9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2020

Ίμβρος και Τένεδος ανήκουν στην Ελλάδα

Οι Ισραηλινοί «πάγωσαν» τους Τούρκους, παρουσιάζοντας χάρτη με τα νησιά βαμμένα στα ελληνικά χρώματα – Άρχισε ο ψυχολογικός πόλεμος από το Τελ-Αβίβ στην Άγκυρα

Σε σοκ βρίσκονται από χθες τα Τουρκικά ΜΜΕ. Το Ισραηλινό i24 Newsσε χάρτη που παρουσίασε, ”έβαψε” με ελληνικά χρώματα την Ίμβρο και την Τένεδο. 

Το γνωστό Ισραηλινό ΜΜΕ έχει εκδόσεις στα αγγλικά, γαλλικά και εβραϊκά. Σε συζήτηση που έλαβε χώρα στη γαλλόφωνη εκπομπή του καναλιού, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην Α. Μεσόγειο και ο EastMed. 

Ξαφνικά παρουσιάστηκε ένα χάρτης, όπου με πράσινο εμφανίζονται οι χώρες από όπου θα διέλθει ο αγωγός. Όπως μπορείτε να διακρίνετε, με πράσινο χρώμα εμφανίζονται τα κατεχόμενα νησιά από τους Τούρκους, Ίμβρος και Τένεδος. 

- Advertisement -

Το inews24 τα παρουσιάζει να ανήκουν στην ελληνική επικράτεια, κάτι που ξεσήκωσε αμέσως τους Τούρκους, οι οποίοι γράφουν στα ΜΜΕ τους ότι πρόκειται για μία προκλητική κίνηση.  

Επίσης το ίδιο ισχύει και με την Κατεχόμενη Κύπρο.

Οι Ισραηλινοί δεν νομίζουμε να μην γνωρίζουν τι ισχύει με τα συγκεκριμένα νησιά και σίγουρα ήθελαν να εκνευρίσουν την Άγκυρα, καθώς εδώ και δύο ημέρες, έχει ξεσπάσει μία άγκρια σύγκρουση ανάμεσα στις δύο χώρες. 

‘Ηδη, όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα, οι ισραηλινές Αρχές κατέστρεψαν μία πλάκα η οποία είχε πάνω την τουρκική σημαία και η οποία είχε τοποθετηθεί σε νεκροταφείο στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. 

Η Άγκυρα είχε ανακατασκευάσει το συγκεκριμένο νεκροταφείο, θέλοντας να δείξει εντός Ισραήλ ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει και όπου θέλει.  Με εντολή Νετανιάχου όμως, Ισραηλινοί αστυνομικοί διέλυσαν την τουρκική σημαία, στέλνοντάς ταυτόχρονα ένα ηχηρό μήνυμα στον Ερντογάν.  

Πρόκειται για κινήσεις στα πλαίσια του ψυχολογικού πολέμου από το Τελ Αβ’ιβ κατά της Άγκυρας, καθώς ο Νετανιάχου είναι αποφασισμένος να τελειώσει τον Ερντογάν στην Α. Μεσόγειο!

Ανδρέας Μουντζουρούλιας

Προηγούμενο άρθροΧρήματα για την άμυνα
Επόμενο άρθροΣάββατο 27 Ιουνίου 2020

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Φυσικό μεταλλικό νερό “ΣΕΛΙ”: Νέες Διεθνείς Χρυσές Διακρίσεις για την άριστη ποιότητα και απαράμιλλη γεύση του

Απευθείας από πηγή φυσικής ροής, κάθε σταγόνα του φυσικού μεταλλικού νερού ΣΕΛΙ αναβλύζει κρυστάλλινα καθαρή καισυνεχίζει να...

Τα δέκα (10) μέτρα – αντίμετρα της Ελλάδος για την Αγία Σοφία

Πώς μπορεί να αντιδράσει η Ελλάδα στην Άγκυρα – Από λουκέτο στην ZIRAATBANK μέχρι κλείσιμο του Μεθοριακού Σταθμού των Κήπων στον Έβρο

Απαιτούν τα κεφάλια των οκτώ στρατιωτικών

Που είχαν έλθει στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο και είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

Όχι σε διακομματική χωρίς τους Θρακιώτες

Χαιρετίζουμε την Απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – Όμως στην Επιτροπή πρέπει απαραιτήτως να μετέχουν οι Θεσμικοί Φορείς της Θράκης – Όχι...

Άμεση πρέπει να είναι η έκδοση της «ΚΥΑ» για το 12%

Οι καιροί επιβάλλουν ταχύτητα – Η όποια καθυστέρηση επιβραδύνει τις προσπάθειες Ανάπτυξης της Θράκης – Να επαναφερθεί το μέτρο επιδότησης του εργασιακού...

More Articles Like This