9.4 C
Alexandroupoli
Πέμπτη, 16 Ιουλίου, 2020

Εισάγουμε πολεμικό υλικό από την Τουρκία;

Στο 1,9 ΔΙΣ έφθασαν οι εισαγωγές τουρκικών προϊόντων, τον περασμένο χρόνο

Απίστευτο κι όμως αληθινό… Επιδοτούμε την οικονομία της Τουρκίας με δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο και ο Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποιεί αυτά τα χρήματα για να κατασκευάζει οπλικά συστήματα με στόχο να εισβάλει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και να καταλάβει ελληνικό έδαφος.

Αντί οι ελληνικές κυβερνήσεις ως μέτρο κατά της Τουρκίας να επιβάλουν καθολικό εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα συνεχίζουν να κάνουν αθρόες εισαγωγές από τη γειτονική χώρα, την ώρα που αυτή αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και μας απειλεί με πόλεμο.

Η ομολογία από το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών προκαλεί σοκ. Μόνο το έτος 2018 οι εισαγωγές της Ελλάδας από την Τουρκία έφτασαν το αστρονομικό ποσό των 1.847.783.849 ευρώ, ενώ το 2019 οι εισαγωγές αυτές αυξήθηκαν και ανήλθαν στα 1.943.316.747 ευρώ. Κι όμως, πολύ σωστά διαβάσατε. 

- Advertisement -

Πρόκειται για απάντηση (με κάθε επισημότητα) του υπουργείου Οικονομικών, συγκεκριμένα της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, σε πρόσφατη κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και Κωνσταντίνος Χήτας.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι μείζονος σημασίας, με εθνικές διαστάσεις και όχι μόνο ηθικές και οικονομικές. 

Κι αυτό γιατί -όπως προκύπτει από τη μακροσκελέστατη λίστα με τα προϊόντα εισαγωγής που φέρουν τη σφραγίδα «Made in Turkey» και εισάγει η Ελλάδα- φέρεται ότι η χώρα μας να προμηθεύεται από την Τουρκία (άκουσον άκουσον!) όπλα και πυρομαχικά.

Συγκεκριμένα στη σελίδα 32 της λίστας αναφέρονται ως προϊόντα εισαγωγής από την Τουρκία «πυροβόλα όπλα και παρόμοια είδη, τα οποία χρησιμοποιούν την εκρηκτική δύναμη της πυρίτιδας», «τουφέκια, καραμπίνες και πιστόλια με ελατήριο, συμπιεσμένο αέρα ή συμπιεσμένο αέριο, ρόπαλα και άλλα». Και αν αυτά τα όπλα προορίζονται για την αγορά και όχι για τον Στρατό, κάτι πολύ πιθανό, τι να πει κανείς για τα αμέσως επόμενα προϊόντα, στα οποία αναφέρονται «βόμβες, χειροβομβίδες, τορπίλες, νάρκες, πύραυλοι, φυσίγγια, πυρομαχικά και βλήματα». 

Εισάγει ο Ελληνικός Στρατός βόμβες, τορπίλες και πυραύλους από την Τουρκία, σύμφωνα με τη λίστα με τα εισαγόμενα προϊόντα;

Πρόκειται για συμπαραγωγή; Τι ακριβώς συμβαίνει; 

Ό,τι και να γίνεται, δεν μπορούν οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας να πριμοδοτούν την τουρκική αμυντική βιομηχανία, η οποία έχει ξεφύγει από πλευράς τεχνολογίας και δυνατοτήτων, και να αφήνουν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας την ελληνική αμυντική βιομηχανία να παραπαίει και να βουλιάζει εδώ και πολλά χρόνια. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παλαιότερα η Ελλάδα εισήγε από την Τουρκία ακόμα και στρατιωτικές στολές. 

Αυτό στη συνέχεια σταμάτησε, μετά τη δημοσιότητα που πήρε το ζήτημα και αντιλήφθηκε το υπουργείο Ανάπτυξης (αυτό είναι το αρμόδιο υπουργείο για τους διαγωνισμούς) ότι δεν μπορεί να κάνει διαγωνισμούς και προμήθειες με μόνο κριτήριο την καλύτερη τιμή.

-Δ-

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Φυσικό μεταλλικό νερό “ΣΕΛΙ”: Νέες Διεθνείς Χρυσές Διακρίσεις για την άριστη ποιότητα και απαράμιλλη γεύση του

Απευθείας από πηγή φυσικής ροής, κάθε σταγόνα του φυσικού μεταλλικού νερού ΣΕΛΙ αναβλύζει κρυστάλλινα καθαρή καισυνεχίζει να...

Τα δέκα (10) μέτρα – αντίμετρα της Ελλάδος για την Αγία Σοφία

Πώς μπορεί να αντιδράσει η Ελλάδα στην Άγκυρα – Από λουκέτο στην ZIRAATBANK μέχρι κλείσιμο του Μεθοριακού Σταθμού των Κήπων στον Έβρο

Απαιτούν τα κεφάλια των οκτώ στρατιωτικών

Που είχαν έλθει στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο και είχαν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα

Όχι σε διακομματική χωρίς τους Θρακιώτες

Χαιρετίζουμε την Απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – Όμως στην Επιτροπή πρέπει απαραιτήτως να μετέχουν οι Θεσμικοί Φορείς της Θράκης – Όχι...

Άμεση πρέπει να είναι η έκδοση της «ΚΥΑ» για το 12%

Οι καιροί επιβάλλουν ταχύτητα – Η όποια καθυστέρηση επιβραδύνει τις προσπάθειες Ανάπτυξης της Θράκης – Να επαναφερθεί το μέτρο επιδότησης του εργασιακού...

More Articles Like This