9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2020

Όχι άλλες υποχωρήσεις

Εκτός των άλλων, απαξιωνόμαστε και στα μάτια των Συμμάχων μας

«Ατυχήματα» έχουν συμβεί και στο παρελθόν, σε περιόδους εντάσεως με την Τουρκία. 

Υπήρξαν και κάποια με νεκρούς. Αυτά μπορεί να μην τα θυμάται η ακόμη και να μην τα γνωρίζει ό μέσος πολίτης, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης όμως τα γνωρίζει. Και να δεν τα γνωρίζει ας εγκαλέσει τους αρμοδίους επιτελείς που τον έχουν αφήσει στο σκότος της άγνοιας. Δεν δικαιολογείται λοιπόν να ομιλεί από τηλεοράσεως για «κίνδυνο ατυχήματος». 

Προδίδει μίαν αδικαιολόγητη φοβικότητα έτσι.

- Advertisement -

Αν ανατρέξει στα γεγονότα, θα διαπιστώσει ότι οποτεδήποτε σημειώθηκε «ατύχημα» η Τουρκία αμέσως «μαζεύτηκε». Η Άγκυρα δεν επιδιώκει κλιμακώσεις. Θέλει να προκαλεί και να παρενοχλεί με στόχο να μας δημιουργήσει φόβο και να μάς υποχρεώσει σε υποχωρητική στάση. 

Και εμείς δυστυχώς, αυτό ακριβώς κάνουμε. Και το λέμε κιόλας από επίσημα χείλη. Και έτσι η Άγκυρα όχι μόνον κάνει την δουλειά της, επιχαίρει κιόλας για την στάση μας. 

Συνεχίζει λοιπόν στο ίδιο μοτίβο. Και γιατί όχι; Μέχρι στιγμής βγαίνει κερδισμένη.

Υπάρχει όμως κάτι χειρότερο από του να επιχαίρει Τουρκία εις βάρος μας. Και αυτό είναι το να απαξιωνόμαστε στα μάτια των συμμάχων μας, επιδεικνύοντας υποχωρητικότητα, την οποία αρκετοί ταυτίζουν με αναξιοπρέπεια. Πάλι ο υπουργός Εθνικής Αμύνης αναφέρθηκε στα διαβήματα που γίνονται από την χώρα μας προς το ΝΑΤΟ. 

Και πάλι κάποιοι θα έπρεπε να τον έχουν ενημερώσει ότι η παγία στάση του ΝΑΤΟ είναι αυτή των «ίσων αποστάσεων» έναντι δύο συμμαχικών χωρών. 

Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Το ΝΑΤΟ δεν είναι διεθνές δικαιοδοτικό όργανο. Είναι συμμαχία. 

Αυτό που το ενδιαφέρει είναι η διατήρηση της συνοχής του. 

Και όσο αρκούμεθα σε διαβήματα δεν ανησυχεί. Θα ανησυχήσει και ίσως παρέμβει μόνον εάν φοβηθεί ότι θα προχωρήσουμε σέ πραγματική αντίδραση, κλιμακώνοντας την κατάσταση. 

Τότε θα ανησυχήσει για το ρήγμα που δημιουργείται στους κόλπους του και θα έλθει να κατευνάσει εμάς, αντί να μας συμβουλεύει να ακολουθούμε εμείς τακτική κατευνασμού. 

«Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν όροι καλής γειτονίας» διαπιστώνει ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Σωστά. Δεν είναι καθόλου σωστό όμως η χώρα μας να περιμένει «καλή τη πίστη μία καλύτερη συμπεριφορά» από την Τουρκία, όπως είπε εν συνεχεία.

Για την Άγκυρα η επίδειξη «καλής πίστεως» είναι απλώς πρόσκληση να συνεχίσει τις επιθετικές ενέργειές της.

-Ε-

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Φυσικό μεταλλικό νερό “ΣΕΛΙ”: Νέες Διεθνείς Χρυσές Διακρίσεις για την άριστη ποιότητα και απαράμιλλη γεύση του

Απευθείας από πηγή φυσικής ροής, κάθε σταγόνα του φυσικού μεταλλικού νερού ΣΕΛΙ αναβλύζει κρυστάλλινα καθαρή καισυνεχίζει να...

Τα δέκα (10) μέτρα – αντίμετρα της Ελλάδος για την Αγία Σοφία

Πώς μπορεί να αντιδράσει η Ελλάδα στην Άγκυρα – Από λουκέτο στην ZIRAATBANK μέχρι κλείσιμο του Μεθοριακού Σταθμού των Κήπων στον Έβρο

Απαιτούν τα κεφάλια των οκτώ στρατιωτικών

Που είχαν έλθει στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο και είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

Όχι σε διακομματική χωρίς τους Θρακιώτες

Χαιρετίζουμε την Απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – Όμως στην Επιτροπή πρέπει απαραιτήτως να μετέχουν οι Θεσμικοί Φορείς της Θράκης – Όχι...

Άμεση πρέπει να είναι η έκδοση της «ΚΥΑ» για το 12%

Οι καιροί επιβάλλουν ταχύτητα – Η όποια καθυστέρηση επιβραδύνει τις προσπάθειες Ανάπτυξης της Θράκης – Να επαναφερθεί το μέτρο επιδότησης του εργασιακού...

More Articles Like This