9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Άσκηση-μήνυμα της 12ης Μεραρχίας

Σε εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος στα σύνορα με Τουρκία προχωρά το ΓΕΕΘΑ. Όλα αυτά τη στιγμή που η Τουρκία ετοιμάζει νέα πρόκληση στον Έβρο, καθώς θα χρησιμοποιήσει ξανά το σαν ”εργαλείο” πίεσης τους μετανάστες. 

Όλο το διάστημα που μεσολάβησε από τη διάλυση των καταυλισμών στις Καστανιές, μέχρι και σήμερα, η Άγκυρα προσπαθούσε να στείλει σπασμωδικά μετανάστες σ’ όλο το μήκος του Έβρου. Με βάρκες, με τα πόδια και σε κάθε σημείο. 

Όμως ότι και να κάνει δεν θα τα καταφέρει, γιατί πλέον η Ελλάδα έχει οργανωθεί καλύτερα, κάτι που πρέπει να μας βάλει σε υποψίες ότι και η Τουρκία μπορεί να αλλάξει τακτική.
 

- Advertisement -

Άσκηση-μήνυμα 

Δύο ασκήσεις με πραγματικά πυρά κορυφώθηκαν χτες στον Έβρο, με το πυροβολικό και τα άρματα να σείουν γη και θάλασσα και τα μηνύματα να φτάνουν πολλαπλώς ως την Τουρκία, με την 12η Μεραρχία να βρίσκεται σε ύψιστη ετοιμότητα.

Όπως αναφέρει το Πενταπόσταγμα, η21η Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία πραγματοποίησε στο πεδίο βολής “Αετός” άσκηση Ίλης Μέσων Αρμάτων. 

Οι κάνες των Leopardμε προμετωπίδα τα Leo2Helπήραν φωτιά, σε μία άσκηση πραγματικών πυρών με την συνδρομή και επιθετικών ελικοπτέρων Apache. Ήδη, εδώ και μέρες βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη πέντε ελικόπτερα, που αποτελούν το φόβητρο των Τούρκων σε επιχειρήσεις εγγύς υποστηρίξεως.

Μονάδες Πυροβολικού της Στρατιάς εξαπέλυσαν καταιγισμό πυρών στην θάλασσα, στο πεδίο βολής Πετρωτών. Πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων RM-70, τα πάντζερ PzH2000 και τα πυροβόλα M109 εκτόξευσαν ένα πύρινο κύμα οργής στην θάλασσα, εκπέμποντας μήνυμα ισχυρής αποτροπής. 

Στην θαλάσσια ζώνη, η οποία περιλαμβάνεται μεταξύ Ακρωτηρίου Αγίου Χαράλαμπου και Ανατολικά μέχρι Ακρωτηρίου Μάκρης, σε απόσταση 31 χιλιόμετρα από την ακτή.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This