταστάσεις που στο μέλλον  θα τις αποκτήσει  και de jure ενώπιον  διεθνών οργάνων  ή με την συναίνεση  – ανοχή της διεθνούς  κοινότητας και της  θιγόμενης χώρας  ( λέγε συμβιβασμός  ) , όπως παλαιότερα  απέσπασε την Αλεξανδρέττα από τη Συρία με τη συναίνεση  των ” συμμάχων” μας  Γάλλων.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΑΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δρ. Παντείου – Οθωμανολόγος , Δικηγόρος

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This