9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2020

Βάλτε καύσιμα στο αεροδρόμιο

Η Αλεξανδρούπολη πρέπει να πάψει να είναι ο τόπος των «Χαμένων Ευκαιριών» – Καλούνται Μέτιος, Πέτροβιτς, Ζαμπούκης, Τοψίδης, κλπ., να συντονισθούν για να λυθεί πάραυτα το πρόβλημα ανεφοδιασμού αεροσκαφών, στο Αεροδρόμιο «Δημόκριτος»

Η «Ελεύθερη Θράκη» έχει χαρακτηρίσει εδώ και χρόνια, την Αλεξανδρούπολη ως τον τόπο των «Χαμένων Ευκαιριών».

Και ο χαρακτηρισμός αυτός, δεν ήρθε μόνος του και τυχαία.

Επί μακρά σειρά ετών, οι αιρετοί μας Άρχοντες, αντί να ασχοληθούν με τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν την πρόοδο του τόπου μας, ασχολούνται με πλακάκια, πεζοδρομήσεις και ποδηλατοδρόμους.

- Advertisement -

Έστω και αν αυτές οι παρεμβάσεις λειτουργούν ενίοτε εις βάρος της καθημερινότητας των πολιτών.

Δεν θα αναφερθούμε σήμερα στην μεγάλη αλυσίδα των ευκαιριών που «χάθηκαν», γιατί δεν υποστηρίχθηκαν δυναμικά και σθεναρά, ούτε από τους Ηγέτες του τόπου μας, αλλά ούτε και από τον Λαό (ναι, και εμείς ο Λαός έχουμε τις ευθύνες μας), που επέδειξαν ανεξήγητη αδράνεια και αδιαφορία, με αποτέλεσμα να έχουμε «αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού να γεννούν οι κότες».

Διαβάσαμε προχθές στις εφημερίδες, για τις προετοιμασίες που γίνονται σε 18 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, για την υποδοχή των πτήσεων εξωτερικού και τα πρωτόκολλα υγειονομικής προστασίας από τον κορωνοϊό, που θα ισχύουν από μεθαύριο 1ηΙουλίου 2020.

Και βέβαια, από αυτά τα Περιφερειακά Αεροδρόμια απουσιάζει κραυγαλέα το μεγάλο Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο μάλιστα (στα χαρτιά), λόγω του μεγάλου διαδρόμου προσγείωσης που διαθέτει, είναι χαρακτηρισμένο ως Διεθνές!!!

 Όμως, δυστυχώς, σ’ αυτό το μεγάλο Αεροδρόμιο, δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν Διεθνείς Πτήσεις, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν διαθέτει δεξαμενές ανεφοδιασμού καυσίμων για τα Αεροπλάνα.

Η «Ελεύθερη Θράκη» έχει αναφερθεί κατ’ επανάληψιν σ’ αυτό το θέμα, πλην όμως μέχρι τώρα δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος όσον αφορά την εξασφάλιση αεροπορικών καυσίμων για το Αεροδρόμιο «Δημόκριτος».

Θυμίζουμε ότι πέρσι οι Γαλλοεβραίοι τουρίστες που έρχονταν στην Αλεξανδρούπολη για διακοπές, με πτήση charter, υποχρεώθηκαν να προσγειωθούν στο Αεροδρόμιο της Καβάλας, και από εκεί, στείλαμε 5 πούλμαν για να τους παραλάβουν και να τους φέρουν στην πόλη μας.

Δεν είναι όμως επιτρεπτές πλέον η αδράνεια και ολιγωρία των Αιρετών μας Αρχόντων, να συνεχισθεί.

Γι’ αυτό η «Ελεύθερη Θράκη», ίσως η μοναδική φωνή του ορθού λόγου που απέμεινε στην Θράκη, αλλάζει γραμμή και από σήμερα η αναζήτηση ευθυνών θα γίνεται από αυτήν ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ.

Δεν μπορεί πλέον να γίνουν ανεκτά τα λογύδρια και ευχολόγια, για ανάπτυξη του τουρισμού στον τόπο μας, όταν η προσπάθεια «σαμποτάρεται» (διά παραλείψεως) εκ των έσω.

Σήμερα λοιπόν καλούμε όλα τα «καλά παιδιά», τον Περιφερειάρχη Αν. Μακεδονίας-Θράκης κ. Χρήστο Μέτιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, τον Δήμαρχο Αλεξ/πολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη, τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου κ. Χριστόδουλο Τοψίδη, να δώσουν προτεραιότητα στην λύση του προβλήματος έλλειψης Καυσίμων στο Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης.

Εμπρός, συντονισθείτε!

Η περίοδος των λόγων και της ανοχής, ετελείωσε.

Σας περιμένει η περίοδος των έργων.

Περιμένουμε.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Φυσικό μεταλλικό νερό “ΣΕΛΙ”: Νέες Διεθνείς Χρυσές Διακρίσεις για την άριστη ποιότητα και απαράμιλλη γεύση του

Απευθείας από πηγή φυσικής ροής, κάθε σταγόνα του φυσικού μεταλλικού νερού ΣΕΛΙ αναβλύζει κρυστάλλινα καθαρή καισυνεχίζει να...

Τα δέκα (10) μέτρα – αντίμετρα της Ελλάδος για την Αγία Σοφία

Πώς μπορεί να αντιδράσει η Ελλάδα στην Άγκυρα – Από λουκέτο στην ZIRAATBANK μέχρι κλείσιμο του Μεθοριακού Σταθμού των Κήπων στον Έβρο

Απαιτούν τα κεφάλια των οκτώ στρατιωτικών

Που είχαν έλθει στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο και είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

Όχι σε διακομματική χωρίς τους Θρακιώτες

Χαιρετίζουμε την Απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – Όμως στην Επιτροπή πρέπει απαραιτήτως να μετέχουν οι Θεσμικοί Φορείς της Θράκης – Όχι...

Άμεση πρέπει να είναι η έκδοση της «ΚΥΑ» για το 12%

Οι καιροί επιβάλλουν ταχύτητα – Η όποια καθυστέρηση επιβραδύνει τις προσπάθειες Ανάπτυξης της Θράκης – Να επαναφερθεί το μέτρο επιδότησης του εργασιακού...

More Articles Like This