9.4 C
Alexandroupoli
Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Εμπρός, τώρα, στα δώδεκα ν. μίλια

Γιατί αδρανεί η Ελληνική Πολιτεία και δεν προχωρά άμεσα στην επέκταση των χωρικών μας υδάτων; – Έχουμε κάθε νόμιμο δικαίωμα να το πράξουμε, βάζοντας οριστικό τέλος στην αρπακτική βουλιμία της Άγκυρας

Οι εξελίξεις δεν μας εκπλήσσουν, γιατί είχαν προαναγγελθεί από την Τουρκία.

Ενώ όμως γνωρίζουμε τα βήματα των προκλήσεων και των διεκδικήσεων της Άγκυρας, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή του ανυπόστατου νομικά Συμφώνου για την ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης, η Ελληνική Πολιτεία εξακολουθεί να μην αντιδρά δυναμικά στην αρπακτική βουλιμία των γειτόνων μας.

Η Τουρκία έκανε λοιπόν το πρώτο βήμα για να ξεκινήσει έρευνες πετρελαίου στη Μεσόγειο και ετοιμάζεται να παραχωρήσει θαλάσσια οικόπεδα στα όρια των ελληνικών χωρικών υδάτων δίπλα από τη Ρόδο, την Κάρπαθο αλλά και την Κρήτη!

- Advertisement -

Στην εφημερίδα της κυβερνήσεως της Τουρκίας δημοσιεύτηκαν οι 7 αιτήσεις της Τουρκικής Εταιρίας Ερευνών Πετρελαίου (ΤPAO) για να ξεκινήσουν έρευνες στη Μεσόγειο σε σημεία που φτάνουν και σε απόσταση 6 μιλίων, ανατολικά της Ρόδου, της Καρπάθου και της Κρήτης.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν πως με την κίνηση αυτή η Αγκυρα ουσιαστικά ανακοινώνει πως θα πραγματοποιήσει έρευνες εντός της υφαλοκρηπίδας της, που έχει ήδη κοινοποιήσει στον ΟΗΕ και κλείνει όλες τις θαλάσσιες περιοχές ανατολικά της Κρήτης, της Ρόδου και της Καρπάθου. Στα σημεία που έχει κατατεθεί αίτημα από την TPAOδιαφαίνεται ότι η Τουρκία -με την κίνηση αυτή- θεωρεί πως εκτείνεται η υφαλοκρηπίδα της και θέλει να μην αφήσει περιθώρια κινήσεων στην Ελλάδα.

* * * 

Σημείωση Ε.Θ.

Κατ’ επανάληψιν η «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ» έχει ζητήσει την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα δώδεκα (12) ναυτικά μίλια, εξαιτίας των υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, πάνω από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, που δεν αναγνωρίζουν το όριο των έξι (6) ν.μ. για την θάλασσα και των δέκα (10) για τον εναέριο ναυτικό χώρο.

Η χώρα μας, γράφαμε, έχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να προχωρήσει πάραυτα στην επέκταση των χωρικών της υδάτων (και συνακόλουθα του εναέριου χώρου της) στα δώδεκα (12) ναυτικά μίλια, έχοντας υπογράψει την Συνθήκη του MONDEGOBAY, για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Τώρα, η αναγγελία της Τουρκίας για γεωτρήσεις στο όριο των έξι ναυτικών μιλίων στα νησιά της Ρόδου, της Καρπάθου και της Κρήτης, δημιουργεί επιτακτική την ανάγκη άμεσης επέκτασης των χωρικών μας υδάτων.

Ο τσαμπουκάς του Ερντογάν, που κατρακυλά στις δημοσκοπήσεις και θέλει σώνει και καλά να παραμείνει στην εξουσία, εξάπτοντας και φανατίζοντας τους όχλους της Ανατολίας, με εθνικιστικά-ισλαμικά συνθήματα (στην Κων/πολη, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά) με λειτουργίες στην Αγιά Σοφιά και δημιουργώντας νέες επικίνδυνες τριβές με την Ελλάδα, πρέπει οριστικά να κοπεί.

Και να αποδείξει η Ελληνική Πολιτεία ότι μένει αδιάφορη στην απόφαση της Μεγάλης Τουρκική Εθνοσυνέλευσης για CASUSBELLIκατά της Ελλάδος, αν τολμήσει να επεκτείνει τα θαλάσσια σύνορά της.

Εμπρός λοιπόν, ΤΩΡ, στα δώδεκα ναυτικά μίλια, γιατί αύριο θα είναι πολύ αργά.

Οι συνεχείς υποχωρήσεις μας στις προκλήσεις του κακού γείτονά μας, τον έχουν αποθρασύνει.

Καιρός να μπει ένα οριστικό τέρμα.

Σ.Κ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θετικός 10χρονος Σέρβος στην Θάσο

Βρέθηκε με κορωνοϊό, κατά την διάρκεια εγχείρησης στο Νοσοκομείο Καβάλας

Οι ιστορικοί τίτλοι κυριότητος της Αγίας Σοφίας

-1. Ο ναός αυτός ως Εκκλησία ανήκει στους Ρωμιούς  -2. Ως Μνημείο ανήκει σε...

Η ενεργειακή μετάβαση προτεραιότητα της «ΚΕΔΕ»

Έρχεται η ηλεκτροκίνηση των αυτοκινήτων – Προέχει η παραγωγή ηλεκτρισμού, με φθηνό κόστος – Η χρήση της γεωθερμίας από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

Έρχονται οι αποζημιώσεις για το χαλάζι

Για τις ζημίες εντός των οικιών, που προκλήθηκαν κατά την περσινή πρωτοφανή χαλαζόπτωση, σε περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης

Νέες εξαγγελίες για την… Θράκη

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει την σύσταση Διακομματικής Επιτροπής, με στόχο την Ανάδειξη και Ανάπτυξη της ακριτικής Θράκης – Ευχή και ελπίδα,...

More Articles Like This