9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Δημιουργία καταδυτικού πάρκου με στρατιωτικό υλικό

Σχεδιάζει η Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης, στα θαλάσσια όρια μεταξύ Ροδόπης και Έβρου – Έχουν ήδη σταλεί τα απαραίτητα έγγραφα προς τα υπουργεία

Την είδηση πως η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης σκοπεύει να προχωρήσει στη δημιουργία θεματικού καταδυτικού πάρκου με βυθισμένο στρατιωτικό υλικό, φανέρωσε στην εκπομπή «Επισημάνσεις» στην τηλεόραση ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ, Θανάσης Τσώνης.

Μιλώντας στην Μαρίνα Κονδύλη και τον Δημοσθένη Δούκα, ο κ. Τσώνης ανέφερε αρχικά πως πριν από λίγο καιρό ορίστηκε το νομοθετικό πλαίσιο στην Ελλάδα για τα καταδυτικά πάρκα, το οποίο δεν υπήρχε παλαιότερα.

«Αυτό μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε κάποια θεματικά πάρκα. Είχαμε λοιπόν την ιδέα στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ – και κάναμε ήδη όλες τις απαραίτητες ενέργειες προς τα Υπουργεία – να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να φτιάξουμε ένα καταδυτικό πάρκο, το οποίο θα είναι θεματικό. Δηλαδή, ουσιαστικά θα περιλαμβάνει στρατιωτικό υλικό, όπως παροπλισμένα στρατιωτικά οχήματα, που θα μας διαθέσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Θα γίνει ό,τι χρειάζεται ούτως ώστε αυτό το υλικό να μην έχει κάποια περιβαλλοντική επίπτωση. Εμείς θα βυθίσουμε, μέσα σ’ αυτό το καταδυτικό πάρκο, όλα αυτά τα αντικείμενα κι έτσι θα δημιουργηθεί ένα θαλάσσιο οικοσύστημα, το οποίο θα αποτελέσει τουριστικό πόλο έλξης», επεσήμανε ο κ. Τσώνης.

- Advertisement -

Και συμπλήρωσε: «Από τα δικά μου χρόνια εμπειρίας, γνωρίζω πως στον καταδυτικό τουρισμό, άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο ψάχνουν καταδυτικά πάρκα και ξοδεύουν αρκετά χρήματα για να κάνουν κατάδυση, σ’ ένα περιβάλλον διαφορετικό απ’ αυτά που έχουν συνηθίσει. Πρόκειται για μια πρωτότυπη εμπειρία. Κάτι αντίστοιχο υπάρχει στην Ιορδανία, όπου συρρέουν χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο».

Όσον αφορά την περιοχή όπου θα γίνει το καταδυτικό πάρκο, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού δήλωσε αυτή θα είναι στα θαλάσσια όρια μεταξύ της Π.Ε. Έβρου και Π.Ε. Ροδόπης.

«Γίνονται μελέτες για να βρούμε το κατάλληλο σημείο και να μην επηρεάζονται κάποιοι αλιείς. Έχει γίνει ήδη η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και έχουμε στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να πάρουμε τις απαραίτητες άδειες. Τα αιτήματά μας έχουν σταλεί και στο ΥΠΕΘ, για να μας παρέχει το σχετικό υλικό».

Τέλος, σημειώνεται πως η χρηματοδότηση θα γίνει από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, η οποία θα είναι και ο φορέας διαχείρισης του πάρκου, όπου δεν θα υπάρχει εισιτήριο.

Μ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This