9.4 C
Alexandroupoli
Friday, March 29, 2024

Ανεξέλεγκτοι δρουν οι Ψευτομουφτήδες της Άγκυρας στην Θράκη

Είναι πολύ δύσκολο πλέον να αποδυναμωθεί το δίκτυο επιρροής που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα

Το παράλληλο δίκτυο ψευτομουφτήδων στην Τουρκία έχει αφεθεί να δρα ανεξέλεγκτο και έχει πλέον ισχυρή παρουσία σε κάθε χωριό και πόλη της Θράκης, με μουσουλμανική παρουσία. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθεί την πολιτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αποδυνάμωσε τις επίσημες μουφτείες της Θράκης, που ελέγχονται από το ελληνικό κράτος και ενδυνάμωσε τις παράλληλες δομές της Άγκυρας, οι οποίες προσπαθούν να «τουρκοποιήσουν» την μουσουλμανική μειονότητα ώστε μελλοντικά να θέσουν ζήτημα αυτονομίας. 

Τον Απρίλιο του 2010 η Άγκυρα είχε θέσει με απόλυτη σαφήνεια σε ένα τετρασέλιδο non-paperτις διεκδικήσεις της στη Θράκη σε επίπεδο εκπαίδευσης, εθνοτικής ταυτότητας, μουφτήδων, βακουφίων, αλλά και των μουσουλμάνων σε Ρόδο και Κω (τους οποίους θα ήθελε να αναγνωριστούν ως μειονότητα), κάτι που είχε οδηγήσει τους αναλυτές διεθνών σχέσεων να μιλούν για την ανάγκη μιας νέας ηγεσίας στις θρησκευτικές μειονότητες της Ελληνικής Θράκης.

- Advertisement -

Τον Απρίλιο του 2019 ο προπαγανδιστικός βραχίονας του νεοθωμανικού ερντογανικού πολιτικού ισλάμ ανέπτυξε εφ’όλης της ύλης τις μονομερείς τουρκικές διεκδικήσεις στην Θράκη, έναν μήνα μετά την Μάχη του Έβρου. 

Ο GlennEllis, σε ένα προπαγανδιστικό φιλμάκι στο AlJazeera, υπογράμμισε με έμφαση «η απογοήτευση της μουσουλμανικής κοινότητας στη Δυτική Θράκη είναι ότι δεν μπορούν να διορίσουν τους δικούς τους θρησκευτικούς ηγέτες».

Η νέα κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη αποδέχθηκε τις κινήσεις ΣΥΡΙΖΑ που αποδυνάμωσαν τεχνικά τις Μουφτείες στην Θράκη και διατήρησε το statusquoτης Κυβέρνησης Τσίπρα στην διαχείριση των ελληνοτουρκικών «διαφορών» , οι μέχρι σήμερα εξελίξεις δημιουργούν προβληματισμό για την ισχύ που έχει συσσωρευθεί στο δίκτυο του πολιτικού ισλάμ στη Θράκη που έχουν αναπτύξει οι μηχανισμοί της γείτονος μέσω των ιδιωτών που υποδύονται τους θρησκευτικούς λειτουργούς (ψευτομουφτήδες)  Αχμέτ Μετέ και Ιμπραήμ Σερήφ.

Αχαρτογράφητη παραμένει η εμφάνιση και η δράση στην Ελληνική Θράκη ισλαμικών αδελφοτήτων, ταγμάτων και ενός ευρυτάτου δικτύου του «ερντογανικού πολιτικού ισλάμ» .Επιβάλλεται η προώθηση μιας νέας θρησκευτικής ηγεσίας στη μειονότητα προκειμένου να αποτραπούν τα σχέδια των παραθρησκευτικών παράλληλων δομών του Τουρκικού Προξενείου!

Η ελληνική πλευρά , όσο κι αν αποδυναμώσει τεχνικά τους μουφτήδες από τις δικαιοδοτικές τους αρμοδιότητες δεν θα μπορέσει ούτε καν μεσοπρόθεσμα να ελέγξει το δίκτυο επιρροής που έχει δημιουργήσει η Τουρκία στην Ελλάδα το οποίο επεκτείνεται σε κάθε οικισμό και χωριό της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη.

Οι νεοδιορισθέντες Τοποτηρητές Μουφτήδες της Θράκης αντελήφθησαν πολύ γρήγορα την ισχύ αυτών των δομών που έχουν ενταχθεί στους μηχανισμούς υβριδικού πολέμου της Τουρκίας: μετά την απόπειρα αποδόμησης του Σοφολογιωτάτου Τοποτηρητή Μουφτή Ξάνθης Μπιλάλ Καραχαλήλ , εξαπολύθηκε επίθεση εναντίον της Μουφτείας Κομοτηνής με αφορμή τις παρεμβάσεις του στο δίκτυο των φιλότουρκων θρησκευτικών λειτουργών αλλά και στο “σύστημα” που “κληρονόμησε” από την προηγούμενη κατάσταση. Όπως όλα δείχνουν, η υποχωρητικότητα απέναντι στην Τουρκία εκτός από το Αιγαίο έχει περάσει πλέον και στην ηπειρωτική Ελλάδα, με το μέλλον να φαντάζει δυσοίωνο.

pronews.gr

spot_img
Friday, March 29, 2024

Latest News

Τέλος τα κινητά τηλέφωνα μαθητών στα σχολεία !!!

Αυστηρότερα μέτρα παίρνει το Υπουργείο Παιδείας - Τα κινητά θα παραδίδονται πριν την έναρξη των μαθημάτων Νέα αυστηρότερα μέτρα για...

More Articles Like This