9.4 C
Alexandroupoli
Σάββατο, 4 Ιουλίου, 2020

Εξοικονόμηση ενέργειας με τοποθέτηση λαμπτήρων LED

Αντικαταστάθηκαν 850 λαμπτήρες φθορισμού – Το κόστος των 700 λαμπτήρων LEDκάλυψε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ουΓυμνασίου Αλεξανδρούπολης

    Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ουΓυμνασίου Αλεξανδρούπολης  είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε ένα έργο που για καιρό υπήρξε αίτημα των μαθητών αλλά και όλης  της σχολικής κοινότητας  προς τη δημοτική αρχή και την σχολική επιτροπή. 

  Συγκεκριμένα, κατόπιν της επιλογής τοποθέτησης λαμπτήρων ledσε όλους τους χώρους του σχολείου και των σχετικών προδιαγραφών τους από τη Διεύθυνση του σχολείου, αντικαταστάθηκαν 850 λαμπτήρες φθορισμού με αντίστοιχους ledτελευταίας τεχνολογίας (το κόστος κάλυψε ο σύλλογος μας πληρώνοντας την αγορά των 700 λαμπτήρων και το σχολείο την αγορά των υπολοίπων 150).Η τοποθέτησή τους πραγματοποιήθηκε μετά από εκτενή έρευνα του Συλλόγου  από ηλεκτρολόγο  έναντι πολύ χαμηλής αμοιβής, χάρη στην πολυήμερη εθελοντική εργασία πουπρόσφεραν απλόχερα τα μέλη μας και η αμοιβή αυτή καλύφθηκε από την Διεύθυνση του Σχολείου  . 

  Αναμφίβολα, το κόστος ήταν μεγάλο κατά συνέπεια για την προμήθεια έγινε πανελλαδική έρευνα αγοράς και είμαστε χαρούμενοι που τελικά την προμήθεια ανέλαβε ντόπιος επιχειρηματίας. Με το έργο αυτό επιτυγχάνεται τουλάχιστον 50% εξοικονόμηση ενέργειας σε ηλεκτρικό ρεύμα (από λαμπτήρα φθορίου 18wσε λαμπτήρα led8w), χρήματα που το σχολείο μπορεί να διαθέσει σε άλλες ουσιώδεις δαπάνες για την εύρυθμη λειτουργία του. Σημαντικό όφελος είναι η εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας φωτισμού για τους χώρους που τα παιδιά μας περνούν μεγάλο μέρος της μέρας τους. Ταυτόχρονα όμως και πέρα από την οικονομική ελάφρυνση στο ήδη επιβαρυμένο προϋπολογισμό του σχολείου, η ωφέλεια για το περιβάλλον σε βάθος χρόνου είναι μεγάλης σημασίας. Ο σύλλογός μας συγκέντρωσε τα χρήματα για την αντικατάσταση των λαμπτήρων από μια σειρά επιτυχημένων δράσεων με τους μαθητές μας τα τελευταία δύο χρόνια – δράσεις που συνέβαλαν στην ψυχαγωγία και την πολιτιστική καλλιέργεια των παιδιών μας (θεματικά πάρτυ, παρακολούθηση ποιοτικών ταινιών στον κινηματογράφο Ηλύσια σε ώρες εκτός λειτουργίας για το ευρύ κοινό υπό την αιγίδα του Συλλόγου κ.ά.). 

Power saving concept. Asia man changing compact-fluorescent (CFL) bulbs with new LED light bulb.
- Advertisement -

  Είμαστε περήφανοι για την συμβολή μας αυτή αλλά κυρίως για τα μηνύματα που δίνουμε στα παιδιά μας! Είναι σημαντικό να γνωρίζουν ότι το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα καθορίζεται από εμάς τους ίδιους και μπορούμε όλοι να συμβάλλουμε, όχι μόνο ατομικά αλλά και συλλογικά για να κάνουμε τη ζωή μας πιο όμορφη για μας αλλά και για τους γύρω μας! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου μας για την άψογη συνεργασία όλο αυτό το διάστημα, όλους τους ανθρώπους του συλλόγου, και όχι μόνο, που συνέβαλαν στην προσπάθεια αυτή με εθελοντική εργασία ακόμη και  Σάββατο εν μέσω περιόδου πανδημίας τηρώντας όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, αλλά και τα μέλη μας που άμεσα και έμμεσα μας βοηθούν παροτρύνοντας τα παιδιά τους να συμμετέχουν στις δράσεις μας. Είμαστε σίγουροι ότι με συλλογική δουλειά και όραμα μπορούμε να είμαστε δίπλα στο σχολείο των παιδιών μας με κάθε πρόσφορο τρόπο!

  Με τη δημοσιοποίηση της παραπάνω δράσης μας θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους αρμόδιους (δήμαρχο, διευθυντές σχολείων ή ως έσχατη  λύση οι σύλλογοι γονέων) να προγραμματίσουν και αναλάβουν την προμήθεια και τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων ledόλων των υπολοίπων σχολικών μονάδων του δήμου μας.

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ουΓυμνασίου Αλεξανδρούπολης

Ο Αντιπρόεδρος          Η Γραμματέας

Πανταγγέλου Κ.          Κυριακίδου Σ.

ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Latest News

Θα υπάρξουν οφέλη από την παραχώρηση του Λιμένος Αλεξ/πολης;

Η χερσαία ζώνη, κάτω από τον Φάρο, θα δοθεί προίκα στον μελλοντικό ξένο επενδυτή;

«Συντονιστείτε» για τα καύσιμα στο αεροδρόμιο Αλεξ/πολης

Ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης έκανε την κίνησή του, μετά το δημοσίευμα της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» - Περιμένουμε τώρα τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Χρήστο Μέτιο...

Αθώοι οι τέσσερις αγρότες των Φερών

Είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του τέως Υφυπουργού Γεωργίας, Παναγιώτη Σγουρίδη Αθώοι, και μάλιστα με εισαγγελική...

Εμείς δεν στήσαμε καμπαναριό στο Τέμενος Βαγιαζήτ

Ας εφαρμόσουμε «Συμμετρική Διπλωματία» μετά… Δώρων – Η Αγία Σοφία να λειτουργήσει ως...

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων στην Ξάνθη

Είναι μία «πυρκαγιά» που αναζωπυρώνεται και δεν μπορούμε να την σβήσουμε – Ανησυχητικά τα όσα δήλωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας

More Articles Like This